[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: djphazer
Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Tot ce era in nano a fost mutat in acesta. Nitratii mi-au scazut singuri pana la 10, dar am zis ca se poate si mai bine....de-aia am zis sa incerc cu vodka. Metoda are si multe dezavantaje.... trebuie dozata zilnic (preferabil de 2 ori pe zi) .... skimmerul trebuie sa fie extrem de eficient ca sa scoata "mazga" respectiva.... e o adevarata feerie. La al tau de 70l nu recomand metoda. De orez nu stiu ce sa zic... am citit asa cat de cat dar sincer nu-mi face foarte tare cu ochiul metoda... Pe viitor vreau sa bag biopellets sa scap de chinul de a doza vodka zilnic. Chiar si cu orez daca functioneaza, skimmerul e sfant pentru ca principiul e aceleasi... Bacteriile care se dezvolta in urma aditiei de carbon asimileaza NO3 si PO4 ... dar ulterior trebuiesc scoase din masa apei... aici intervine skimmerul.... intelegi principiul ?
Bine ai venit. Avand in vedere datele pe care le-ai oferit cu privire la acvariul cu iluminare pe LED-uri si planta in inel ceramic (care daca avea marginile frunzelor albe era o Dracaena sp. ditamai planta de ghiveci, cel mult paludariu) intuiesc eu ca ai nimerit pe la magazinul lui Dan Iftinca de la Brick... Nu am nimic cu el, nici cu magazinul. Poti gasi si produse bune, si deosebit de proaste, dar pentru binele hobby-ului tau, nu asculta o vorba din ce zice. La el, desi e unul din primii acvaristi din Constanta, sentimentele comerciale le-au intrecut de mult pe cele acvaristice....

Iti doresc succes cu acvariul si o seara frumoasa.
Cyprinidae este familie, nu specie. La volumul tau, din aceasta familie cam singurii pretabili ar fi zebrele (Danio rerio). Nici sa nu te gandesti la carasi... in primul rand acvariul e prea mic... mai intervin si alti factori precum filtrarea si temperatura...
Daca as fi in locul tau, mai degraba m-as uita catre familia Carachidae (care cuprinde asanumitii pesti "tetra" precum neonii).

Primul meu acvariu a fost unul de 54l. Il populasem cu 6 zebre, 6 neoni, o pereche de Colisa lalia, 2 xifo si 2 ancistrusi mici.
Cyano era pe pietre inca de cand erau in pico. M-am pricopsit de la florentina... pe un schelet de fungia pe care mi-a dat niste xenia. In nano crestea ce crestea pe piatra X ... si dupa ce disparea de la sine (fara sa fie "culeasa" de mine sau halita de melci) piatra ramanea mai inchisa la culoare... si nici ca mai aparea vreodata acolo... probabil o sa se intample la fel si in asta....deci rabdare si tutun pana va disparea complet... Asta e cu piatra moarta... si cu acvariul in curs de maturizare....
Wow ! Nici nu am realizat cat de mult a trecut de cand nu am postat aici.

Si pentru ca imi crestea barba cat am stat dupa domnul @pc.ciprian sa vina cu jocaria lui sa imi faca niste poze... am luat atitudine, si sapuniera din dotare si am zis sa surprind cateva instantanee.

Iata rezultatul :

Ricordea... A fost una, acum sunt doua :

image

Green Star Polyps metalic green :

image

Niste zoanthidae ... momentan nu le convine curentul cam mare... cyano e de-a casei ... momentan nu ma ingrijoreaza...

image

O gorgonie de la don' ciprian (originea este acvariul lui mosu) multumesc ambilor :

image

Neobositul crevete :

image

Si unul din neobositii Cerithium :

image

O ciuperca de la @dany alexa. Multumiri si lui :

image

Pterapogon kauderni. Cel mai nou membru care initial statea numai ascuns... acum nu mai e loc in acvariu de el. Ar fi in stare sa-mi manance si urechile cred.... :

image

Echinometra mathaei (for sale/trade) :

image

Xenia si cyano. Piatra asta o voi scoate cat de curand... ca sa scap de ambele

image

I call him fish face ) :

image

Yeah... i'm cute... now FEED ME ! ) :

image

A fost unul, acum sunt 4 :

image

Au fost cativa.... acum sunt... multi (cred ca si-au triplat numarul) :

image

Gasca lui Papuc :

image

Si o poza de ansamblu :

image

Si acum cateva imagini cu departamentul tehnico-biologic de intretinere

Primul compartiment. Turboflotor blue 1000, incalzitor... bla bla... (Sticla de vodka e tot pentru acvariu. Eu nu am astfel de obiceiuri )

image

Refugiul cu DSB de 12 cm si niste Chaetomorpha pe care am adus-o zilele trecute (plina de microalge) ... eu aveam doar un smoc mic... Locatari : 4 Nassarius vibex, niste nereis, melci euplica, crabi... si miliarde de copepode harpacticoide

image

Si niste grape Caulerpa :

image

Senzor de nivel creatie proprie (intr-o noapte pe la ora 3 ... cand nu aveam somn). Ar fi trebuit sa fie provizoriu dar momentan isi face treaba...si permite o variatie de mai putin de 1cm in compartiment.

image

Ansamblul overflow si retur "de fabrica" :

image

SunSun 3000l/h x2 care momentan aduna "mazaga" albicioasa... bloom-ul bacterian dezvoltat in urma aditiei de carbon organic (vodka) :

image

Inima si ficatul sistemului de autocompletare, electrovalva momntata inaintea intrarii in osmozor :

image

Si in final o canistra chinezeasca, de un debit necunoscut, cu 2 sertare (carbune activ si absorbant de fosfati) :

image

Acvariul momentan nu arata tocmai de nota 10 si isi asteapta cumintel procesul de maturizare. Stapanul se conformeaza, si nu exagereaza cu lumina sau cu hranirea (dar nici cu schimburile de apa... si aici imi merit cateva "capace"). Coralina creste vizibil pe pietrele pe care era deja (cele din pico de 30l) si in curand sper sa apara si pe pietrele "noi". Testele sunt toate perfecte (mai putin Mg) dar hei, cine le poate avea chiar pe toate ? . Sper ca nu v-am plictisit cu postul meu kilometric si va doresc o seara buna.
Neoanele nu se lasa peste noapte. Ba chiar in primele 2 saptamani (in perioada de ciclare.... sper ca stii despre ce vorbesc) sa maresti perioada de iluminare gradual (incepi cu 4 ore pe zi ... si ulterior cresti pana la 8-9 ore pe zi... mai mult de atat momentan nu e necesar).

Filtrul daca il pozitionezi in asa fel incat sa produca o usoara miscare la suprafata apei, nu mai e nevoie de aerare.

Nu se intampla nimic daca sar cateva picaturi pe capac. Astfel de capace au protectii (garnituri) si la neoane, si la balasturi.
Schimb cu diverse frag-uri, pesti, nevertebrate (ofer diferenta unde este cazul).
Interesant... Herpetologul de la mine din facultate mi-a spus ca a ramas denumirea de Pantherophis, si mi-a mai spus sa nu am foarte mare incredere in Wikipedia pentru taxonomie... O sa ma mai interesez pentru ca ma pasioneaza subiectul.
Foarte laudabila initiativa de a-l face fara intarituri ! Sa inteleg ca il faci open top cu lampa suspendata ?
Ma gandesc din ce in ce mai mult sa pa apuc de terrariul pt Phelsuma...
P.S. Vezi ca acum cornsnake-ul e Pantherophis guttatus.
Daca e sa se intample nenorocirea... crede-ma ca la fel curge si unul de 700 ...si unul de 800 .
La o latime de 80, si mai ales si o inaltime de 60-70 sa iei in calcul faptul ca in spate nu poti ajunge... decat prin spate . Colegul LeicaBogdan si-a facut de curand unul cu 70 latime si 55(parca) inaltime, si eu deabia ajung in spate... si sunt un voinic de 1.87m .
Eu unul am bagat clownii in acelsi timp si nu am avut nici probleme de stabilitate, nici de intelegere intre ei..
Ai grija ce goby iti iei. Ia in calcul daca au nevoie sau nu de DSB, ce meniu accepta, la ce dimensiune ajung... Eu unul personal daca mai tineam pico, mai mult ca sigur imi luam Gobiodon okinawae.
Efectele unei iluminari non-stop dicteaza dezastrul. Ca sa fac o comparatie usor de inteles... gandeste-te ca in perioada de iluminare plantele "amesteca cimentul" iar noaptea "il toarna". Stilul iwagumi si plantele gazon sunt oarecum rezervate acvaristilor avansati. Cand vrei sa tintesti asa sus, se considera ca esti deja "cu temele facute" in ceea ce priveste acvaristica. Conteaza desigur si latura artistica, dar doar cu ea nu faci nimic...
Nu faci nici o branza cu bomba cu drojdie la 180l. Eu tot la 180l aveam 4 bombe puse in serie, cate 2 pe cate un reactor activ... si abia daca se cunostea... E pierdere de vreme. Stai cu ochii pe rubrica vanzari si e imposibil sa nu gasesti un sistem complet convenabil, sau sa achizitionezi componentele individual...
2 zile de la PIF ? Zi-ne si noua pe romaneste . Mazga aia va disparea de la sine si nu afecteaza cu nimic... asa patesc toate echipamentele noi introduse in acvariu...

Ai spus la suprafata apei in partea de jos a clopotului.... tu sigur l`ai scufundat complet?
Si... clavularia s-a deschis ? Zoanthusii cum merg ? Ce salinita....

Mda... obisnuit de ceva vreme sa pierdem noptile pe tema noii ramuri a acvaristicii pe care am abordat-o amandoi aproape simultan (desi il putem include in discutie si pe @alber ), am cam neglijat verziturile (cel putin din discutii). In afara de spirogyra aia care eu am frica de ea ca de necuratul, dupa parerea mea e cel mai frumos setup de pana acum (eu prefer sa se mai vada totusi si din pietris). Si eu sunt curios maxim de evolutia cu tropica, mai ales ca e vorba de o singura solutie. Dupa cum il stiu eu pe susnumit, nu se va potoli nici macar cu discusi in bazin si o sa se lase cu tufe compacte, varfuri rosii, pearling mai ceva ca bulele din skimmer.... si iar deviez pe cai sarate... Ce pot spune, m-am virusat .
Zi-ne si noua un KH si un pH sa vedem ce au de indurat triscusii pentru bunastarea plantelor .
Apa de osmoza este apa trecuta printr-o membrana speciala care respinge orice particula mai mare decat particula de apa. Apa de ploaie nu e indicata datorita poluarii, iar apa distilata de uz medicinal e foarte scumpa. La cea de uz industrial nici sa nu te gandesti, pentru ca poate contine tot felul de "minuni" .

Cea mai indicata in cazul tau este o instalatie de osmoza inversa. Gasesti la orice magazin online de acvaristica. Nu iti pot da linkuri aici pentru ca se considera reclama.
Eu am open top, iar diferenta intre luciul apei si buza sticlei e de vreo 2cm... si nu mi-au iesit niciodata din acvariu...
Este cel putin pierdere de vreme. Exportatorii de pesti de multe ori, prin diverse metode reusesc sa produca pesti sterili (in special varietatile deosebite). De asemenea, pentru maturizare si inmultire, neonii au nevoie de o apa foarte moale, altfel femelelor li se atrofiaza ovarele.... Daca mai vrei inca un motiv, desi pare simplu, si pretul asta te face sa crezi, neonii nu au tocmai cea mai usoara inmultire... Convins ?

Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Go to: