[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: qwerty
Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Ai dreptate cu latimea, parca mai bine va arata undeva cu 50,60. La acvariul ce il am acum, am si co2, posibil si la celalat sa fie asa. Oare daca as folosi in paralel cu sump-ul, o canistra si un reactor de co2, va functiona? Ma gandesc ca, circuitul care il va face canistra+reactorul sa fie sufient co2, fara a fi nevoit sa suplimentez co2 din pricina sump-ului. Inca sunt in cercetari, pana voi aplica proiectul. Daca voi alege varianta cu canistre voi proiecta din start locul unde vor sta canistrele cu posibilitatea de a se scurge la canal apa, in caz de cedeaza ceva pe la canistre. Multumesc, si mai astept sfaturi.

P.S. Ai o idee constructiva pentru filtre externe DIY?
Salut. Il vreau panoramic si m-am gandit ca la lungimea de 250X40X40 iese panoramic. Vreau sa fie plantat+pesti. Ai alte recomandari? Multumesc.
Salut. Nu stiu la cat timp va trebui inlocuit, imi dau seama dupa debit, daca scade. Ma astept ca in primele saptamani, luni, sa schimb mai des probabil, pana se curata bine.
Daca il schimb odata la luna nu ma deranjeaza, nu costa o avere, 10-12-15 lei un cartus.
Legat de claritatea apei nu stiu ce sa-ti spun, la mine era clara si inainte, exceptie faceau niste particule care pluteau in suspensie prin acvariu si care ma deranjau, acum nu le mai prea vad. Oricum eu spun ca este un element in plus la filtrare, si inca unul bun. In functie de gradul de filtrare pe care vrei sa-l faci ai de ales cartuse de diferiti microni, cred ca, incepand de la 0,5, eu am de 10 microni. Iti atasez o poza actuala, facuta acum, ca sa iti dai seama de lipezimea apei. Asta nu inseamna ca nu vor mai pluti particule in suspensie 100%, cand dau mancare la pesti mai rascolesc si ei substratul si mai tulbura apa.
Fotografiile nu sun prelucrate, doar crop.
Incep sa pregatesc material pentru urmatorul bazin. Cum scrie si in titlu, vreau un bazin, panoramic, care sa-l integrez intr-un pult. Dimensiuni, 250X40X40. Ce recomandati? sump sau canistre externe. Nu se pune problema de spatiu, totul se proiecteaza de la zero.
Lemnul este prima achizitie, din gradina butuc de vie. Astept pareri si propuneri. Multumesc.
Multumesc.
Revin in subiectul " prefiltrare". Asa arata filtru dupa trei zile de functionare. Sunt convins ca toata mizeria retinuta in el trecea de mediile de filtrare din canistre. In canistra mare am un sertar cu carbune. Vreau sa il scot afara si sa pun ceva ceramica in loc. Ce fel de ceramica imi recomandati pentru acvariu plantat? Multumesc.
Multumesc de aprecieri. Astazi a mai suferit niste modificari, tuns cateva si plantat altele.
Revin cu un update la acvariu, 27.02.2014 la 2 saptamani de la start-up. foto 2

foto 1 este de la start-up
Diferenta de calitate este data de aparatul foto, prima am facut-o cu Nikon D300 a doua cu Canon PowerShot A610, compacta.
Voi ce folositi pe sorbul de la canistra? Am vazut in prefiltru un embrion de gupi. Probabil a stat ascuns prin planta de langa sorb si l-a aspirat, in prefiltru, altfel era deja in canistra
Am inteles
DA, ai dreptate, sunt de 20 amandoua, numai diametrul pe stutul de la canistra sunt diferite, unul este de 16. Am sa ma uit unde ai spus tu. Multumesc. Nu mi-ai spus ce folosesti la prefiltrare.
Am fost si eu la el. Asta a fost prin Ianuarie, la inceput. A spus ca nu are timp sa mi-l faca decat dupa Martie. Prea tarziu pentru mine. M-am dus pe C-lea Sagului la Ionut si a fost promt. Pentru amenajat cu plante ti-l recomand pe Dani. Daca te intereseaza, PM.
Au orice diametru?

P.S. Am intors pozele
Asta am uitat de robineti. De unde pot sa iau asa ceva? Multumesc. Ce ai folosit la prefiltrare?
Astazi am realizat prefiltarea. Am ales varianta cu prefiltraea externa ca nu imi place sa bag prea mult mainile prin acvariu. Am folosit un cartus de 10microni. Initial am vrut sa pun unul de 1 micron dar imi era teama ca este prea fin. Acum astept sa vad cat de repede se va colmata. Mizeria nu a intarziat sa apara.
Shubi wrote:Sau poate cumpara sticla si sa apeleze la cineva pentru lipitura ;)

Cel mai bine asa. Sa mearga la Lipoplast, iar de lipit poate apela la altcineva. Este pe C-lea Sagului sticlarie, vis-a-vis de Profi, il cheama Ionut. Face lipituri bune si curate. Trage prima data schoci de hartie apoi siliconeaza, lipitura iese ata. Sau poate gaseste pe altcineva.
Rectific, are inaltime de 60cm. Am notat eu gresit. Era doar o prezentare, asta nu inseamna ca este conform cu legile fizicii
Salut. Nu vreau sa spulber vreun mit. Aici este un acvariu cu dimensiunile urmatoare. 200X60X50, sticla de 10mm.
Sta intr-o sala de sport, respectiv sala de forta, cu o multime de aparate in jur. Are 2 ani deja si nu a patit nimic, asta nu inseamna ca nu poate pati ceva. Acum posesorul poate alege varianta cea mai buna. Sticla peste 10mm nu iti va taia aproape nimeni prin atelierele de sticlarie, nu au cu ce. Iar la un atelier mai mare te costa enorm, gen atelier de la noi din Tm, Oglinda.
Da, asa este, aveti dreptate.
M-am gandit si eu la varianta asta, dar as vrea ceva la care sa am acces rapid pentru curatare.

Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Go to: