[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: akos09
Forum Index » Profile for akos09 » Messages posted by akos09
Nu am ami postat de ceva vreme in acest topic.Intre timp am avut o invazie de alge,de care am scapat relativ usor si repede.
Am schimbat lumina pe 3x30w.
Asa arata dupa ce am scos blyxa si am replantat cam 30% din ea,am scos si tufa de heteranthera zosterifolia si am replantat cateva fire pentru ca mi s a parut ca a cam imbatranit.

image

2.Fals, pps-pro creste valaorea de no3 printre altele,posibil ai confundat cu no2.
Pana recent eram hotarat sa fac un upgrade la neoane,adica:2x jbl de 745 cu reflectoare jbl si un droser 2x 35w.Zilele trecute am dat peste aceasta lampa http://www.aquariumprest.ro/products.php?673&cPath=53.Ca si pret ar fi tot pe acolo ca si varianta cu neoane,avand in vedere ca la aceasta lampa posibil ca v a trebui sa schimb neoanele.
Ce parere aveti despre lampa respectiva,e ceva de capu` ei sau sa merg pe varianta cu t5 de la jbl??Am tot cautat dar nu am gasit nici un review in legatura cu ea...
Update:

image

La acvariul tau(aproximativ 20L) poti fertiliza cu easy carbo.Din bomba nu vei putea reduce destul debitul ca sa nu ti se faca concentratii prea mari de co2.
Mai vinde cineva din cand in cand pe forum 1L la aproximativ 60-70 lei.Tie ti ar ajunge destul de mult timp la acel volum de apa.
Lumina e prea multa +acel neon albastru s ar putea sa nu fie deloc bun pentru acvariu plantat,18w ti ar fi arhi suficient pentru inceput..Perioada de iluminare iarasi dureaza prea mult.Ar fi indicat maxim 10 ore cu sa u fara pauza,asta cu conditia ca acvariul sa fie deja ciclat.In caz ca este proaspat atunci trebuie redus timpul de iluminare la maxim 6 ore pe zi pe care o vei creste treptat la 10 ore maxim.
Acel neon philips mai exact ce model e?Ce dimensiuni are acvariul tau?
Ce am remarct eu ca nu ar fi ok:
1.lumina prea multa si de durata prea mare
2 lipsa fertilizarii
3 posibil acvariu neciclat si suprapopulat
De doua zile ma confrunt cu o problema....nu scad valorile la no3 si po4,adica acum doua zile am avut no3 20 si po4 1.8-2.Ieri nu am fertilizat cu pps si nici cu po4,am facut si schimbul saptamanal de apa.Astazi fac testele si valorile is la fel.
Am facut astazi teste si la apa care am turnat o in acvariu pt. ca mi a mai ramas intr un pet dar nu a iesit nimic.
Ceva idei?
Astazi am facut un test fe(ultimele picaturi) .Am adaugat 4 ml de trace mix plus iar dupa o ora am facut testul si a iesit 0.1,poate putin spre 0.2.Sincer ma asteptam sa iasa o valoare mai mare.

O mai las sa creasca, poate se mai coloreaza,dar intentionez sa o inlocuiec cu l.r. rubin.
Doua poze cu ludwigia repens ajunsa la luciul apei...e cam lipsita de culoare nu?

image

image
Daca ai filtrul in dulap pune un burete de aprox 5-10 cm sub el,inveleste furtunurile in burete in zona pe unde iasa prin orificiile dulapului,in caz ca se ating de lemn fac rezonanta.
Filtrul bazaie din cauza ca are aer inca.Ca sa il elimini poti inclina filtrul in diferite pozitii sau sa il scuturi putin,ai sa vez ca dupa 5-10 minute de inclinat-scuturat v a fi silentios,se v a azi ca un fasait cand nu mai are aer.
Eu am e700 e inchis in dulap si nu se aude deloc noaptea(dorm la aprox 2m de el),doar daca deschid usa se aude gen un fasait foarte slab.
In legatura cu filtrul eu as opta pentru unul hang-on.
FIltrul intern lasa l inca vre o 3 saptamani sa functioneze in paralel cu cel extern,pana se formeaza bacteriile si in acesta,dupa care poti sa il scoti din acvariu,desi dupa parerea mea eheimul nu v a mentine singur apa cristal.
cosmin_ruz multumesc de info.
@Cosmin in coltul dreapta spate am mayaca fluviatilis
De ceva timp imi apar niste plante plutitoare prin acvariu si se inmultesc sau mi se pare mie.
image

image

]
E adevarat ca se incing mai tare decat t8 urile,dar poti pune doua sau 3 coolere pe capac care sa functioneze cat e lumina on.Eu am doua coolere,fara apa urca la 30 grade ziua(cam atat am si in camera)iar dupa ce am pus ventilatoarele mi a scazut undeva la 26-27.
Ba da posibil sa nu lumineze destul pe laterale...
Pe mine mai mult ma incanta lampa cealalta....mai asteapta si parerile altora daca nu e chiar asa urgent.
Dar daca ai posibilitatea sa adaugi macar doua neoane de 36w de la jbl care au 750cm lungime iesi mai ieftin,undeva la 200 ron te ai scos cu balast cu tot,daca vrei si reflectoare cu inca 50 lei iti cumperi tot de la jbl.Cu timpul daca nu iti ajunge lumina mai pui un neon si iti v a fi arhisuficient.
Tot varianta diy e mai ieftina,parerea mea.Daca tii neaparat sa fie open top atunci pui lampa.
Ba da se imprastie lumina si in camera mai mult decat cu capac.
Daca se pot regla picioarele si catre interior putin atunci e bine,nu v a arata ciudat pt. ca v a iesi doar cu aprox. 5cm pe fiecare parte ceea ce nu e grav....parca imi cam face si mie cu ochiul lampa aceasta....ramane de de vazut.
Neoanele fiind t5 de 39W au lungimea de 849cm.
In legatura cu lampa am gasit asta pe alt site ".... utilate cu neoane T5 cu spectru de lumina ce stimuleaza cresterea plantelor, intensifica culoarea pestilor tropicali sau a organismelor marine" deci posibil sa nu fie chiar ok pentru acvariu plantat...
Multumesc pentru ajutor,dar acum mi e mai usor cu userul acesta ca m am obisnuit.
Nu stiu ce sa zic in legatura cu neoanele...daca ar scrie care e modelul exact....
Scrie ca lampa are 90 cm lungime....cum o prinz pe acvariul de doar 80cm?La ce idee te ai gandit?
Reinviu topicul....nu am mai postat aici de o vreme pentru ca mi am schimbat adesa de e-mail(pe cea veche am sters o) si din cauza asta ma puteam loga dar nu puteam posta nimic,nici macar sa trimitpm,asa ca am ajuns la varianta sa imi fac alt cont.
Intre timp am schimbat masa si am dat reset,astea de mai bine de doua luni.
La inceput am fertilizat cu easy life profito,fero,ntro+po4 din KH2PO4.
Am ajuns la concluzia ca e cam costisitor sa fertilizez cu easy life(din fero si profito am ajuns ca sa adaug 8ml/zi).Ieri mi s a terminat profito si fero asa cam am trecut iarasi la pps pro si trace mix plus.
Filtrarea a ramas aceeasi,co2 il dizolv cu un flipper co2 de la dennerle,test permanent co jbl,la capitolul lumina am 2xt524w osram 965 si 3xt8 18w osram 830,in viitor vreau sa le schimb cu 3 tuburi de 750 de la jbl.
Plante:marsilea hirsuta(plantata de aprox. o saptamana),blyxa japonica,bacopa caroliniana,rotala rotundifolia,ludwigia repens,heteranthera zosterifolia,mayaca fluviatilis,alternanthera reineckii purple,hemianthus micranthemoides.
Pesti:10 neoni.
Astazi am facut niste teste dupa ce am fertilizat cu diy:
fe:0.2
no3:10-15
po4:1
no2:0
Momentan adaug:3ml pps-pro,5ml po4,5ml micro.Am si no3 separat, dar nu e cazul sa il folosesc.
Doua poze facute acum,pt. ca nu am altele ce sa postez.Stiu ca se fac seara cu lumina stinsa,dar decat nimic is ok si astea cum,voi reveni cu altele.

image

image

Forum Index » Profile for akos09 » Messages posted by akos09
Go to: