[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sorinhc
Forum Index » Profile for sorinhc » Messages posted by sorinhc
Si eu am unul care a naparlit de 3 ori pana acum. Sunt frumosi si se ascund foarte bine printre plante de zic ca a si hop era sub nasul meu . De inmultire am auzit ca nu prea vor sa faca prostiuare si ca nu sa reusit inmultirea lor in captivitate (din unele surse "de afara" de pe net).
Cu mare placere si te mai asteptam pe aici sa ne mai zici cum merge codoiul :-)
Platydoras Costatus:

http://www.aquariumlife.net/profiles/doradidae/striped-raphael-catfish/100009.asp
Hikari si conteza mult cu ce au fost hraniti inainte de a ajunge la tine ca devin mofturosi oricum nu cred ca va refuza un deliciu ca Hikari.
Cate grade ai in casa?
Algele incep sa piarda teren si chiar se vede cum SAE mananca din ele. Hranirea pestilor o fac acum numai o data pe zi (SAE inca nu s-a invatat sa manance odata cu ceilalti pesti) iar apa o schimb la 2-3 zile.

In citatul tau scrie "plasate sub acvariu" (si cam asa am vazut si eu). Cum voi regla debitul adica cum fac ca apa care vine din furtunul din acvariu sa aiba un debit "sincronizat" cu iesirea?
Radu.U wrote:tocmai am scapat de fuzz:
am redus lumina de la 1.2 w la 0.6 w + 3x easycarbo + 5 otto vestitus

Se "ocupa" otto de aceasta alga? Pe net am citit ca nu prea mananca aceasta alga si ar fi mai bine sa folosesc SAE (am bagat 2 in acvariu si deja au inceput sa manance alge). Am mai citit ca schimbarile mai dese (zilnice ?) de apa sunt foarte importante in combaterea acestei alge. Asa este?
fipilica wrote:As alege pe cel cu volumul de material filtrant cel mai mare (si garantia la fel).
Nu stiu exact cat de silentioase sunt filtrele hang-on.

Cica ar fii silentioase daca nu te deranjeaza clipocitul . Lasand gluma daca nu dormi in acea camera nu te deranjeaza - Nu se aud chiar asa tare.
Merci Val.

A mai avut careva aceasta alga? Cum voi reusi sa scap de ea mai usor?
Pareri?
Cred ca am sa o amorsez pompa destul de repede si usor. Tu zici ceva de genul unui filtru cascada nu? Mai bine cumpar unul ca este mai ieftin decat sa DIY...
Nimeni?
alexthe1 wrote:Ma gandeam ca ai folosit pietre mai mari... :-) Mi se pare cam prea uniform acvariul...

Acvariul este f.f.f.f. mic (8L ) daca alegeam un aspect mai neuniform ocupa mult prea mult loc (cred )
Radu.U wrote:mie nu-mi place ca ai folosit pietris ......

Sugestii
As vrea sa-mi fac o canistra pt. acvariul de 70L. Am studiat pe net (stiu ce trebuie sa cumpar si cum sa o fac), ideea este daca pot sa o tin langa acvariu nu jos ca la canistrele normale. De ce vreau sa o tin langa acvariu pt. ca nu pot (mai bine zis nu vreau si e mult mult prea complicat) sa dau gaura (acvariul sta langa chiuveta din bucatarie pe o masa din beton inbracata in faianta). Ce probleme pot sa apara daca canistra sta la acelasi nivel cu acvariul? De ce trebuie sa tin cont daca vreau asa ceva? (sa pun o pompa mai puternica decat daca as fi tinut canistra jos ....).

Multumesc,
Se poate inchide.

Multumesc,
Uite cateva poze cu fundalul de la acvariu cu Betta (pt. alexthe1):

image

image
Am o alga Fuzz de care ma ocump sa o anihilez. Am la ciclat un alt acvariu de 160 L. Intrebarea mea este cum sa fac sa nu transmit (daca se teransmite usor) si la acvariul pus la ciclat? (si prin ce?) Pare aiurea intrebarea mea? De ce trebuie sa tin cont cand umblu de la un acvariu la altul.

Multumesc,
Am rezolvat shimband neonul.

Multumesc,

Se poate inchide.

Forum Index » Profile for sorinhc » Messages posted by sorinhc
Go to: