[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: qwerty
Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Salut. Eu am sa ma incadrez la ; fain, frumos, place la baiatu

Imi place setup-ul. Buturuga din mijloc imi place grozav, la fel si inaltimea bazinului. Nu arata la fel de bine buturuga intr-o inaltime mai mica. Inaltimea bazinului da un aer ca esti in padure, langa o buturuga pe langa care au crescut buruienile.
La un Kh de 8 nu cred ca vei putea cobora mai mult de 6,8. Eu unul nu am reusit. Probabil il poti scade dar trebuie sa injectezi Co2 la greu, adica in continuu. Atunci nu-si mai are rostul controllerul daca merge Co2 incontinuu.
Histerezis-ul il poti verifica sa vezi cat este. Acolo unde setezi Ph pentru acvariu rotesti in sensul acelor de ceasornic, descrescator apoi crescator si vezi la ce vloare cupleaza si decupleaza electrovalva.

Ce model de controller ai?

La set ar trebui sa setezi valoarea la care vrei sa decupleze controllerul, ex. 6,8 Ph. Controllerul cupleaza dupa un calcul al lui, depinde cat are histerezis-ul, in mod normal stiu ca este 0,1. la Dupla meu este 0,15.
Daca l-ai reglat la valoarea 7Ph atunci acolo va inchide Co2-ul. Eu spun sa il reglezi pe la 6,5-6,8, asta daca iti permite Kh din apa.
Pentru conexiunea din spate ai adaptoare? Vad ca nu are pentru priza normala
Un pret pentru UPS si caracteristici. Ma bate gandul la asa ceva. Am ramas intr-o zi fara curent 12 ore, iti dai seama ca sau deciclat partial filtrele.
Incearca 3 cu 2
Salut. Eu spun sa le mai spargi putin si sa asezi grupul de pietre ori la stanga ori la dreapta. Poti folosi "regula mainii drepte", este un concept in marketing si functioneaza foarte bine. Se spune ca pe un raft produsele scumpe se aseaza in partea dreapta, clientul, omul are tendinta intodeauna de a privi in partea dreapta, si asa este. Incearca sa aplici si tu asta, privirea sa fie atrasa intr-o parte sau alta. Sau aplici regula de aur in fotografie, regula treimii. Adica nu incadrezi niciodata un subiect pe mijloc, ori spre stanga, ori spre dreapta.
El mi-a lipit si mie bazinul. Este meserias. Slefuit, cantuit, lipit.
Salut. Bine ca ai rezolvat cu bazinul Eu zic sa nu renunti la cel extern. Orice este in plus pe partea de filtrare este un avantaj.
Spui de Ionut?
Shubi wrote:Sarea are un rol direct in descompunerea dioxidului de carbon,

Am inteles mesajul tau sugestiv legat de dioxidul de carbon, adica sare+bazin apa dulce= bazin marin , mai ramane sa bem berea, tot cu sare
Se spune ca "teoria ca teoria" dar "practica te omoara"

Am gasit un topic mai vechi legat tot de astfel de discutii http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14117.page
Cum spunea @stefan, chimie pura
Ai substrat fertil?
Mersi. Asta sigur gasesc in Tm, si m-am gandit la asa ceva, dar imi era teama sa nu dauneze daca intra cumva in contact cu apa. Eu cautam vaselina siliconica pentru industria alimentara, stiu ca asta este ok. Dar daca tu folosesti asa ceva atunci o sa folosesc si eu.
Bine ai venit
Eu spun sa le puna pe toate laolalta, face poza si o posteaza aici.
Okiei
Acum m-am lamurit si eu. Acum am pus unul verde transparent, asta am avut la indemana. Am sa-l schimb cu unul de la Jbl, negru.
Ceva poze nu primim?
Da mai multe detalii legate de bazin. Lumina, dimensiune bazin, ce vrei sa faci din el? Plantat, neplantat. Asa te putem ajuta mai usor.

Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Go to: