[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Caverna  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

detalii dupa, acum vreau pareri, sugestii, pumni in cap, capete de pereti, va spun doar ca am muncit 2-3zile la el, dar detalii dupa
[Thumb - IMAG0462.jpg]

qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu as muta crengile din mijloc in stanga spate. Asa pare prea uniform si privirea este concentrata doar pe ce este in mijloc. Este doar o parere.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Acum acvariul pare impartit in doua, pare simetric.
Ai doua carari, care trec pe sub doua cupole, impartite cam la aceleasi distante fata de peretii laterali. Si pe deasupra, ai si copacelul fix in mijloc.
Rezonez cu ideea ta de a muta copacelul in stanga, poate il poti muta fix in dreptul cararii, ca sa o rupi un pic si sa nu mai semene la fel de mult cu cea din dreapta.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

acelasi lucru am observat si eu dar l-am lasat asa sa ascult si alte pareri. Am doua variante pentru coltul din dreapta spate dupa arcada de lemn:
1 sa bag o piatra sa intrerupa acea trecere pe care sa pun HC s
2. sa gasesc o buturuga care sa iasa din apa dar mai groasa dar nu am gasit, stiu ce trebuie acolo, maine fac probe si revin.
multumesc mult
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai ca va salut!

Sa va povestesc ce am patit aseara, dupa ce am terminat de vorbit cu voi si decizia care o luasem de a face saratel aud un glas…
Acv. Ce domne gata te-ai saturat de mine, vrei sa ma faci cu saratele dalea? Meduze, scoici, corali si alte anemone.
Eu. Ba baiatule esti in casa mea faci cum vreau eu, nu cum vrei tu, cand te-am cumparat ti-am spus ce am de gand? Ca nu mai vreau plante,buturugi seyriu-ri dalea? Gata.
Acv . Da domne dar alea dece au plante, buturugi si pietre si eu nu.
Eu. Ma n-auzi, fi atent aici, ai zis c-o sa fii cel mai frumos, mai trimis la padure dupa lemne, ai vrut HC-uri, wallichi, cuartoase draci sa te pieptene si tu tot nu esti gata. Ai vazut ce zice lumea, esti ca o oglinda, aia nu trebuie acolo mut-o dincolo, scoate-o paia, bago paia, gata nu mai vreau, saratel scrie pe tine.
In sfarsit i-am zis ca vorbim dimineata m-a mai gandesc.
Dimineata vad mesaje de la voi, si ma trezise-m asa cu dor de Africa, Tanganica calcaroase, nu plante, nu batai de cap, cand! vede nebun’ul ce v-am scris de africane, a sarit ca ars de m-a facut flesca din cap pana-n picioare, apa peste tot , quartoase, lemne ce sa mai, se terminse.
Eu. Zic. Ce faci ba nebun’ule din Africa ce scrie pe tine?
Acv. Vezi domne vezi.
Eu. Ce sa vad baa?
Acv. Pai ce domne eu sunt prostituata ta? cand plantat, cand saratel acu ma faci African.
Eu. Ba te-ia mama dracu.Faci cum iti spun eu.
El in tocu usi gata ca pleaca, ca alelalte au de toate si ca de el nu m-am ocupat cum trebuie, ca i-am promis ca-l fac frumos, c-o sa fie cel mai cel.
Eu. Zic, bine ma si ce vrei?
Acv. Pai mai vreau buturugi, pietre si hc ca nu mi-ai luat, cuartos ca nu ajunge, ca trebuie mai ridica in dreapta.
Eu. Si ce-o sa iasa ba? Draci? Te si vezi frumos crezi ca esti in stare tu sa fii cel mai frumos?
Acv. Domne adu-mi aste si ai sa vezi.
Ma pacalit fraieru si m-am dus la padure dupa lemne, cumpara pietre hc-uri si dai la nebun. Nuu ca i-am zis, daca nu iese te sparg, bag la africani in tine de-te innebunesc, calcaroase scrie pe tine.
Acu ? sa vedem ce a iesit, sa facem si o descriere cu ce dracu i-am luat lu’ asta si sunt curios ce pareri aveti , daca nu pachet Romania direct sa nu-l mai vad.

Acvariu 60*30*30
Lampa 2*24w leduri
Filtrare nu i-am mai luat lasa-l ca nu moare pana ajunge marti. Fltru Hang on va fi plin cu Bio ceramice
Substrat Tetra, nisip quartos
Fertilizare inca nu stiu……?????
Co2 bomba bps/s fara numar ca nu avem pesti (il inebunesc pana cere singur African)
Hardscape lemne din natura, pietre de rau , seyriu
Pante Hc ca m-anebunit, Alternanthera Reinecki, Staurogine Repens, Fissidens Fontanus, Tripartita Japan, Miriophilum Aquaticum, Rotala Wllichi
Fauna Ciclide Africane, sa nu ma vada dracu ca iar pleaca de acasa nu stiu deocamdata

hai si o poza, doua, o poza cu balamucu

[Thumb - IMAG0448.jpg]

[Thumb - IMAG0499.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 08/02/2015 05:33:30

rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

si a doua poza mai clara
[Thumb - IMAG0487.jpg]

qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Esti mai ceva ca Ion a lui Creanga

Ce ma deranjeaza pe mine este buturuga din spate dreapta, prea arata ca un stalp. Ar arata bine si fara ea.
Dar acvariul, ce spune acvariul? Este multumit?

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Mie imi place imaginea generala... arata ca un "crang de padure".
- Tinand cont ca lemnele sunt "proaspete" (sper ca barem sunt uscate, si NU lemne verzi!), o sa se faca film bacterian pe ele, la inceput.
- Pune 2-3 melci Pomacea, ca sa roada mucii aia.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
stefanp
Moderator

IP:

Mult mai bine arata acum, vorba lui koala, ca un crang.
Tot mai ramane probleme cu cele doua "arcade" aproape identice, dar asta o sa o mai joci din plante.

Per total insa, e foarte placut!

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Arata bine, vrei sa tii in el africane sau pitice?, ca nu prea merg africanele in volumul asta de apa.
In legatura cu saratelul, apuca-te si incepel (si stefanp vrea sa-si faca unul!!!! ).

My nano reef

[Email]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

qwerty wrote:-Salut. Esti mai ceva ca Ion a lui Creanga

Ce ma deranjeaza pe mine este buturuga din spate dreapta, prea arata ca un stalp. Ar arata bine si fara ea.
Dar acvariul, ce spune acvariul? Este multumit?

era haz de necaz mi-a luat cam mult timp sa fac buturugile si nici nu am avut cu ce sa-le tai, le-am taiat cu fierastrau pentru copii, pe acea buturuga am pus niste elemente dar in poza nu se vad (poza fiind una de o exceptie execrabila ) de fapt pe toate am pus mici crengute si le-am mai scos din acea linie dreapat, dar pe mine m-a avantajat faptul ca sunt foarte drepte si netede am put sa fac ce vreau.
acvariul este linistit s-a vazut plantat si crede ca a scapat, somotei scrie pe el

koala wrote:- Mie imi place imaginea generala... arata ca un "crang de padure".
- Tinand cont ca lemnele sunt "proaspete" (sper ca barem sunt uscate, si NU lemne verzi!), o sa se faca film bacterian pe ele, la inceput.
- Pune 2-3 melci Pomacea, ca sa roada mucii aia.

Buna dimineata si multumesc!
o parte din lemne sunt uscate iar o parte sunt verzi, nu am avut o oala asa mare in care sa-le fierb, am sa caut niste pomacea, pe aici sa vad dar aici sunt foarte scumpi 2-3lire 1melc, zici ca sunt nebuni iar daca nu sunt melci scumpi platesti posta intre 7-15lire.

stefan wrote:- Mult mai bine arata acum, vorba lui koala, ca un crang.
Tot mai ramane probleme cu cele doua "arcade" aproape identice, dar asta o sa o mai joci din plante

Multumesc
sper sa iasa diferite, dar stii care e problema? sunt amandoua de aceeasi grosime, iar cea din spate trebuia o idee mai subtire, dar nu mi-am dat seama atunci.

Blue14 wrote:-Arata bine, vrei sa tii in el africane sau pitice?, ca nu prea merg africanele in volumul asta de apa.
In legatura cu saratelul, apuca-te si incepel (si stefanp vrea sa-si faca unul!!!! ).

Multumesc
cred ca bag somon pana la urma ca iese ceva bani

This message was edited 3 times. Last update was at 08/02/2015 17:24:46

rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

image

image

image

image
stefanp
Moderator

IP:

Stii ce-as mai fi facut eu?
Acu' mi-a picat fisa.

O ciclare la intuneric (fara plante)!
Si asta pentru ca cioatele astea s-ar putea sa-ti faca muci la greu si atunci sa sufere si muschiul care l-ai pus pe ele.
E doar o varianta insa, nu trebuie neaparat sa se intample asa

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

sunt obisnuit cu muci, daca nu ii am parca nu am acvariu glumesc evident
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

ce avem noi aici?
[Thumb - IMAG0511.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2015 22:53:01

Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Adica CO2 lichid, no?

Cryptic Cherries - West-Africa river
dandumitru
Senior member
[Avatar]

IP:

Partea buna !
Se prezinta ca un dezifectant in concentratie de 50% !
Este si un sterilizant foarte bun !
Este foarte TOXIC !!!
La contactul cu apa creaza o reactie chimica din care rezulta carbon organic ce poate fi asimilat de plante.
Renumitul easy carbo, vimi accelerator, etc, etc
Partea REA !
Trebuie aflata !

sa nu fie cum ne place,safie cum vrea natura si ne va fi mai bine !!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25942.page
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Partea rea e ca trebuie sa ai grija ce dilutie ii faci inainte sa o pui in acvariu...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

Da este esenta easy carbo, exel s.a.m.d se gaseste si in Romania la Brasov pentru cine este interesat, stiu cum sa-l folosesc, unde si cum sa-l combin

se combina cu apa distilata sau osmoza 30ml Glutaraldehyde cu 970ml distilata/osmoza, in cazul in care ai nevoie de o concentratie mai mare se pot combina 40ml cu 960ml , o concentratie mai mare de atat din ce am citit pana acum nu a folosit nimeni.
reactii contra nu sunt din partea utilizatorilor
reactii pro distruge orice celula. ce pot sa va mai spun ca majoritate englezilor de pe orice forum englezesc foloseste Glutaraldehyde,

This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2015 06:39:00

stefanp
Moderator

IP:

rodoselada wrote:
se combina cu apa distilata sau osmoza 30ml Glutaraldehyde cu 970ml distilata/osmoza, in cazul in care ai nevoie de o concentratie mai mare se pot combina 40ml cu 960ml , o concentratie mai mare de atat din ce am citit pana acum nu a folosit nimeni.

Multumim pentru info!

rodoselada wrote:
reactii pro distruge orice celula.

Distruge daca o folosesti in concentratia necesara.
De altfel, n-as zice ca e un punct bun faptul ca distruge orice celula Dar oricum se foloseste diluata, deci nu-i un pericol.

rodoselada wrote:
ce pot sa va mai spun ca majoritate englezilor de pe orice forum englezesc foloseste Glutaraldehyde,

Da, am vazut pe ukaps de mai multa vreme.
Sau pe forumul lui tom bar iarasi erau discutii despre glutaraldehida, acum cativa ani.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: