| Message |
|
|
Lindernia rotundifolia a inflorit.

|
 |
|
|
|
Este Repens rubin. Glandulosa are frunzele mult mai lungi si dispuse ca niste petale.
|
 |
|
|
|
Incearca Monosolenium tenerum, Riccia fluitans, Flame moss, Staurogyne repens. Sau combinatie intre ele.
|
 |
|
|
Au mai ramas Ludwigia glandulosa si Eleocharis parvula.
Si ca sa nu mai deschid alt topic mai adaug aici la vanzare doua buturugi pe care le-am folosit cateva luni in acvariul meu si care au mai stat si in acvariul altui acvarist cateva luni. Pretul pentru ambele 65 lei. Buturugile se dau fara plante.
Poze mai jos:

|
 |
|
|
Plante disponibile luni 05.iulie:
Cryptocoryne wendtii Tropica [Poza] - 10 lei trei plante
Eleocharis parvula [Poza] - 14 lei portia
Fissidens fontanus (Phoenix moss) [Poza] - 36 lei o portie de 6x8cm - se poate acoperi cu el o suprafata de cca 10x15cm
Mayaca fluviatilis - [Poza] - 7lei/30fire
Marsilea hirsuta - [Poza] - 7 lei portia (cam de 5 ori cat se vede in poza)
Ludwigia glandulosa [Jos in poza asta] - 7 lei un fir lung de vreo 45 cm si diametru cca. 10cm
Rotala rotundifolia 'green' - 15 lei/10fire

|
 |
|
|
Anubiasii s-au dat toti.
Fac reducere 15% pentru cine face comanda de minim 40 lei
|
 |
|
|
Lot nou plante disponibil:
Glossostigma elatinoides - 5lei/portie (vezi poza mai sus)
Mayaca fluviatilis - 8lei/30fire
Anubias nana 'petite' - 7lei/bucata (au frunze cat unghia de la degetul mic)
Fissidens fontanus (Phoenix moss) - 40 lei o portie de 6x8cm - se poate acoperi cu el o suprafata de cca 10x15cm
Rotala indica colorata - 5lei/ 5fire
Eleocharis parvula - 15 lei portia
|
 |
|
|
|
Nu sunt chiar asa rari. Aici in Iasi am vazut de multe ori la Piata de duminica.
|
 |
|
|
Iarasi sunt uimit de acest jurnal. Scalarii sunt superbi. Felicitari si furnizorului.
De pe la inceputul anului ma roade de un biotop si acum iar m-ati starnit. Si tu Koala si @gengiskhan cu discusii lui aurii.
Nu sunt tocmai 'batran' in ale acvaristicii dar in trei ani si jumatate de cand am inceput cu apa in paralelipipede de sticla, nu am avut niciodata Scalari. Mi-ai facut si mie pofta
|
 |
|
|
|
Au mai ramas Mayaca Fluviatilis si cateva portii de Glossostigma.
|
 |
|
|
Vreau sa mai fac loc in acvarii si scot la vanzare urmatoarele plante:
Glossostigma elatinoides - 5 lei o portie ca in imaginea de mai jos
Hydrocotyle verticillata - 7 lei o portie ca in imagine
Mayaca selowiana - 14 lei - 10 fire
Lindernia rotundifolia - 14 lei/10 fire
Riccia fluitans 7 lei portia ca in imagine
Mayaca fluviatilis - 8lei/30fire - se vede in dreapta spate in imaginea de mai jos
Nymphaea rubra - 5 lei bucata - se vede in fata la Mayaca in poza de mai jos
|
 |
|
|
|
Da. Si eu sunt dezamagit.
Oare nu au avut experienta concursului de anul trecut? Puteau sa previna cumva acest neajuns.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Luni se rezolva Alex. Mi-am revenit abia azi...
Inca o poza:
Mayaca solowiana, Rotala rotundifolia 'green' si Ludwigia glandulosa care trece greu de la forma emersa la cea submersa dar macar stiu ca e adevarata Glandulosa.

|
 |
|
|
|
Asa da. Un adevarat paradis vizual. Felicitari !!!
|
 |
|
|
|
Daca timpul de viata cu pastrarea intensitatii luminoase initiale este atat de mare atunci nu are rost sa mai fac un alt calcul financiar. Dar eu nu cred ca isi pastreaza calitatile mult timp.
Iar despre consum doar la ledurile Hi-end se poate spune ca au randament mai bun decat tuburile fluorescente T5.
|
 |
|
|
bilti wrote:@mitica. chiar daca ledurile nu dau cu mult mai multa lumina decat tuburile sa stii ca sunt mult mai rentabile. cele din urma trebuie schimbate cam la 6-8 luni daca ai pretentii mari. in plus, ledurile albe, au spectru bogat de rosu si albastru.
Si ledurile vor tine cu mult mai mult? Unde mai pui ca investitia initiala e mai mare in cazul ledurilor.
Eu tot nu inteleg utilitatea led-urilor in acvaristica. Mai ales la nivel de home-made.
A facut vreunul din voi un calcul 'contabilicesc'?
|
 |
|
|
Ammania sp. 'bonsai'

|
 |
|
|
Rotala rotundifolia 'green' in curs de adaptare.

|
 |
|
|
Au mai crescut plantele mele si au aparut altele noi care sunt in curs de adaptare: Mayaca selowiana, Ranunculus papulentus, Rotala rotundifolia green, Ammania sp. 'bonsai', Ludwigia glandulosa.
Ammania sp. 'bonsai'
|
 |
|
|