[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sorinhc
Forum Index » Profile for sorinhc » Messages posted by sorinhc
Am aprins neonul in dimineata asta si discusul care dadea semne de vindecare arata ca in prima zi in care a fost bolnav. Nu mai inteleg nimic. Nu stiu ce sa le fac. Bactopur ?? ar fii o solutie buna? si daca da merge combinat cu ce am acum in acvariu adica Tetra General Tonic?

image

Si poza cu primul si cel ma afectat

image
Si inca ceva am observat ca unul dintre iei pare neafectat pana acum. Mai jos este o poza asa sa fie?

image

Multumesc,
Acum 2-3 ore situatia nu era f. buna, discusii aratau la fel de rau .Am fost plecat vreo doua ore si cand am venit surpriza. Discusul din imaginea de mai jos (facuta acum 2 zile) nu mai are puncte pe coada (UN LUCRU F.F SIGUR) si petele albe nu mai sunt albe (par ca niste rani vindecate - alta asemanare nu am gasit). Tin sa precizez ca este vorba de discusul din pozele prezentate la inceput.
image

Acesta da semne de vindecare iar altul (cel cu narile marite) arata cum arata cel care da semne de vindecare :mad:
Ei sunt foarte vioi inoata in tot bazinul. Problema grava este ca la mine nu au mancat pana acum. Cat mai pot rezista asa si cum pot sa-i fac sa manance?
Nu stiu ce sa mai cred. Sa mai am rabdare 1 max 2 zile? RISC sa-i pierd? Cand trebuie sa le schimb apa si cat anume?

Multumesc,
Cam in cat timp ar trebui sa vad inbunatatiri?
Off de vedeam postul lui pc.ciprian inainte sa pun General Tonic-ul si sare in apa era bine. Acum nu mai pot face ce ai zis tu asa ca ce fac?
Ai incerca ce am scris mai sus?

Test:

NH3/NH4+ - 0

PH - 7

GH - 7

Si un filmulet:

http://www.youtube.com/watch?v=Ds7rOKw4H1o
Cineva pe un alt forum mi-a recomandat sa sa golesc acvariul cam 60% sa pun doza pentru tot bazinul de General Tonic si sa asiguri ventilatie suplimentara. Dupa 2-3 ore (ii urmaresc sa ved cum se simt) umplu acvariul pana sus. Sa tin lumina stinsa pentru ca unele ingrediente isi pierd din eficienta. Dupa ce l-aa umplut adauga si sare grunjoasa 1lingura/10l. Maine dimineata adaug din nou sare 1lingura/10l.

Nu contest ceea ce spune. Tu zici sa nu fac nimic. Nu risc sa-i pierd. Risc sa deciclez canistra? Plantele vor avea de sufetrit? Ii am de sambata si nu au mancat nimic o problema?
Am luat legatura cu cei de la care i-am luat si dupa cum am vazut pestii lor nu au nici o problema(mai erau acolo destui). Mi-au zis ca nu au avut probleme de genul asta iar cand i-am intrebat ce sa folosesc mi-au recomandat General Tonic - TetraMedic de care aveam si acasa. Temperatura este de 28.5 g si pestii respira cu viteza mai mare (nu exagerat). Voi lasa temperatura la 28.5 g. Sa folosesc General Tonicul cum mi-au recomandat cei de unde i-am luat?

Ceea ce ma mira ca analizand pestii din acvariul lor si niciunul nu da semne ca cei de la mine. Este posibil sa fie gris?(asa mi-au zis si cei de acolo)

Ca un amanunt cand am mai fost acolo am observat odata (aveau termometrul digital in acvariu) ca temperatura era peste 33 grade sau chiar 35 (nu mai stiu exact) si termometrul sta tot timpul in bazin cu afisajul in jos sa nu poti vedea temperatura cred. Are vreo legatura?

Multumesc,
Am observat ca se scarpina de plante.
Situatia sa inrautatit si pt. alt peste. Nu ca cel de care vorbeam ar fii sanatos. Nu prea stiu cum sa explic in cuvinte asa ca atasez poze:

image

image

image

image

Si am facut si o poza cu narile primului peste:

image

Ce pot sa fac? Cu ce pot sa-i tratez? Am Metronidazol (30 pastile) acasa acum. In apa am adaugat Tetra Aqua Safe si Easy Balance JBL Ferropol si Acclimol. Ce pot sa fac URGENT pt. ai salva? In acvariu mai am 6 neoni rosii 1 platydoras si 2 sae. La ce temperatura ar trebui sa-i tin? Rezista ceilalti pesti?

As aprecia un raspuns urgent.

Multumesc
Ieri am achizitionat 6 buc. discus 4-5 cm. Unul din ei sta pe o parte, nu e foarte activ (dar incearca sa se tina dupa ceilalti) si va rog sa va uitati urmatoarea poza. Am incercuit o rana (alt cuvant nu am gasit ca nu stiu exact ce este sau daca asta este cauza) cere a aparut cand era la mine in acvariu (in magazin nu o avea deoarece l-am analizat f.f.f.f atent). Si inca ceva narile pestelui (NU stiu exact daca zic bine) sunt mult mai mari decat la ceilalti pesti.

image

Care ar putea fii cauza acestei rani (daca este rana)?

Din prostia mea acvariu carantina a crapat si am fost nevoit sa pun pestii in acvariul mare (tot pt. ei pregatit nu am avut si alti discusi doar sanitari si neoni).

image

Cam asa sta sprijint de peretii acvariului

image

Si pe o parte si pe cealalta a capului este acea rana (aproape identice). Nu prea stiu sa va explic exact cum sta treaba. Daca am zis prostii sa ma scuzati.

Multumesc,
snakefishmike wrote:
neolamprologus multifasciatus
si
lamprologus ocelatus
Mai vrei

Mai vrem :veselred:

Ce coincidenta pe primii i-am vazut chiar azi intr-un petshop si sunt frumosi rau.
M-ar bate gandul sa iau cateva crustacei (sau ceva de genu nu stiu cum le zice) si sa bag in acvariul cu discusi. Am mai vazut in acvarii si chiar mi-au placut. Nu stiu exact ce specii ar rezista 30 grade si ar fii potrivite discusilor asa ca apelez la sfaturile voastre.
snakefishmike wrote:Hai nu zau . Si daca-ti spun ca exista si cichlidae de talie mica , ce zici ? Culmea si africani pe deasupra

Poti sa dai exemple pls
Am achizitionat un filtru cascada pt. alt acvariu (f. mic) unde am pui de Betta si nu se aude f. tare sau chiar deloc.
Am uitat sa mai postez. Am scapat de ea f.f. repede SAE - nr.1
Exista asa ceva? Ce specii se pot tine? Mi-ar placea asa cava dar nu am vazut pana acum.
ReBella wrote:De ce sa le dai Troco cand sunt atatea mancaruri acum pe piata,mult mai bune calitativ ?? Nici diferenta mica de pret nu justifica cumpararea unei astfel de hrane ieftine si proaste calitativ.

Si eu sunt de aceeasi parere numai ca unii nu prea vor sa dea ceva mai multi $.
Stiu pestisori enormi care manaca Troco si sun t giganti in acvarii asa ca parea mea ramane cu ce i-ai invatat.
De multe ori agita evantaiele la nivelul pietrisului si asa se mai aleg cu ceva in plus de mancare si cred ca ar fi supravietuit 24 ore fara a manca absolut nimic. Gandestete cum vin importurile sigur nu au pompa de apa pt a crea un curent si a putea manca linistiti, fac o foame .. . Vezi poate nu a functionat incalzitorul si atunci cum a spus si Scarabeul 1984 "Scaderile bruste de temperatura, mai mari de cateva grade sunt fatale pentru ei" poate sa intamplat nenorocirea.

Forum Index » Profile for sorinhc » Messages posted by sorinhc
Go to: