[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: akos09
Forum Index » Profile for akos09 » Messages posted by akos09
Filtrul e 701 are debitul prea mic,ca sa functioneze cu skimmerul topclean de la jbl.Ca sa traga biofilmul trebe reglat sa traga macar 80% de sus cu filtrul tau,ceea ce n e ok.
Recomand eheim skim 350 iar daca vrei prefiltru este de la sunsun,o canistra mica,de cca. 1.5l cu robineti la in si out,are 3buc.de bureti cu diferite porozitati.
Eu folosesc de aproape 2 luni vimi all in red.Fata de pps pro+trace mix plantele cresc mai sanatoase si pot spune ca aproape ca nu mai am alge.
All in one difera de all in red prin concentratia unor elemente chimice.
Cu all in red dupa cum scrie in descrierea produsului plantele cresc mai lent dar mai dens.
Despre accelerator nu stiu ce sa zic, il folosesc de cateva zile.Atat am observat ca trebuie dozat mai mult dupa recomandarile inscrise pe flacon decat easy carbo.
De exemplu la 100l cu plante multe si lumina multa din accelerator trebuie 6 pompite(aproximativ 6ml) iar din easy carbo 4ml.Daca e sa facem un calcul cu accelerator iesim putin mai ieftin decat cu easy carbo.
Daca e sa alegem un filtru dupa pretul si volumul de material filtrant nu mai bine se merita jbl e1501gl(daca exculdem marca sun-sun)?Intra mai mult material filtrant decat in eheim 2226,consumul de curent e la fel + ca e mai ieftin cu aprox 100 lei.
In cazul in care as avea bani de un 2226 mai bine as pune inca 100lei si mi as lua 2228.
In cristalrpofi e701 intra doar 3L material filtrant biologic... asa ca alege acest filtru.In e401 cred ca intra doar 2L de material filtrant ceea ce nu e senzational + ca are debit foarte slab mai ales dupa ce se colmateaza.
Eu am avut e700 la un acvariu de aprox.70L si daca foloseam spraybar era debitul pe maxim lasat si era ok,nu culca plantele.
Am citit pe undeva ca unii infasurau intr o sita gura pe unde absoarbe skimmerul,asa nu tragea crevetii inauntru.
Pe vremea cand aveam top clean (ce i drept era tc2) nu am observat asa ceva.Oricum as fi reglat skimmerul nu mi a tras aer.
Am trecut si eu la eheim skim 350 de cateva luni,pot spune ca e de aprox. 5-6 ori mai mic decat topclean 2.
Ambele skimmere au avantaje si dezavantaje:

jbl topclean 2:
+ uri;
-daca fundalul acvariului e negru atunci nu sare in ochi asa tare
-zero sunet
-nu trage aer

- uri:
-ca dimensiuni e foarte mare pentru ceea ce face
-se poate monta doar pe colt
-ocupa ceva spatiu in coltul respectiv
-trebuie un filtru cu debit real de 500l/h dupa parerea mea ca sa faca treaba,in caz contrar trebuie reglat sa traga in proportie de 80-90% de la suprafata ceea ce nu e ok

Eheim skim 350

+uri:
-muuult mai mic ca dimensiuni decat topclean2
-in mai putin de 1 minut dupa punerea in functiune a curatat tot biofilmul cu debitul redus aproape la minim(intr un acvariu de 80 cm lungime)
-este si pompa de curenti,un fel de 2in1

-uri:
-pompa e putin zgomotoasa comparand cu un filtru intern aquael de exemplu care nu scoate nici un sunet,noapte se aude 1 pic dar se poate dormi cu el in camera
-ar fi fost mai ok daca era negru
-pretul cam marisor pentru o pompa micuta + ceva plastic
-pe debit maxim baga mici bule de aer in acvariu si se aude cum curge apa in el,la mine e suficient cu debitul reglat aproape la minim,astfel reglat doar pompa se aude.
" Vreau sa fac pasi mici, sa nu las loc de prea multe greseli. "
Intr adevar greselile costa(timp si bani pierduti) si la un acvariu.
Sunt balast uri electronice prin baumax costa in jur de 10 lei au si socluri cu fire si cleme pt. prinderea neoanelor.Mai cumperi un neon osram sau philips T8 de 18w(cumpara 830,840,865 sau 965 daca gasesti),cu maxim 30 lei ai mai adaugat inca un tub.
Acele plante pe care ti le am enumerat cresc binisor si fara co2.Daca mai fertilizezi cu micro si macro jumatate de doza ar fi de ajuns.
Eu as dona cei 3 gurami si as cumpara vre o 6-8 neoni sau rasbora arlechin.Cu treaba asta s ar imbunatati lucrurile la tine in acvariu in legatura cu calitatea apei.
Bun venit!
Manado nu se ameste si nu se pune sub nimic,este un nisip.
Nu stiu care sunt dimensiunile acvariului tau....15-20 L de manado iti sunt de ajuns.
Nu prea vad rostul sa cumperi substrat fertilizant(aquabasis de exemplu)pt. ca sunt o gramada de acvarii fara substrat fertilizant,doar nisip si arata foarte bine plantele crescute.
In legatura cu lumina:eu zic sa nu depasesti 0.5 w/litru fara sa adaugi co2 pentru ca vei avea probleme cu algele.
Ori faci un capac la comanda(sunt niste membrii pe forum care fac asa ceva)ori cumperi o lampa.In capacul actual nu se prea poate modifica in special pt. 1w/L.
Daca vei adauga co2 din butelie(un sistem cu componentele minime ca idee costa in jur de 500+ lei sh) atunci poti urca si la 1 w/l si sa fertilizezi cu doza recomandata sau chiar supradoza.
Plante pt. inceput ar fi:
-limnophila sessiliflora
-hetheranthera zosterofolia
-ceratopteris thalictroides
-blyxa japonica
-Pistia stratiotes
Plantele daca le cumperi de pe forum(cauta la sectiunea vanzari) cu aprox 30 lei iti umplii acvariul de plante.Din petshop nu cumpara pt. ca sunt foarte scumpe si calitatea lor lasa de dorit.
Filtru extern poti cumpara unul sh,este mai ieftin decat unul nou.Daca pentru tine un factor decisiv e silentiozitatea atunci recomand filtrele JBL.Cristalprofi e 701 gl este de ajuns pt.80L.
Daca vrei ceva cat de cat calumea mai trebuie sa investesti minim 1000 lei dupa parerea mea, cu conditia ca sa fie filtrul si sistemul co2 sh(butelie-reductor-valva sens-difuzor ceramic sau reactor pasiv intern)iar lumina daca faci capac la comanda si neoane+balast(asta v a costa minim spre 200 lei) sau cumperi o lampa noua sau sh.

Este vorba despre JBL topclean 2.Este complet,nu are nici o defectiune.
Pret:60 lei

https://imageshack.com/i/0lc7yzj

https://imageshack.com/i/m92spvj

https://imageshack.com/i/0k9deaj

https://imageshack.com/i/n978i5j
Vand surface skimmer JBL top clean 2 in stare perfecta 60 lei.
Pompa de valuri dennerle pentru acvarii aproximativ 100L 40 lei
Poze pot oferi prin PM.
Da,normal ca sunt curate,acvariul e populat doar cu 6 neoni.
Eu folosesc jbl topclean 2.....ce pot sa spun e ca trebuie sa aiba filtrul extern un debit de macar 500l/h real sau mai mult ca sa functioneze bine skimmerul.
Al meu e conectat la un jbl e700(are debit real cam 350l/h) dar ca sa curete biofilmul trebuie sa reglez skimmerul sa traga in proportie de 80% de la suprafata.
O completare la ce au scris colegii de mai sus:
Folosesc teste aquili po4 si no3,o diferenta e ca scala de la jbl se poate citi mai precis.
De exemplu scala de valori la JBL po4 arata asa:0.02-0.05-0.1-0.2-0.4-0.6-0.8-1.2-1.8
Iar la Aquili:0.00-0.25-0.50-0.75-1.00-1.50
Testul no3 de la aquili se citeste zic eu mai bine ca cel de la jbl,iar testul po4 e mai usor de facut(se pun doar 4 picaturi din reactivul A si B,pe cand la jbl se pune si un fel de praf si 10 picaturi) plus ca se citeste aproape instant.
Update inainte de tunsoare si curatenie.

image
image
Neoane t5 de 24w cel mai ieftin gasesti la marbo-trade sau le poti achizitiona de pe site uri de acvaristica.Iti recomand sa schimbi cat de repede acel neon albastru pentru ca nu e pentru acvarii plantate si sa tii pentru inceput doar un tub aprins in lampa timp de 2-3 saptamani.
Un filtru cascada(care se aplica pe geamul acvariului) e o varianta ieftina(daca mergi pe chinezarie) dar zgomotoasa.Daca zgomotul nu e o problema atunci 2 astfel de filtre sau unul mare ar fi ok daca mai reduci din pesti.Daca ai capac nu il poti monta doar daca decupezi o bucata din capac.
Cum a scris si stefan un jbl e701 gl sau e700 ar fi o varianta mai buna decat un filtru cascada pentru ca are volum pentru material filtrant mai mare+ ca e unul dintre cele mai silentioase filtre.
Am desfacut astazi filtrul ca sa il curat.Materialul filtrant arata ca in poze.Inrebarea este daca cei doi bureti sunt oare sufucienti pentru filtrare mecanica?
In acvariu am momentan 7 neoni.

image
image
image
Aveam de gand sa cumpar reflectoare ori juwel ori jbl dar dupa ce ti am citit postarea am cautat si giesmann si am ramas surpins ca sunt mai ieftine decat cele mentionate anterior.
Multumesc!
M am umplut si eu de alge cu acele valori la no3 si po4 am ajuns sa dau un semi reset.... acum am no3 aproximativ 10 si po4 1 ppm.
Mersi!
Lumina am 2x39w osram 865 si 1x 30w hagen sunglo+folie reflectorizanta pe capac.Niste reflectoare eventual m ar tenta pt. viitorul setup.
Niste poze mai recente...fara schimbari majore.
image
image
image
image
image

Forum Index » Profile for akos09 » Messages posted by akos09
Go to: