[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cibserg
Forum Index » Profile for cibserg » Messages posted by cibserg
Pe asta nu v-am aratat-o. E facuta pe 10 ianuarie.

image
Red Army by Sergiu Ciubotariu, on Flickr
Am scos tufa de Rotala macrandra green din spate si am replantat-o pentru a o extinde pana la colturi. Urmeaza sa o tund in cateva zile pentru a se indesi si apoi mai tarziu pentru a-i da o forma. Inca nu stiu cum vreau sa arate in spate. Ar putea fi o tufa concava sau convexa cat toata lungimea acvariului sau doua tufe despartite de Rotala macrandra.

image
Update 23ian2011 by Sergiu Ciubotariu, on Flickr
Multumesc de voturi si de aprecieri. Acvariul nu mai arata asa acum ci asa cum se vede in film. Dar o sa tin cont de recomandari la urmatoarea sedinta foto. Cele 4 variante au fost experimente de incepator in ale fotografiatului cu diverse metode de iluminat, valuri si alte detalii tehnice.
Cu uscatorul de par am miscat suprafata apei. E o metoda veche inventata de altii. Se poate cu orice ventilator care are un debit de aer suficient de mare.
Cu Serenity nu as fi original. L-au folosit altii...
Multumesc Alber.
Am facut si un film aseara http://www.vimeo.com/18365973 si va prezint si cateva poze facute la sfarsitul lunii noiembrie.
Rog un moderator sa modifice titlul topicului in "Cycle of life", multumesc.

image
Varianta 1 by Sergiu Ciubotariu, on Flickr

image
Varianta 2 by Sergiu Ciubotariu, on Flickr

image
Varianta 3 by Sergiu Ciubotariu, on Flickr

image
Varianta 4 by Sergiu Ciubotariu, on Flickr
image
Update 02ian2011 by Sergiu Ciubotariu, on Flickr
image
Plante by Sergiu Ciubotariu, on Flickr
In seara asta am bagat mana in acvariu sa tund cateva fire de Ammania si un domn crevete s-a apucat sa ma curete pe mana.
Ca sa nu credeti ca e un trucaj va afisez mai multe poze.
image
Red cherry on my hand by Sergiu Ciubotariu, on Flickr

image
Red cherry on my hand-1 by Sergiu Ciubotariu, on Flickr

image
Red cherry on my hand-2 by Sergiu Ciubotariu, on Flickr
Camera si-a gasit alt acvarist. Multumesc.
A venit timpul sa ma despart de SONY DSC-H2.http://a.img-dpreview.com/reviews/SonyH2/Images/H2_Hood.jpg Este aparatul cu care am facut pozele pe care majoritatea dintre voi le stiti foarte bine. Consider ca nu mai are nevoie de prezentare. Un singur lucru vreau sa remarc. Cred ca are unul dintre cele mai bune obiective folosite vreodata la camerele point and shoot. Si asta se vede in calitatea si luminozitatea crescuta a pozelor.

Aparatul se vinde in cutia originala si toate accesoriile din cutie, inclusiv manuale, CD, adaptor pentru lentile suplimentare, parasolar, incarcator acumulatori, cablu date original.

Suplimentar fata de kitul original mai ofer:
- doua sau trei seturi de acumulatori,
- doua carduri dedicate: 512Mb si 2Gb. Cel de 2Gb are mai putin de un an de utilizare.
- un set de 4 lentile pentru fotografie macro +1, +2, +4 si +10
- un mini trepied care este nou nout
- Geanta pentru aparatul foto cumparata din Austria

Pret pentru tot ce scrie mai sus 650 lei.

Aparatul nu a fost lovit niciodata si are urme minime de uzura. Nu are nici un defect de functionare.
Blitzul este puternic si a fost folosit foarte putin. Deci lampa are viata lunga.
Daca doriti va pot trimite si cateva poze facute in natura sa vadeti ce poate.

In galeria mea de pe flickr puteti vedea poze facute cu el. Doar doua sau 3 au fost facute cu un Canon500D. Restul au fost facute cu aparatul scos la vanzare:
http://www.flickr.com/photos/47164271@N08/
pc.ciprian wrote:...daca ati zis de sergiu felicitari din start ma bucur ca suntem si noi prezenti, poate la anu o sa fie mai multi....poate daca am cu ce particip si eo

Si eu sper sa fim mai multi. Sa fie Romania mai bine reprezentata la concursurile internationale de aquascaping.
Din pacate eu nu am fost pregatit pentru acest concurs si a tebuit sa ma inscriu si cu un scape mai vechi, "Buturuga si fluturi" pe care nu-l mai inscrisesem la vreun concurs de acest gen.
image
Silence by Sergiu Ciubotariu, on Flickr
Va rog sa inchideti topicul. Nu mai am acest acvariu de mai bine de jumatate de an. Multumesc.
image
07-11-2010 by Sergiu Ciubotariu, on Flickr
gengiskhan wrote:Ammania sp. bonsai = Rotala indica de fapt. Corect?
Din cate stiu, asta e numele corect.

Asa zic unii, ca nu apartine genului Ammania .

Revenind la problema mea cu background-ul, chiar sunt nedumerit ce voi pune acolo. Daca las doar Setaceum nu cred ca e bine pentru ca imi creste cu palaria foarte deasa.
Sa pun oare niste fire gen Eleocharis vivipara sau ceva valisnerii subtiri... ca la Juncus repens nici nu pot visa. De unde sa-l iau acum?
Se mai adauga Staurogyne Repenscu 1leu/bucata si Echinodorus Roter Oktober cu 14lei/bucata.
Pai v-am raspuns deja. E clar ca o scot. E disproportionata, chiar daca dupa cresterea setaceumului din spatele Ammaniei nu va mai parea asa mare.
Cert e ca a facut bine acvariului dupa ce am scos din radacini toata tufa de Ammania si am replantat-o. A se vedea penultima poza.
Efectul luminos de pe background este dat de lumina lampii suspendate si de faptul ca este partial obturata de sticla acvariului. Mai jos unde e mai inchis la culoare deja e nivelul apei. Eu ma vad nevoit sa aplic lumina suplimentara de background pentru a obtine un gradient uniform.
In background este o bucata de polistiren expandat albastru, plasat la circa 10cm de sticla acvariului. N-am apucat sa-l curat, are cateva urme de adeziv pe el .

Forum Index » Profile for cibserg » Messages posted by cibserg
Go to: