Planta este Ceratophyllum demersum. Eu am facut un fundal de toata frumusetea cu ea, dar trebuie sa ai grija ca atunci cand ajunge sus, sa o tai de la jumatate si sa plantezi langa (altfel frunzele de sus se desprind si plutesc deasupra apei... si fac mizerie). De asemenea trebuie sa ai grija sa ramana infipta in pietris, pentru ca nu dezvolta radacini. E o planta care mie unul imi place, chiar daca majoritatea o includ la categoria "plante de balta".
L.E. lasa-l cat de cat la ciclat. De fapt il poti ajuta cu nitrivec, bactozym sau alte solutii similare. Nu te lua dupa alber... el e cu marinele .
Pai ea nu se ataseaza ... dar sta... Eu am in refugiu cateva smocuri, care le bag putin printre pietre sa nu o ia la plimbare...si sta. O infigi si tu undeva cat sa nu o ia la plimbare dar sa primeasca si lumina.....
P.S. Mg la 1250 sau peste daca vrei sa iti creasca chaeto sa suga NO3 (eu il am la 1140 ....si se umple de microalge ...)
-Vreau si eu 2 Ancistrusi.
-De care ? Sanitari ?
-....mda
-moment in care imi prinde un Ancistrus si un Plecostomus-
-Pai am spus 2 Ancistrusi... mi-ati pus un Ancistrus si un Plecostomus.
-Pai nu sunt tot sanitari ?
-Multumesc frumos, nu mai vreau... <si am plecat>
Dialog intre @LeicaBogdan si alt angajat animax (referitor la planta Dracaena care din ce in ce mai multi o cumpara pe post de planta acvatica, din cauza a astfel de petshopuri)
-Planta aceea e acvatica sau e de terrariu ?
-Nu stiu ... la noi pe factura apare "PLANTA" (aici fac o paranteza... eu i-as fi raspuns "Cam asta ar trebui sa scrie si la tine pe ecuson...imediat sub nume" )
-Pai rezista in acvariu ?
-Da, rezista chiar si 2 luni
Scuze de off-topic dar m-am gandit ca e discutia potrivita.... Cine are o zi proasta si vrea sa se binedispuna... poate apela cu incredere la consultanta celor de la animax
Nu stiu sa-mi dau cu parerea la capitolul skimmere. Am folosit si folosesc unul singur pana acum... deci nu ma pot pronunta. Daca nu te deranjeaza vizual... poti incerca cu niste macroalge prin bazin... Preferabil Chaetomorpha. Caulerpa are prostul obicei sa se infiga in pietre si sa nu mai plece de acolo... deci e indicata numai pentru refugiu, sau acvarii in care exista pesti ierbivori...
De asemenea, poti trece si pestii la regim. Mie imi va sosi zilele astea (cel mai probabil luni) un Zebrasoma veliferum de 10cm si clownii si cardinalul primesc mancare doar din 2 in 2 zile pentru a nu chinui acvariul dpdv biologic prea tare pana la sosirea pestelui....care "dupa carte" ar fi trebuit sa mai treaca macar 2 luni pana la sosire...
Hai si cu un filmulete Scuzati sunetele enervante. Se juca logodnica Barn Buddy
pc.ciprian: ti-am editat eu sa mearega clipu aciulea ....pt asta ...BANG ...o ricordeea...
Pentru a fi "on the safe side" eu zic sa mergi cu maxim 5 ore pe zi in primele 2 saptamani... dupa care poti creste gradual cu o ora la 2 zile pana ajungi pe la maxim 10 ore pe zi.... dar asta dupa ce vei schimba substratul...
Eu abia acum m-am prins ca era vorba de drossere, nu de tuburi.
La T8 sunt ok si balasturile chinezesti... tuburile T8 oricum se recomanda a fi schimbate la 6 luni....
La T5 insa, intreaba-l pe @Leica Bogdan cum e sa faca POC un tub juwel de 80 ron cu balast chinezesc de 6 ron ...
Sper ca nu faci confuzie de termeni (de altfel normala printre incepatori).
Substrat = amestec fertil pentru plante ce se pozitioneaza sub pietris.
Pietris = ....ce sugereaza numele.
Recomand cu caldura linia de fertilizare JBL (gasesti la pachet Substrat AquaBasis, fertilizant zilnic Ferropol 24 si fertilizant saptamanal Ferropol)... are o denumire comerciala setul insa am uitat-o eu pe moment. Le poti achizitiona si separat toate 3, dar e ceva mai avantajos pachetul... Pachetul il gasesti sub forma de galetusa (in interiorul ei se gasesc si cei 2 fertilizanti pentru masa apei), iar substratul separat, sub forma de punga/sac de 2,5 si 5kg.
Poate vorbesc prostii, dar ar putea fi inclusiv semnul unei boli psihice, mai ales daca pestii respectivi au cosangvinizat (s-au inmultit frate cu sora, mama cu fiu, tata cu fiica... si asa mai departe...).
Scuza-ma ca te intreb..... dar pentru ce lumina 15 ore pe zi ? Cred ca si asta ar putea fi o cauza majora de stres....
Conteaza in primul rand spectrul luminii, nu numai puterea. Uita-te la neonul de 15w... daca scrie daylight sau 6500k pe el e numai bun...da`i pace o perioada ca oricum nu ai nevoie de multa lumina la inceput... doar daca nu cumva vrei alge . Pe viitor poti sa bricolezi inca un tub in capac daca esti putin indemanatic .
Si eu sunt de parere ca ar trebui schimbat, insa in privinta substratului nu stiu cum ar trebui sa procedezi... in orice caz, nu cu apa in bazin. Cel mai bun sfat ar fi sa iei o noua punga de substrat si sa o iei de la 0.
Animax.... mai rau . Daca vei face cunostinta si cu restul comunitatii din Constanta, cu siguranta te vom ajuta sa iei cele mai intelepte decizii pentru acvariul tau. Ma opresc aici ca bat inspre offtopic.
Daca inca nu ai pesti in acvariu nu conteaza ca nu e apa declorinata. Ciclarea dureaza oricum minim o saptamana timo in care are timp sa iasa si mama clorului....
Ala cred ca e cel mai mic pret la teste 5 in 1 care l`am auzit de ceva vreme . Peste tot sunt cam 55 sau chiar mai scumpe. Oricum, nu recomand. Mai bine fa un efort si ia-ti treptat teste individuale. Chiar daca ti se pare ca faci afacere cu testele 5 in 1, ai sa vezi cat de repede le consumi, si in primul rand nu sunt foarte precise. Cauta si in petshop-uri mai "de cartier" teste, ca e posibil sa gasesti de la Tropical. Sunt ieftine si bune.