[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sorinhc
Forum Index » Profile for sorinhc » Messages posted by sorinhc
Cun a zis si porcul baga niste poze. Eu am avut o astfel de alga (daca a fost exact ce ai tu in acvariu nu pot sa spun) si la mine a mers combinatia intre Sae (cat mai mici) + schimbari de apa o data pe zi si foate putina mancare la pesti. Cam atat din experienta mea. Eram sa uit se mai vede si acum dar foarte foarte putin si nu pe plante, se mai dezvolta pe filtru intern foarte rar.

Multumesc,
Botia mea (Botia Rostrata) e destul de "tacanita" manaca de rupe dar are si un comportament destul de ciudat. Cam o data la luna sau la doua luni o vad stand culcata pe o parte pe fundul acvariului de zicai ca a iar cand deschid capacul totul revine la normal. Ciudata treaba. Am facut n... teste de apa sa vad daca ar fii o poroblema (Nu a murit nici un peste in acvariul comunitar de cad l-am facut) si toate au iesit in parametrii. Ce ar putea determina acest fenomen?

Multumesc,
Multumesc,

Se poate inchide.
Ai reusit?
olinno wrote:autocolant negru, numa vezi sa fie plasticat

Sincer nu stiu ce inseamna exact plasticat. An un colant negru care nu se lipeste prea bine pe la colturi si cam pare sa fie plasticat.

O alta intrebare ar fii daca componentele chimice ale colantului dauneaza sau nu apei?
Am un acvariu nou pe care vreau sa-l despart in mai multe parti. Soluatia am gasit-o si voi face cate un perete despartitor din plastic transparent (am acasa). Stiu ca o sa-mi spune-ti "nu transparent" dar cam asta am prin casa acum. Cum pot sa fac ca masculii sa nu sa se mai vada intre iei (sa se streseze toata ziua)? Am nevoie de o sugestie destul de repede.

Multumesc,
Si nu uita de poze, poze ...... :foto: :foto: :foto:
Ai uitat sa ne spui ce pesti ai in acvariu. Eu am folosit de la JBL si sunt ok.
Cam pe la inceputul lui martie au depus betanii mei si acum arata cam asa:

image

image

image

Pt. ca este prima data cand am pui de Betta am o intrebare si anume cand trebuie sa-i separ si cum reusesc sa aflu care sunt masculi si care sunt femele (ok masculul are vualul mult mai mare dar acum nu observ o diferenta)? Vreau sa-i separ cat mai repede, eventual sa dau o parte din ei.
Eu le dau artemia de la Horn si mananca cu mare pofta. Am mai incercat si altceva (tot congelat) dar nu mai stiu cum ii zice, acelasi efect.
Daca tot nu raspunde nimeni. Se poate inchide nu mai sunt interesat de crustacee in acvariul cu Discusi
olinno wrote:am luat azi o buturuga de la un petshop. am citit pe forum ca trebuie fiert o ora sau doua inainte de a pune in acvariu. orice buturuga trebuie fiert inainte, si cele de la petshop, sau ajunge sa o spal de praf cu apa curata?

Eu asa am facut:

1. am fiert buturuga cu schimbari de apa dupa fiecare fierbere (max 30 min) cam 2-4 zile iar seara o lasam in apa calda.
2. Am lasat buturuga in apa calda (cu schimbari dese) pana cand apa nu sa mai colorat asa tare. Poate dura destul de mult, depinde de buturuga
3. Am pus buturuga in acvariu si

Eu asa am facut si a mers foarte bine.
Am gasit pe net asa ceva: http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/215-sisteme-co2--accesorii-pentru-co2/6979-sistem-fertilizare-co2-life-1.html/?sursa=vitrina si nu stiu mai ninic despre el. Are cineva si daca da cat este de multumit?
Se poate inchide.

Multumesc,
sorinhc wrote:Ce coincidenta pe primii i-am vazut chiar azi intr-un petshop si sunt frumosi rau.

nu mai sunt la acel petshop. Unde se mai gasesc prin Bucuresti?
Porcu wrote:Le-a dat ENORM de multa .

Pentru ca inca nu stii cit maninca, da-le cite putin. Daca o termina mai da-le putin. Repeti procedura pina nu mai maninca .

In acvariu mai am 1 platydoras foarte "flamand", 4 kuly la fel de disperati si 6 neoni. Un cub de artemia e mancat foarte repede. Merci pt sfat si de acum voi da 1/2 cub artemia congelata.

Porcu wrote:Sper c-ai scos mincarea ramasa dupa ce s-au saturat. Nu le mai da asa mult ca ramine nemincata

Din fericire pt. mine la un cub de artemia nu mai ramane nimic. Trebue sa am grija la fulgi pt. ca desi ei manaca si fulgi sau granule nu le plac asa tare si risc sa ramana pe fund. Un timp pana mai cresc putin nu le mai dau granule.

Nu vreau sa le dau tubi pt. ca pana acum am tinut discusi fara tubi si au crescu beton si cel mai important fara boli si tratamente! sa fie oare o coincidenta nu cred. Cand se vor face mai mari vor manca cu placere si granule - abia astept .
alber wrote:Hai ca poate-i vedem mari, ca la cate probleme ai avut...nu mai credeam
Apa de schimb vezi sa o aduci la aceeasi temperatura cu cea din acvariu. Sa nu-i stresezi cu diferente de temperatura la schimbul de apa.

Nu mi-am "permis" la cat de grava era situatia sa fac vreo prostie de genul apa rece. Am reusit chiar sa tin temperatura ok si sa varieze max 0.3 grade.
Ultima filmare.

http://www.youtube.com/watch?v=jFKQG9Jc7nI

Pareri?
Porcu wrote:Probabil c-a trecut problema . Sa speram c-o sa inceapa sa manince.
Cind o sa-i vezi ca respira normal sa le cresti usor temperatura si aerarea.

MANANCA TOTI DE RUP se bat pe artemia si se dau chiar si pe boabe (pe cele mai mici). De respirat respira normal. Am bagat inca de aseara carbunele in filtru ca sa scot medicamentele de acolo (conform prospectului) + 50 % schimb iar acum ma lupt cu plantele care au murit sa le scot cat mai bine.
Astazi toti pestii (inclusiv ultimul bolnav) mi s-au parut ok. Am schimbat apa conform prospectului adica 50% + carbune activ in canistra si vom vedea ce se mai intampla. Cel care era ultimul bolnav acum arama mult mai ok si nu mai este negru tuci si nici nu mai inoata pe o parte.

Forum Index » Profile for sorinhc » Messages posted by sorinhc
Go to: