Message |
|
Eu as incerca asa: de la 9-12 T5
12-17+T8 cu stingere la 17
17-21 T5
Ar trebui sa ai ceva lumina si dimineata, cand ele au ciclul biologic natural cu lumina, sa poata asimila fertilizantul.
Este doar o parere, poti incerca si alt program de iluminare.
|
 |
|
Salut. Ma gandeam sa folosesc apa distilata din farmacie, pentru a scadea KH. Eu cred ca este mai pura decat cea pentru baterie. Voi ce spuneti?
P.S. Se poate folosi instalatia de osmoza pentru schimbul de apa la picatura?
|
 |
|
Eu cred ca este prea mare intensitatea intre 18-19. Pana la ora 15 nu ai nimic aprins? Iar pana la ora 23 parca este prea mult si ce se intampla cu T8? ramane aprins mai departe?
|
 |
|
M-am uitat si eu pe manualul postat de @dan dar daca nu ai in fata si controller-ul tot degeaba. Sunt sigur ca ai manualul si ai urmat pasii. Poate te ajuta @stefan.
Cand sunt prea multe gageturi sunt si multe batai de cap.
Eu sper ca nu ti-se trage de la sonda.
|
 |
|
Arata bine acum. In spate este blyxia? Si pogostemon-ul arata bine,cred ca asta este, nu?
|
 |
|
Mie imi placea mai mult in prima postare
|
 |
|
Acum el decupleaza in functie de valoarea histerezis-ul pe care il are. Tu ai reglat 6,8 valoarea ce doresti sa ai in bazin. Acum el isi face treaba in functie de hiserezis, care la tine este parca 0.05-0.10. Ar trebui sa cupleze electrovalva la 6,85-6,90. Dar daca la 6,94 tie iti baga Co2 asta inseamna ca in jurul valorii de 6,95 deschide electrovalva, atunci ai histerezis-ul 0,15.
Deja sunt zapacit cu timpi astia morti ai controllerului
|
 |
|
Eu as muta crengile din mijloc in stanga spate. Asa pare prea uniform si privirea este concentrata doar pe ce este in mijloc. Este doar o parere.
|
 |
|
Asta este valoarea in bazin acum? La cat l-ai reglat sa decupleze?
|
 |
|
Cum ai rezolvat cu bazinul?
|
 |
|
Pune o poza cu controllerul, ce model este. Sa ne prindem si noi urechile
|
 |
|
Mersi@dane.
Invitatia nu o pot evita, este ortac de-al meu, daca ma prinde prin oras arunca cu coralii dupa mine
|
 |
|
In mod normal nu, dar poti decupa in spate unde vine filtrul cascada. Dar mai bine rami la cel intern. Filtru cascada face si zgomot daca luciul apei nu este pana sus unde deverseaza.
Uite aici un filtru http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/32519.page
|
 |
|
Atunci ia 60. Sau poti lua un filtru cascada.
|
 |
|
Salut. Recomand 160. Jumatate poti sa il umpli cu inele ceramice, le pui intr-un saculet, restul burete.
|
 |
|
Se trece in "ordinul de zi"
|
 |
|
Salut. Si cum o problema nu vine singura, mai trebuie sa apara si altele 100
Montarea Ph controllerului a coincis cu un flow scazut la canistra externa, pe care este si reactorul de Co2. Nu este problema, am zis eu, probabil este ceva colmatat. A trecut o perioada buna de timp pana am ajuns sa intervin asupra canistrei timp in care Ph controllerul a functionat cum trebuie, valoric. Aseara am desfacut prima data reactorul, cu gandul ca pot fi colmatati buretii in el. Surpriza, teava era infundata cu un bioballs, automat reducand-ui flow, bioballs-ul fiind si el colmatat. Ei acu' ie acu'. De cand a revenit flow-ul la normal nici Ph nu scade mai mult de 6,93. Cred, si sigur asa este ca debitul este prea mare, asta comparand cu debitul cand reactorul era blocat si Ph urca si scadea corespunzator. Deci concluzie finala trasa de mine: trebuie sa montez un bypass la reactor ca sa reduc debitul care trece prin el, pentru un amestec 100%.
Aveti vreun sfat legat de raportul Co2, debit? Multumesc.
|
 |
|
L-am si decuplat. Am trecut inapoi pe reactorul diy.
|
 |
|
qwerty wrote:Salut. Am luat asa un difuzor pentru canistra externa. A incercat cineva pana acum? Pareri despre functionalitate? Imi este frica sa nu faca punga de gaze in canistra.
Salut. Am montat dispozitivul asta de la Eheim. Pot spune in prima faza ca nu sunt multumit. Acum injectez Co2 prin el, apoi este aspirat de canistra prin doua canistre de inox pline cu lava, dupa care intra in canistra externa plina cu siporax si inapoi in bazin. Are destul circuit incat sa fie dizolvat Co2 si totusi nu scade, am Ph 7.07. Daca pana maine nu se schimba valoarea renunt la el si trec inapoi pe reactor. Nu stiu la ce poate fi bun asa ceva, poate la un bazin mai mic.
|
 |
|
Salut @dane. Tot am citit cu histerezisul asta. Controllere-le au predefint timpul acesta, unele au 0,1 altele, cum este al meu are 0.15. Poate unele controllere au posibilitatea sa reglezi acest timp. Eu de exemplu il am setat la 6,85, la valoarea asta inchide electrovalva si deschide abia la 7, deci are histerezisul 0,15. L-as regla dar nu am posibilitatea asta.
|
 |
|