| Message |
|
|
|
In spate e Heteranthera zosterifolia care mi se pare ca are frunzele cam late pentru a o folosi in background. Cel putin in acest scape.
Si mie imi place Ammania. De aceea vreau sa o 'exploatez' la maxim in acest scape.
Daca te referi la cea din dreapta e Hygrophila pinnatifida.
|
 |
|
|
Saptamana trecuta l-am tuns si l-am pieptanat bine
Trebuie sa mai creasca plantele din spate si sa lucrez la partea dreapta. Astept cu interes si sugestiile voastre.
Acum arata cam asa:
update 27.10.2010 by Sergiu Ciubotariu, on Flickr
|
 |
|
|
Plantele disponibile:
Hygrophila pinnatifida - 3lei/planta cu radacini [POZA]
Hydrocotyle sibthorpioides - 2 lei un fir cu mai multe plantute [POZA]
Ranunculus papulentus - 3 lei o planta [POZA]
Rotala rotundifolia 'green' - 1leu/fir [POZA]
Ammania sp. 'Bonsai' - 2lei/fir [POZA]
Am si 3 pachete de Ammania sp Bonsai la oferta
Fiecare pachet are 15 fire cu radacini si lungime a tulpinii de 7-15cm. Pret pachet: 20 lei+cost expeditie.
|
 |
|
|
|
Le-am luat de pe ebay.com
Cu o simpla cautare gasesti mai multi furnizori .
|
 |
|
|
|
S-a ocupat fiica-mea de unul din ele si i-a spart inflow-ul. Dar am acum 2 filtre externe si nu am doua seturi intregi.
Daca te uiti mai bine se vede un outflow acolo sus.
Sa pot scapa de toate tevile de acolo ar trebui sa-mi cumpar si incalzitor extern...
|
 |
|
|
cirotariu wrote:”am facut aseara, in graba...”
L.E. Auzi la el "pe graba..."  . Pai sa tot facem si noi poze asa bune pe graba.
Serios vorbesc. Am stins lumina la acvariu pentru ca bate prin geam la dormitor si trebuia sa o culc pe fiica-mea si apoi am venit sa fac poza. Nu vezi ca e pustiu prin acvariu. Toti pestii au taiat-o in tufe cand am reaprins tuburile. Ca sa nu mai zic ca tevile de la cele doua filtre stau de-an droanga.
|
 |
|
|
Am facut aseara, in graba, o poza de ansamblu.
14.10.2010 by Sergiu Ciubotariu, on Flickr
|
 |
|
|
|
Trebuie sa cumperi doar ingrediente pentru prepararea solutiei care genereaza CO2.
|
 |
|
|
|
Nu este obligatoriu substratul fertilizant. Dar sigur ai nevoie de mai multa lumina.
Co2-ul va ajuta si el foarte mult.
Daca mai pui cateva bile JBL si faci si fertilizare in coloana de apa plantele isi vor reveni.
Spor !
|
 |
|
|
|
Imi pare rau dar s-a dat tot deja. Au mai ramas celelalte specii.
|
 |
|
|
Hygrophila pinnatifida - 4 lei un fir de pe care se pot separa 2 - 3 plante sau 7 lei planta mama, cca. 30 cm inaltime.
Hydrocotyle sibthorpioides - 2 lei un fir cu mai multe plantute
Ranunculus papulentus - 3 lei o planta
Rotala rotundifolia 'green' - 1leu/fir
Hemianthus callitrichoides 'Cuba' - 9lei/portie densa de aproximativ 5x5cm, high quality:
 [url=http://www.flickr.com/photos/47164271@N08/5048049991/]
Hemianthus callitrichoides 'Cuba'[/url] by Sergiu Ciubotariu, on Flickr
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Este pe aquamoos.de
Am cumparat si eu un pot dar nu a mers foarte bine in mediu acvatic. Apareau frunze noi dar se urateau si nu ajungeau la maturitate.
Cred ca cel mai bine se preteaza la crestere emersa.
|
 |
|
|
Apa e putin cam tulbure datorita interventiei mele

|
 |
|
|
Intros wrote:... daca intereseaza pe cineva, pot scrie mult mai mult decat despre partile bune...
N-ar strica sa aflam cate ceva si din culise.
Felicitari pentru locul obtinut !
|
 |
|
|
Plante disponibile
Ranunculus papulentus - 8 lei/buc - poza mai sus
Rotala rotundifolia 'green' - 10lei/10fire [POZA]
|
 |
|
|
Update cu schimbare radicala:
|
 |
|
|
Se mai adauga cateva plante de Ranuculus papulentus. 8lei/bucata

|
 |
|
|
|
Ti-am raspuns pe PM Antoniot.
Am uitat sa spun ca mai am si doua portii de Eleocharis Parvula (5x5cm foarte des) - 12 lei/bucata
Accept la schimb Hemianthus Callitrichoides Cuba (H.C.) pentru oricare din plantele de mai sus.
|
 |
|
|
Plante disponibile:
Lindernia rotundifolia - 10 lei/10 fire [Poza]
Lindernia rotundifolia variegated - 12lei/10fire
Anchor moss - 12 lei o portie 7x7cm [Poza]
Roca vulcanica cu Microsorium Ptoropus Windelow - 12lei/bucata (cele doua decoruri din poze)

|
 |
|
|