[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Daniel bibanul  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor,

Numele meu e Daniel, ca si in titlul postarii. Sunt la inceput de drum.

Scurt istoric:

Parintii mei au avut cand eram mic destul de multe acvarii (2X128L si numeroase altele mai mici aprox 4X30L), perioada se facea la inceputul anilor 90. Intre timp s-au lasat de acest hobby si recent m-am apucat eu.

Stau in Bucuresti zona Drumul Taberei - Militari. Am achizitionat din Hornbach un bazin la set.

Cateva date despre echipamentul cumparat:
- Bazin de 126L sticla de 8mm fata+spate si 6mm lateralele.
- Filtru intern EHEIM,
- Incalzitor Jager 100W
- Lumina 2X18W T8
- Termometru
- Minciog
- Solutie declorare
- Solutie echilibrare pH si kH
- Hrana uscata
- Pietris granulatie 2-4mm
- Cateva plante: Hc, Cabomba, Egea, Fontinalis, Eleocharis Acicularis, Valisneria, Rotala Rotundifolia, Rotala Macranda, Echinodorus oriental si multe altele pe care nu le-am identificat inca

Acvariul este in functiune de pe la sfarsitul lunii noiembrie.

Vietuitoare:

- Cateva scoici Yellow clam
- Cativa melci Neritina
- 2 Pomacea
- 1 Pereche Molly coada lira
- 2 Perechi Xipho
- 3 Botia arlechin
- 3 Perechi Guppy
- Un numar nedeterminat de creveti Red Cherry si ce cred eu ca sunt creveti Amano

Pe langa acvariul asta mai am 4X:

Dennerle Nano Cube 10L folosite pentru carantina, tratament, pepiniera, maternitate. Acestea din urma sunt inca in proces de ciclare.
stefanp
Moderator

IP:

Salutare si bine ai venit.
Nu ne pui si niste poze? Poate reusim sa identificam si crevetii.

Lumina e cam putina pt marimea bazinului, pe viitor s-ar putea sa trebuiasca sa mai adaugi. De asemenea ai putea pune un filtru extern la volumul de apa respectiv.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da... eu am oarecum aceeasi lumina la un tank de 80 de litri si ma tot gandesc sa mai adaug cumva vreo 15-20W.
Acu depinde si daca plantele alea neidentificate vor lumina multa sau nu.

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Poze nu pot pune acum ca-s la munca, cand ajung acasa o sa urc cateva.

Recent am schimbat unul din cele doua tuburi din dotarea standard al kit-ului cu un JBL Tropica Sun 4000K tot de 18W.

Din pacate nu prea am optiuni in privinta luminii pentru ca nu e spatiu destul pentru trei tuburi. Caut variante de a schimba la T5 dar parerile sunt impartite. Cu aditie de CO2, fertilizare macro+micro si schimburi dese de apa se poate obtine vegetatie luxurianta si cu lumina actuala.

Trebuie sa mai studiez pe tema asta, sper sa gasesc pe forum destule informatii incat sa ma decid.

Filtrul extern e o varianta pe care nu am explorat-o. Si in directia asta trebuie sa studiez.

Cat despre cresterea plantelor, folosesc bomba cu drojdie pentru supliment de CO2, ferropol24 3 picaturi dimineata (azi am inceput administrarea zilnica de micro elemente), ferropol la schimbul de apa.

In acvariile nano pun easy carbo si easy life pro fito.

LE: Mi-am amintit cateva plante: Anubias barteri var. nana, Blixa Japonica, Bacopa Caroliana

Si o singura poza diponibila la munca :

image

This message was edited 1 time. Last update was at 21/12/2011 18:04:27

daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Cea din postul anterior e mai veche, poze facute acum doua zile:

image
image
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cum distribui CO2-ul?

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Am cumparat un kit de la JBL. Reactorul este cel standard al lor, cred ca Taifun ii zice.

Am fost plecat 2 saptamani si se terminase drojdia asa ca am pus cateva zile easy carbo pana am refacut amestecul. Acum am aprox 2 bule pe secunda.

Stiu ca arata dezordonat acvariul dar sunt in proces de invatare. Mai intai sa invat cum sa-mi tin toate plantele intr-o conditie buna si dupa aia ma apuc de organizat si creat un peisaj. Scopul final este sa reproduc un biotop, chiar daca folosesc plante diferite. Trebuie sa le invat pe fiecare si sa le aflu nevoile. Deocamdata citesc si lucrez dupa ureche

This message was edited 1 time. Last update was at 21/12/2011 23:58:29

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Fain imi plac cuburile cum arata indesate acolo. N-am vazut inca la nici un concurs de acvaristica un layout cu mai multe acvarii care sa dea toate impresia de unul - de un peisaj mai mare.

Ziceai de parinti ca s-au lasat... la cate ai tu acum, de ce nu le faci o surpriza ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Ehe, mai am pana ajung eu pe la concursuri

Parintii le dau de mancare cat sunt eu plecat

Forum Index » Despre noi
Go to: