| Message |
|
|
|
Multumesc de raspuns!
" De silentios este se aude la aproximativ 1 m in stand. " ce vrei sa spui aici?Ca filtrul e in dulap cu usa inchisa si se aude de la 1 m distanta?Daca e asa nu pot spune ca e cine stie ce silentios.
In jbl e700 intra aproape 3L de material filtrant iar in sunsun 303A in jur de 8 parca.e700 cu material filtrant are debit in jur de 350L/h asta cand are furtunele curate ceea ce la un acvariu de 80x40 nu e senzational...303A teoretic ar trebui sa aiba undeva la 700L?h debit si din cate am vazut in review uri are o clapeta de unde se poate regla debitul.
Daca e sa achizitionez un 303A turul nu il voi folosi pentru ca am un skimmer jbl topclean2(nici acesta nu lucreaza senzational cu e700 din cauza debitului mic),doar returul l as folosi cu spraybar.
|
 |
|
|
|
Buna seara!
Ca sa nu deschid inca un topic legat de filtre am sa postez aici tot in legatura cu alegerea unui filtru extern.
Momentan am un acvariu de aprox 100L cu un filtru jbl e700.Nu prea sunt multumit de debitul acestui filtru,din aceasta cauza as opta pentru altceva.
M am gandit sa schimb in viitorul apropiat filtrul cu un sunsun hw 303A,ca raport pret-performante dupa caracteristici foarte buna,insa in realitate habar nu am cum sta la capitolul fiabilitate si silentiozitate.
Stiu ca turul si returul sun proaste(oricum nu le voi folosi),nu stiu daca dupa 1-2 ani vor curge sau nu.....
Astept pareri in legatura cu acest filtru in special de la cei care il folosesc de ceva vreme!
Ar mai fi o varianta ca sa achizitionez inca un filtru extern SH jbl e700 sau eheim 2213 strict pentru filtrarea mecaninca pentru ca stiu ca acestea nu curg...
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Intre timp am ridicat po4 aproximativ la 1.5-1.8ppm iar no3 il mentin intre 5 si 10ppm,am setat co2 ul cam la 2 b/s,testul permanent s a facut un fel de verde deschis.
Am cuplat si al 3 lea neon,acum am din spate in fata:sun-glo(4000k),philips aquarelle si philips 840 in fata,total 90w+folie reflectorizanta pe capac.Lumina e on 9 ore fara pauza.
Aquarelle din cate am citit pus singur nu e recomandat acvariilor plantate,in combinatie cu altele e ok?Sau ar fi bine sa il inlocuiesc cu altceva.....
Doar cu 2 tuburi nu am avut perlare deloc,dupa ce am cuplat si al 3 lea tub am observat o usoara perlare la limnophila sessiliflora,hygrophila corymbosa kompact,ceratotperis thalictroides.
Oare e prea multa lumina pentru palntele actuale?
|
 |
|
|
|
Momentan test de fe nu mai am...no3 si po4 pot doza si separat pentru ca am si solutii de kh2po4 si kno3 preparate dar inca nu am calculat cat trebuie sa dozez zilnic.
|
 |
|
|
La mine no3 e intre 5-10 si po4 0.5-1.
Am cateva fire de rotala macandra si ludwigia rubin,probabil voi creste po4 putin sa vad daca se vor inrosi...
|
 |
|
|
|
Reinviu topicul.....nu am scapat de alge prin metoda anterioara,asa ca am scos toate plantele,am razuit sticla,am sifonat substratul peste tot schimband astfel peste 50L de apa,ce i drept a fost ceva mizerie de la mijlocul acvariului spre spate.
Am replantat doar varfurile fara alge,am mai adaugat niste plante,am redus lumina la 2 tuburi de 30w un philips de 840 si un hagen sun-glo.In continuare fertilizez cu doza recomandata de trace mix si pps pro +EC.
Plante:mayaca fluviatilis,ludwigia repens rubin,blyxa japonica,rotala rotundifolia,hetheranthera zosterofolia,rotala macandra red(2-3 fire ramase),bacopa caroliniana,hydrocotyle sp. Japan,ceratotperis thalictroides,hygrophila corymbosa kompact(4 plante),pogostemon erectus,limnophila aromatica.
Am adaugat o pompa de valuri dennerle pentru o circulatie mai buna si am renuntat la filtrul hang-on.
Mi au mai ramas niste smocuri de bba pe manado de care am scapat intre timp.Lucrurile par sa se fi indreptat,vreau ca sa pun gazon in prim plan,dar nu m am hotarat asupra speciei inca.....parvula nu as mai pune pentru ca atunci cand sifonez printre fire se ridica si manado + ca atunci cand vine vremea de tuns se aduna greu resturile.
|
 |
|
|
|
Poate ai prins un lot cu defecte....si eu am testul permanent de mai bine de un an dar nu mi s a desprins nicioada....
|
 |
|
|
|
Imi place acvariul tau!
Ai evoluat foarte bine,e o diferenta foarte mare intre prima si ultima poza.
Ca o sugesie: muta termometrul pe un geam lateral spre spate.
Felicitari si ape limpezi!
|
 |
|
|
Mersi!
Am observat ca semanau cu alternanthera reineckii dar erau prea mici ca dimensiune,nu stiam ca exista si mini
|
 |
|
|
|
Salut!
Imi place acvariul tau.
Plantele rosii din stanga cum se numesc?
|
 |
|
|
|
De vre o luna au inceput sa dea algele peste mine gda a fost prima pe care trebuia sa o razuiesc la inceput odata pe saptamana dupa care am ajuns sa o razuiesc de 2 ori.La inceput aveam ceva fuzz pe blyxa,putin de tot, dupa vre o 2 saptamani s a extins pe 99%din blyxa pe toata ludwigia rubin,pe limnophila aromatica.
Am incercat tratamentul cu apa oxigenata dar fara folos,ma gandesc ca azi dupa ce curat acvariul si schimb apa sa fac blackout vre o 4 zile.
Valorile de no3 sunt undeva intre 10-15,po4 0.5-1,co2 peste 30 ppm.
Pesti 9 neoni si o pereche de scalari.
AStept si parerile voastre,in acvariu nu am facut nici o schimbare de cand am adaugat 3 tuburi de 30w si un filtru suplimentar.
|
 |
|
|
|
Ai dreptate,voi incerca sa corectez dupa ce vor face plantele pui.
|
 |
|
|
Reinviu topicul cu o poza facuta noaptea tarziu...
|
 |
|
|
|
Multumesc!Ape limpezi!
|
 |
|
|
Update:
|
 |
|
|
|
Cum scrie si in titlu cumpar pompa de apa cu debit intre 800-1000l/h de preferat sicce syncra si filtru hang-on cu debit aprox.1000l/h gen aquael fzn 3.
Astept oferte pe PM.
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Astazi s au produs ceva schimbari in acvariu:
Am scos toata marsilea(cam o jumatate de galeata),am scos toata blyxa(s a inmultit foarte tare),toate firele de hetheranthera zosterofolia.
Replantat o parte din blyxa,vre o cateva fire de hetheranthera.In loc de marsiela am plantat eleocharis parvula,am mai plantat cateva fire de ceratotperis thalictroides,hydrocotyle sp. Japan,pogostemon erectus si o tufa de hygrophila corymbosa kompact.
Sa speram ca se vor prinde plantele,teoretic ar trebui ca sa traieasca binisor.
|
 |
|
|
2 poze mai recente dupa mutarea firelor de bacopa.

|
 |
|
|
|
Eu am teste de la JBL no2,no3,po4,fe,co2 permanent,per total sunt multumit.
Testul de no3 si de po4 are cate o chestie ce nu imi place.
La po4 scala de la 0.4 la 0.8 urca cu cate 0.2.Asta e ok,dar de la 1.2 de exemplu la 1.8(unde se si gata)e o diferenta de 0.6 adica nu sunt valori pe scala intre 1.2 si 1.8.
La no3 daca pui doza recomandata nu poti citi calumea valoarea pentru ca nu se vede bine prin solutie.Din aceasta cauza multa lume pune doar jumatate din doza recomandata ca sa se poata citi mai usor.
|
 |
|
|
E o poza mai veche, firele acelea de rotala din dreapta le am scos,insa firele de bacopa din stanga nu stiu unde sa le mut
Firele de ludwigia si rotala macandra nu le prea pot inghesui pentru ca nu patrunde lumina calumea la frunzele de la baza plantelor si cad,mai ales la rotala.
Alge am avut asa:GSA,BBA,BGA(din asta mai am ceva pe marsilea dar da semne de retrogradare).
Am facut un tratament apa oxigenata(50ml H2O2 la 100L apa)+ schimburi mai mari de apa,am redus putin si lumina.Cam in doua saptamani am scapat total de gsa si bba.Intr adevar si plantele au fost afectate de tratamentul cu apa oxigenata dar si au revenit.
In legatura cu aranjamentul plantelor din puncutl meu de vedere ar trebui sa gasesc un loc si pentru bacopa + sa maresc tufele de pe fundal in asa fel incat sa acopere spatiul liber pana la blyxa.
In viitor vreau sa plantez niste parvula si daca se v a dezvolta atunci voi inlocui treptat marsiela
|
 |
|
|