[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alegere filtru  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Viermemort4
Member

IP:

Salut. Mi-am luat un acvariu de 60 Litri si nu pot sa ma decid in privinta filtrului. Vreau sa fie extern si nu foarte scump...potrivit pentru acvariul meu. Daca imi recomandati din experienta personal ar fi super. As vrea sa imi recomandati deasemenea si un termostat, si termometru. Multumesc.
akos09
Junior member

IP:

Cati bani esti dispus sa investesti in filtru?Vrei neaparat nou sau e ok si sh?
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

orice termometru e bun. Incepand cu cele de 2 lei de sticla( si crede-ma sa sunt destul de exacte) pana la cele de la Sera si Tetra( cele care se lipesc pe geam ) care sunt pe la 6-9 lei. Ca incalzitor eu nu am auzit ca oamenii sa se planga( poate cu mici exceptii), doar sa iti iei un incalzitor pe capacitatea acvariului. Poti urmari rubrica vanzari poate apare ceva interesant. Daca la termometru si incalzitor nu te sfatuiesc sa arunci banii, cu filtrul este alta poveste. Ia-ti un Eheim si termina povestea. Nu spun ca Eheim sunt garantia....bla bla bla, dar iti spun ca sunt printre cele mai bune. Exista si copii Eheim, dar copia tot copie ramane. Mai sunt in mod cert si alte variante de filtre externe bune, dar decat sa incepi sa umblii pe la garnituri ca iti curg, sa schimbi robineti ca s-au rupt, etc, mai bine investesti acum in ceva de calitate si ai rezolvat problema. De filtru depinde placerea si relaxarea ta in acvaristica. Normal ca mai sunt si alti factori importanti, dar eu consider ca filtrul este unul dintre cei mai importanti. Daca algele le mai rezolvi, cu lumina o faci mai mare , mai mica samd, sa vezi cum este cand vii acasa la un moment dat si vezi o balta de la filtru de nu stii cum sa o stergi mai repede, si de acolo incep problemele. Odata ce ti-ai luat un filtru bun or sa apara multe discutii privind lumina, substratul, fertilizarea, dar problema legata de filtrare se opreste aici. Chiar daca in aparenta Eheim e scump, e cea mai ieftina investitie pe care poti sa o faci. Parerea mea. Cateva sfaturi si opinii legate de filtrele externe mai poti citi si aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/13356.page

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
SunshIne
Member
[Avatar]

IP:

salut! eu iti recomand din experienta mea sa iti cumperi JBL Cistal Profi EX 701. ai tot ce vrei de la un filtru... nu curge nu e zgomotos etc... la incalzitor iti recomand Eheim.
la termometru iti ei ce vrei tu...

Nimic nu e intamplator!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: