| Message |
|
|
Am realizat din cateva pietre lipite cu silicon pt. acvarii un ascunzis pt. Betta.
Am acoperit piatra cu silicon peste care am pus pietris la fel ca cel din acvariu. Cam asta a iesit:

|
 |
|
|
|
Ce zici de Anubias pitic (unde pot sa gasesc in Buc.)?
|
 |
|
|
|
Am si un acvariu f. mic unde am un superb exemplar de Betta albastru. Intrebarea mea este ce planta pot sa pun in el. Tin sa precizez ca am un singur bec economic Osram de 8W. Fertilizare nu dar pot sa pun bile de la JBL. Vreau o planta care sa nu cresca mare si lumina cat mai putina. Exista asa ceva?
|
 |
|
|
Am cativa mopani la care am lucrat (fiert + schimbari peste schimbari de apa) si acum arata bine. Am cam renuntat sa o pun pe toata asa ca am pastrat doar o parte din ea. Crengile mici pe care le vezi sunt defapt radacini si sunt foarte rezistente si nu voi renunta la ele asa usor pt ca arata super. Am renuntat la butuc si am ramas cu "crengile" . Apropo raul este foarte foarte curat sa vezi si sa mananci niste pastravi ..... 
|
 |
|
|
|
A folosit cineva asa ceva?
|
 |
|
|
Am si o poza.
Pareri?
|
 |
|
|
|
Zilele trecute pe cand eram pe la munte si scapam de calvarul din Bucuresti am gasit pe malul apei (apa de munte - Rau Slanic) o buturuga statuta in apa. Nu am mai preparat niciodata o buturuga pana acum. Teoretic ea este statuta in apa si ar trebui ca natura sa fi facut o parte din treaba. Nu stiu ce fel de esenta este (sugestii ?), stiu ca trebuie sa dau coaja jos si eventual sa o mai las in apa. Este potrivita pt. acvariul meu (nu face rau pestilor) sau ar fi mai bine sa o las deoparte?
|
 |
|
|
sorinhc wrote:
Porcu wrote:Spune-mi ce model de Fluval intern vrei sa iei si cit costa. Sint patru. Fluval 4 plus e peste 150 lei.
Ce pot sa spun este ca pe cutie Fluval (si avea si stickul argintiu lipit pe el) dar nu pot sa-mi amintesc daca era 4 plus (oricum era un filtru mare) si costa pana in 50 ron. Acum nu sunt in Buc. dar cand revin si trec pe la Carre... dau un reply. Pot fi si alte variante mai ieftine fata de care zici tu? Eu m-am uitat mai atent la Fluval 1 Plus (acela ma interesa pt. un acvariu mai mic) si tin sa spun ca era identic cu cel pe care l-am vazut intr-un petshop la pretul de 75 ron (aici era pana in 20-30 ron). E posibil sau sunt eu cam blonda 
Pana la urma sunt eu blonda sau ? ? ? putem lua acest produs mult mai ieftin.
|
 |
|
|
|
Nici o parere ? ?
Nu a cumparat nimeni acest filtru mai ieftin ?
|
 |
|
|
Porcu wrote:Spune-mi ce model de Fluval intern vrei sa iei si cit costa. Sint patru. Fluval 4 plus e peste 150 lei.
Ce pot sa spun este ca pe cutie Fluval (si avea si stickul argintiu lipit pe el) dar nu pot sa-mi amintesc daca era 4 plus (oricum era un filtru mare) si costa pana in 50 ron. Acum nu sunt in Buc. dar cand revin si trec pe la Carre... dau un reply. Pot fi si alte variante mai ieftine fata de care zici tu? Eu m-am uitat mai atent la Fluval 1 Plus (acela ma interesa pt. un acvariu mai mic) si tin sa spun ca era identic cu cel pe care l-am vazut intr-un petshop la pretul de 75 ron (aici era pana in 20-30 ron). E posibil sau sunt eu cam blonda 
|
 |
|
|
Ma gandeam ca asazisul filtru UV e doar luat banii  . Am mai gasit ceva: http://www.acvamax.ro/product_info.php?products_id=672 si chiar am auzit numai de bine de acest filtru. Face fata la un 160 L ? (nu de alta dar ce am citit pe forum se refera la bazine mai mici)
|
 |
|
|
Tot cautand pe net am dat peste urmatorul filtru: http://www.acvamax.ro/product_info.php?cPath=22_35&products_id=364 care are si un filtru UV. Ai alege (ma refel la Porcul) acest filtru in locul lui Fluval 4 plus?
|
 |
|
|
|
Am vazut Fluval in petshop-uri si am vazut si intr-un hypermarchet unde acelasi filtru costa 30-40 ron iar in petshop nu mai zic ca ma apuca nervii, f. scump. Sunt ceva diferente? Am vazut (si chiar am achizitionat) incalzitoare f. ieftine (am dat 15 ron iar in petsop-uri trecea de 40 ron ! ! !) si erau identice (Aquael). Eu sincer cred ca sunt aceleasi produse numai ca la petshop-uri adaosul este f. mare. Sunt aceleasi produse ? Apreciez sfatul de la Porcul si am sa achizitionez acest filtru (mai multi mi-au recomandat acest filtru) numai ca nu as vrea sa iau un fals.
Multumesc,
|
 |
|
|
Hoinarind pe net am dat peste urmatoarea instalatie de CO2, destul de ieftina zic eu.
http://www.acvamax.ro/product_info.php?products_id=1618
Foloseste cineva asa ceva? Mai multe detalii pls. sau alte alternative la fel de ieftine.
Multumesc,
|
 |
|
|
As dori sa achizitionez un filtru de la Resun mai precis http://www.resun-china.com/En/Products.aspx?Pro_ClassID=115&Pro_ClassName=FILTER&PPro_ClassID=121&PPro_ClassName=Aqua%C2%A0Bio%C2%A0Filter si nu prea stiu mare lucru despre el. Am vazut acest filtru intr-un magazin de acvaristica (nu vreau sa dau nume din motive de publicitate) intr-un acvariu destul de mare cu discusi si alti pesti destul de pretentiosi. Are cineva acest filtru si daca da sa ne spuna cat mai multe despre el (intretinere, curatare, eficacitate). Acvariul la care vreau sa-l folosesc are 160 l si inca nu sunt hotarat ce specii voi pune in el.
Multumesc,
|
 |
|
|
Cumpar acvariu Beeta 75x23x20 cu 5 compartimente. Compartimente despartite cu plasa foarte rezistenta (de constructii cred) sau de preferat plastic cu gauri prinsa de peretii acvariului (nu stiu sa explic prea bine  ) ma puteti contacta la adresa sorinhc@yahoo.com (va pot trimite si o poza sau accesati: http://www.newsroom.net/fishkeeping/tanks.html - exemplul din josul pagini). Astept oferte.

|
 |
|
|
|
Frumos. Vreau sa-mi fac si eu unul numai cu red dar de max. 30 L, dar de fapt nu pot sa ma hotarasc daca sa fie cu red sau cu Betta. Poate ma convingi tu. Mai pune niste poze ca arata bine.
|
 |
|
|
neonu wrote:Au vazut mult timp in hornbah dar de ceva timp i-au vandut. Erau interesanti. Daca au rezistat in horbach inseamna ca nu sunt chiar asa de sensibili.
Asta cam asa e. Tot respectul pt magazinul ala (jos palaria la multe) dar unele acvarii aratau cam naspa (pesti morti  ).
|
 |
|
|
|
Dupa cum spuneti si voi (si documentatia mea de pe nea gogu o confirma) acesti pesti iubesc sa stea in curent. Cum rezolv aceasta problema? (nu vreau sa stea mai tot timpul spre suprafata apei ca doar e un peste de fund) O pompa foarte mica doar pt. asa ceva amplasata undeva langa substrat (sugestii eu nu am gasit niciuna pe net) ar rezolva aceasta problema.
|
 |
|
|
|
Ar fi interesant sa aflam si parerea celor care comercializeaza acesti pesti. E careva pe aici?
|
 |
|
|