| Message |
|
|
|
Poti sa bagi co2 puternic daca inca nu ai pesti , dar ai grija cu fertuilizarea , eu nu as depasi 1/4 din cantitatile recomandate de producator si abia dupa 1-2 saptamani as trece la 1/2 din cantitati si apoi tot asa 2/3 ....etc
Spor !
|
 |
|
|
|
Salut , stie cineva cum reactionaeza pestii sau crevetii amano la prea mult co2 ? Lasand la o parte culoarea drop check-erului sau teste de co2 . Ma intereseaza doar comportamentul .
Excluzand ca stau la suprafata apei dupa aer .
Ma intereseaza mai mult crevetii . Am 7 amano si cateodata dau ture toti in bazin de jur imprejur . Are oare treaba acest lucru cu CO2 sau doar se "joaca"
Merci
|
 |
|
|
|
Eu zic sa incepi cu micranthemum monte carlo si 10 amano , 3 nu sunt suficienti
1 otto nu are sens , baga vreo 3 bucati , pestilor nu le place sa fie singuri ca si betta
|
 |
|
|
stefanp wrote:
O filtrare externa ar fi extrem de utila, poate gasesti totusi locul pentru el.
O sa vezi mai incolo ca filtrarea este "sfanta" ptr acvariu si eu zic sa mergi pe un filtru extern ptr acvariu gen Eheim Experience 150 depinde de buget gasesti si echivalent JBL un pic mai ieftin
Ptr lampa Odyssea 2x24 T5 este foarte ok , merge si cu un neon si cu doua .
|
 |
|
|
|
Ai grija sa nu cumperi perlon care este tratat cu diferite substante ptr filtrarea fumului sau a diferitelor mirosuri
|
 |
|
|
|
Monte carlo trebuie sa tot o tunzi la 2-3 saptamani ca sa fie covor dens
|
 |
|
|
|
Am experimentat eu azi pe "pielea mea" cu H2O2 , adica apa oxigenata . Am tratat local cu siringa BBA pe niste crengi , am baga cam 25-30 de ml in total in acvariul de 64 litri brut . Am lasat sa actioneza 20 de minute . Cu filtrul oprit ptr ca apa oxigenata sa ramana cat mai mult pe suprafata dorita . Pana acum totul ok , nici o victima in acvariu . Am schimbat si apa dupa tratament , aprox 50 % .
|
 |
|
|
|
Multumim ptr feedback
|
 |
|
|
|
BBA pe plante sau pe lemne/bolovani ?
|
 |
|
|
Ne mai pui o poza ? De ansamblu bineinteles 
|
 |
|
|
|
Intre ce temperaturi "opereaza" plantele acestea in regim de wabi kusa ?
|
 |
|
|
|
Se cam duc intr-un an tuburile , normal ar trebui sa se vada la capete ca sunt un pic negre sau tubul are intensitatea scazuta
|
 |
|
|
"Nisip cosmetic"  ) Colorado Sand este in fata
|
 |
|
|
|
Multumesc ptr aprecieri inca odata !
|
 |
|
|
|
Poi , hydrele si planariile le ai din cauza ca filtrul tau 2224 este subdimensionat ptr dimensiunile acvariului tau , plus ca skimmerul acela nu face numai decat sa "ingreuneze" filtrarea . Acel skimmer este facut ptr cei care au 2 filtre externe si a caror debit depesesc 1000 litri pe ora iar pe unul dintre filtre se conecteaza acest skimmer . Majoritatea apei care intra in skimmer intra pe sus indiferent cat vei incerca sa-l reglezi ca sa intre apa pe jos . In timp furtunurile filtrului se vor colmata si va trebui sa reglezi tot timpul skimmerul
Daca vrei un skimmer bun , Eheim skim 350 este cel mai bun skimmer ce gasesti pe piata raportat la pret /calitate . Nu vei scapa de biofilm daca nu ai o filtrare foarte buna . Vorba aia ca "dispare biofilmul cu timpul" este valabila la bazine care au filtrare foarte buna .
Algele filamentoase le ai ptr ca "bagi" prea putin CO2 sau nu ai un flow bun in acvariu .
Acestea sunt doar parerile mele .
In rest arata bine acvariul .
|
 |
|
|
|
Filtrarea la acest acvariu care va avea aprox 450 litri o sa te coste un pic , adica o sa ai nevoie de 2 canistre gen Eheim 2080 ptr un flow bun al apei in acvariu
|
 |
|
|
|
Spor la munca !
|
 |
|
|
|
- "tufa" de micrsorum pteropus narrow si hygrophila pinnatifida , se va da jos de pe hardscape-ul de lemn si voi trimite plantele separat 50 RON
- JBL Micromech 1 litru , 20 ron
- Eheim Mech Pro 1 litru , 20 Ron (nou , nefolosit)
- Eheim Mech 1 litru , 15 Ron
- Difuzor ceramic JBL proflora 25 RON (nou , nefolosit)
- numarator bule JBL 15 RON (nou , nefolosit)
- JBL Pro Scape Volcano Powder , jumatate de cutie , aprox 120 grame , suficient ptr un acvariu de 80 cm lungime , 15 RON
- Manusa de curatat acvariul JBL si burete 10 RON
- JBL Aqua-T Triumph 30 RON
- Filtru Extern EHEIM 2211 , este a unui coleg de servici (se vinde fara medii de filtrare), 100 RON , mai are garantie 1 an . Recomand la acvarii pana in 50 litri .
Toate sunt in stare buna , unele mai au inca ambalajul original
Detalii la 0726114629 , trimit in tara doar cu Fan Courier sau Cargus , nu trimit cu posta
|
 |
|
|
|
Salut , daca are structura de metal atunci este ok , spor la treaba
|
 |
|
|
|
Standul pe care sta acvariul este de metal sau pal ?
|
 |
|
|