[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cibserg
Forum Index » Profile for cibserg » Messages posted by cibserg
http://www.youtube.com/watch?v=s9edO7RyURQ
A crescut frumos HC-ul din pahare.
Ne spui si in ce conditii? Substrat, unde le tii? Suspendate deasupra apei din acvariu?
Daca s-a pierdut atunci o sa incerc sa repet ce scrisesem.

Spuneam ca am facut iar teste si am ajuns la concluzia ca, usurinta cu care apa circula prin filtru, influenteaza zgomotul produs de acesta.
De ex. daca strangulam furtunul de iesire din filtru, efectul era de crestere a nivelului de zgomot.

Am mai gasit o cauza a zgomotului.
Aerul ce sta sub capacul superior peste gura de intrare a pompei.
Am dat o gaura in capac, in care voi monta o supapa si dupa ce am eliminat aerul, s-a redus si zgomotul.

Zgomotul nu e unul deranjant dar cum eu sunt sensibil la zgomotele constante, in timpul noptii, si acvariul este in camera in care dorm, trebuie sa iau masuri.
Datorita unor probleme tehnice, acest mesaj s-a pierdut.
La Limnophila aromatica se tund varfurile, in cazul tau cred ca 15 - 20cm,
si apoi se replanteaza, daca e nevoie. Daca nu oricum va da mai multe ramificatii din locul in care ai taiat.
Daca replantezi ai grija la distanta. Sa nu se umbreasca una pe alta.

Bafta !

Sergiu C.
Radule, a cam venit timpul sa te apuce de cosit.
Eu as incepe cu Aromatica. Faci si tu o ciorba cu aroma Sa stii ca miroase fain.

Iar despre Blyxa...nu te ingrijora. Nu e tarziu sa modifici putin layout-ul.
Mai ai loc in fata.

Mai vorbim.
Vezi sa nu te bronzezi de la tuburi

PS: Fac si eu haz de necaz.
Multumesc de sugestii.
Cred ca aveti dreptate. Chiar sper sa fie asa. Va tin la curent.

Sergiu C.
Bine ai venit Iesene.
Succes cu noul tau hobby. Si la cat mai putine frustrari !

Sergiu C.
Si eu sunt curios.
Pana una alta ma chinui cu al meu.
Merge foarte bine dar face zgomot. Nu pot sa-l tin in camera in care dorm. Acolo e acvariul.
Nu inteleg de unde a aparut zgomotul. La inceput era doar cel de vibratie al pompei. Ulterior dupa cateva ore de functionare a inceput sa faca un zgomot asemanator cu fierberea apei. Diferit de cel care se aude cand intra bule de aer intr-o pompa.
Dupa amiaza o sa-l desfac sa vad care ar fi cauza.
Am mai adaugat: Glossostigma, Hemianthus 'cuba'( foarte putin, de incercare, resul l-am lasat sa pluteasca), Ludwigia sp 'cuba', Blyxa japonica, cateva fire de Limnophila aromatica(nu foarte sanatoasa, am facut prostia sa o las peste noapte intr-o galetusa dupa un transport de 2 zile).

Sa speram ca vor merge bine.

image
Dai o gaura in capac, comparabila ca diametru cu grosimea firului. Treci firul prin ea si apoi etansezi pe ambele fete cu un adeziv rezistent la apa. Pune o cantitate de adeziv generoasa. Eu am folosit Bizon Uuiversal ca asta aveam in casa dar merge si cu alti adezivi.
Intradevar, Rotala najenshan arata excelent. S-a adaptat si la mine cea cumparata de la Animax dar are nevoie de mai multa lumina. A ta e meravigliosa. Sunt tare curios cum o sa arate Eusteralis Stellata cand se va indrepta.

Mananca si Microrasborele larve Chironomus?
Le place? Nu le pui cam mult?

PS:punct focal nu focar
Dar cu varianta "hard" cum a ramas?
La volumul total. Pentru ca plantele consuma substantele adaugate astfel.
Merci.
Chiar m-ai facut curios.
Ce o fi insemnand "varianta hard" ?
Am reusit sa fac si eu filtrul. Am folosit tub de 110mm diametru cu lungime de 500mm. La capatul de jos am lipit capacul pentru ca din cauza presiunii create in interior iesea capacul cam 10mm si imi era frica sa nu iasa de tot.

La capatul celalalt am folosit un manson pentru tub de 110mm si un capac pe care am fixat pompa.

La conectorii de furtun am fost norocos.
Am cumparat un filtru Hailea HL BT-700 de la care am folosit pompa.
Printre accesoriile acestui filtru sunt si 3 conectori cu filet dintre care unul este la 90 grade.
Cel de 90 de grade l-am folosit la intrarea in filtru (jos, ca in pozele lui clauss) si l-am fixat pe interior cu o piulita M16.

Iar unul din cele drepte le-am folosit pentru fixarea pompei pe capacul de retur.

La toamna am sa adaug si un incalzitor in interiorul filtrului. Acum nu este nevoie. Il voi fixa pe capacul superior langa pompa. Partea de sticla va sta in interior, in apa, iar partea de plastic, cu reglajul de temperatura, in exterior.

Am facut testul si functioneaza. . Multumesc clauss pentru ca ne-ai impartasit ideea.

Ramane sa mai rezolv cu mediile filtrante.
Inca nu stiu cum sa le fixez, in interior, pentru a reduce presiunea celor de deasupra pe cele din partea inferioara.

Tu cum ai facut clauss?
Azi am vazut si eu acvariul. Arata mai bine ca in poze. Plante sanatoase si frumoase.
O mica observatie. Nu cred ca e Didiplis Diandra ce mi-ai aratat tu. Daca e asa inseamna ca am cumparat foarte ieftin 30 de fire cu 9 lei acu cateva saptamani dintr-un pet-shop. Eu cred ca e Rotala nanjenshan. Pune si tu niste poze cu ea poate o identifica cineva mai priceput ca mine.
laurentiuvl wrote:...deci la un neon de 45w de ex dac as avea un reflector cu eficienta100%ar insemna90w.....

Ar insemna ca tot 45W raman. Diferenta este ca, teoretic, toti acei x lumeni emisi de tubul fluorescent vor fi radiati in zona utila si nu in alte directii. Deci tubul ar fi utilizat la randamentul lui maxim.
Oho. Inca un iesean. Bine ai venit.
Poate o sa fim mai multi decat constantenii.

Succes cu acvariul tau.
Imi place ca ai pus buturugi asemanatoare ca aspect si colorit. Multi fac greseala sa faca un mozaic de pietre si buturugi in acvariul lor. Cea mare din dreapta ai putea sa o asezi si mai bine. Poate putin mai la dreapta si in alta pozitie mai naturala. E o parere.

Salve

Sergiu C.
Miriophylum o duce foarte bine.
Iar distanta dintre frunze este de cativa mm.
In poza de mai jos sunt plantele crescute in acvariul meu.
Planta asta are un ritm de crestere rapid.

image

Forum Index » Profile for cibserg » Messages posted by cibserg
Go to: