| Message |
|
|
|
Scurt si la obiect. Bravo Dolly. Eu unul votez pentru sticky.
|
 |
|
|
|
Gasesti la orice magazin de bricolaj, vopseluri, materiale publicitare, sau atelier unde se fac colantari/montaj de folii auto. Latimile uzuale sunt 45, 70, 90, 110 iar lungimi, pana la 20 de metri.
|
 |
|
|
Humbert wrote:de fapt, la acvariile plantate este chiar daunator sa folosesti aqua safe sau similar pt ca leaga multe elemente de care au plantele nevoie.
Inlcusiv clorul este un element folosit de catre plante. Unele chiar manifesta carenta de clor.
Pune un autocolant negru pe spatele acvariului. Pe langa faptul ca ii va imbunatati estetica, pestii se vor simti mai in siguranta.
|
 |
|
|
|
Scade putin pH-ul (nu te astepta la minuni) si coloreaza apa in maroniu.
|
 |
|
|
Cine ti-a zis ca se sparge sticla de la muzica, mai mult ca sigur a ascultat/citit prea multe povesti, sau a vazut prea multe filme. Sticla intr-adevar se poate sparge cu ajutorul sunetului, dar la o presiunea acustica considerabila (oricum, de 10 ori sau chiar mai mult decat poate z5500) si la frecventa de rezonanta a sticlei respective...
Si eu am z5500 digital la mai putin de un metru de acvariu, si in masina am echivalentul a .... 6 x z5500 si atat in casa cat si in masina am geamurile intacte  .
L.E. Treci te rog pe la rubrica "Despre noi" sa stim si noi cu cine stam de vorba...
|
 |
|
|
|
Mergi pe mana mea. Plantele nu vor avea de suferit.
|
 |
|
|
|
Te sfatuiesc sa reduci perioada de lumina pentru inceput. Pana sa ajungi la acelasi program cu cel mare, sau sa iei alta priza programabila, o poti stinge/aprinde tu manual cand esti acasa. In primele 2 saptamani 4-5 ore de lumina sunt arhisuficiente.
|
 |
|
|
Poza respectiva si eu i-am spus lui ciprian ca e de reviste. Doar ca nu e crab, e crevete  .
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Am avut eu in paralel la marinul mic 2 cascade. Unul Hailea, si unul Hagen Aquaclear.... Pe langa diferenta evidenta a pretului, hailea era si mult mai silentios. AquaClear facea ca toate cele, si cand il opreai, trebuia amorsat din nou... Eu zic sa mergi pe Hailea ca merita, insa eu as pune unul putintel mai mare. Ai avantajul unei suprafate mai mari a mediilor filtrante, iar debitul se poate regla cu usurinta.
|
 |
|
|
|
Orice e posibil... sunt si multe boli ale pestilor care nu se manifesta atat de evident. Spre exemplu parazitii interni....
|
 |
|
|
|
Pana aici totul pare ok. Femelele respective puteau fata in acvariul comunitar fara probleme (cel putin pentru ele... nu insa si pt pui). Fara niste parametri ai apei, e greu de identificat sursa problemei...
|
 |
|
|
|
Si mie mi-au murit 2 vecine in bloc... una din ele era mai retrasa de ceva vreme, iar cealalta a murit asa brusc...
De fapt prima era bolnava de cancer, si a 2-a murit in accident de masina...
Imi cer scuze pentru exemplul pe care l-am dat, dar prin asta poate te fac sa intelegi ca trebuie sa dai si cateva detalii.... poze... teste de apa... volum... alte specii din acvariu.... si asa mai departe. Asa pe ghicite daca vrei iti pot da cateva zeci de motive pentru care au putut muri pestii tai....
|
 |
|
|
|
@yonutz despre palytoxina am invatat inclusiv la facultate, stai linistit. Eu ma miram doar pentru faptul ca Euphyllia a pierdut lupta toxicologica cu Cladiella....
|
 |
|
|
|
Daca te referi la montarea unei carcase cu carbune activ pe conducta de apa ... da.. poate ajuta in neutralizarea diverselor "minuni" care ar putea ajunge in acvariu, numai sa te ingrijesti sa schimbi acel carbune regulat, altfel e frectie la piciorul mesei...
|
 |
|
|
|
Asta chiar e o surpriza... nu mi-as fi imaginat.
|
 |
|
|
|
Eu zic sa ridici temperatura macar la 24 de grade. Nu-ti face probleme cu Beaufortia. Si ancistrusii in mod normal prefera 21-22 de grade dar nu am auzit pe cineva sa se planga. Nu cred ca are rost ca pentru un peste sa rist sanatatea celorlalti. Cu cat temperatura este mai mica, ceilalti pesti (in special neonii) sunt mai predispusi la boli.
|
 |
|
|
|
Deja m-ai facut curios... ce coral moale putea fi atat de toxic incat sa manance euphyllia bataie de la el ? Din cate stiu euphyllia noaptea isi retrage tentaculele ...si emite altele, foarte toxice, si mai lungi, tocmai de aceea e catalogat ca si coral foarte agresiv...
|
 |
|
|
|
E posibil inclusiv ca unul din ei sa fi fost omorat de catre celalalt, si ulterior sa ajunga printre plante, in spatele vreunei buturugi ... sau sa fie consumat de melci sau de alti pesti...
|
 |
|
|
|
Cauta-l mai bine ... mai mult ca sigur a sarit. Cauta si la distante considerabile fata de acvariu. Betta supravietuiesc ceva timp si pe uscat. Fiind pesti labirintici pot respira aer atmosferic.
P.S. Ce cautau 2 betta intr-un acvariu ?
|
 |
|
|