| Message |
|
|
|
Ieri am studiat un pic de ce mi se topeste MC (monte carlo) si o parte din staurogyne . Asa ceva nu am mai vazut , am crescut co2 de la 2 bps la aprox 3 si tot nimic plantele nu perlau deloc
Drop check-erul era galben , pestii/crevetii ok dar tot nici o perlare . Am redus debitul filtrului la minim , adica nu era flow in acvariu deloc si in 2 minute MC a inceput sa perleze tare .
Nu mai inteleg nimic , adica daca bate outflow-ul filtrului spre MC nu perleaza fiindca este prea tare "curentul" care il produce filtrul ?
Altfel nu imi explic fenomenul ca in momentul in care am redus debitul filtrului foarte mult , aprox 90 % sa inceapa sa perleze MC .
Voi ce parere aveti ?
|
 |
|
|
|
Sau poti sa pui egeria densa si dupa 1 luna sa o scoti , asta o gasesti in toate pet shop-urile
|
 |
|
|
edruen wrote:Azi a ajuns si butelia CO2, am o mica nedumerire legat de ea. De la cine am cumparat butelia a zis ca este valabila pana in 2024, dar pe ea este stantat o data 2015/2. Intrebarea mea este daca e trecut anul productiei sau data expirari?
Poi pe a mea scrie asa ca si exemplu 2014/11 - 2024/11 , adica scrie ambele date si cea de productie si cea de expirare
|
 |
|
|
|
Pana la urma cu ce fertilizezi ?
|
 |
|
|
Porcu wrote:
Gabi C wrote:Asta am facut astazi Stefan , exact ce spui tu am taiat rotala , si acum sint doar virfuti scurte replantate si pot spune ca arata mult mai ok . Am pus virfurile mai scunde in fata si I am dat un pic de panta .
Si noi de ce nu vedem nimic  ?
|
 |
|
|
Se vinde :
- Eheim Mech Pro 1.5 litri , 20 Ron (nou , nefolosit)
- Eheim Mech 1 litru , 15 Ron
- Difuzor ceramic JBL proflora 25 RON (nou , nefolosit)
- numarator bule JBL 15 RON (nou , nefolosit)
- JBL Pro Scape Volcano Powder , jumatate de cutie , aprox 120 grame , suficient ptr un acvariu de 80 cm lungime , 15 RON
- Manusa de curatat acvariul JBL si burete 10 RON
- JBL Aqua-T Triumph 30 RON
- Lampa Lampa Odyssea Dual Pro 2x24W neagra , folosita 100 RON
- Foarfeca JBL Pro Scape 30 cm ,(nefolosita , doar ambalajul deschis) , http://microsites.jbl.de/ProScape/tools/jbl-proscape-tool-s-straight/ 50 RON
Toate echipamentele sunt in stare foarte buna , unele mai au inca ambalajul original
Detalii la 0726114629 , trimit in tara doar cu Fan Courier sau Cargus , nu trimit cu posta
|
 |
|
|
|
Da , ar arata mult mai bine , acum parca lipseste ceva
|
 |
|
|
|
Mi-e mi-au mancat odata tot Phoenix Moss-ul (Fissidens Fontanus)
|
 |
|
|
|
De cat timp cresti cuba asta ?
|
 |
|
|
|
Salut , bine ai venit !
|
 |
|
|
Sunt pui de Microrasbora Galaxy , au inceput sa li se vada punctele  )
|
 |
|
|
Au venit si testele azi
Foarte interesant articolul Lucian , mersi ptr info
Fe 0,3 - 0,4 nu pot sa aproximez mai bine , cam mult ptr MCI am citit ca trebuie sa fie in jur de 0,1
PO4 aprox 0,4
PO4 am bagat marti 5 ml , miercuri inca 5 ml si testul indica aprox 0,05 era aproape imposibil de citit valoarea testului , azi , adica joi am mai bagat 5 ml si dupa 2 ore testul indica aprox 0,4
Poate ca am masurat prea repede dar mai fac o masuratoare maine oricum .
Nu vreau sa supradozez PO4 . Apropo la ce valoare devine letal PO4 ptr pesti/creveti ?
Folosesc PO4 de la Easy Life , am bagat in total 15 ml , adevarat ca in decurs de 3 zile . Am mai citit ca anubias , micrososum si cryptocorynele sunt consumatoare mari de PO4 , pe langa astea eu mai am si MC , hygrophilla pinnatifida si staurogyne
Chiar atat de mult PO4 sa consume ?
Planul meu este sa vad daca scap de GSA la valorile astea , adica 0,4 sau poate trebuie sa mai crescPO4 si vreau sa scad Fe la 0,1
Interesant azi m-am uitat la BBA si nu creste pe lemnul care nu este expus la lumina , m-am uitat cu lanterna sub cioate  )
Stie cineva din ce motiv ar putea sa se topeasca (melt) o parte din micranthemum monte carlo ? Abia azi am observat desi acvariul are 9 saptamani
Ce modificari am facut in ultimele 3 zile : am mutat un pic out flow-ul , am dozat dublu Easy Carbo si am crescut PO4
Merci
|
 |
|
|
Merci ptr raspunsuri
Am inceput sa dozez PO4 de saptamana trecuta , insa testele de PO4 de la Tetra au tolerante foarte mari la masurarea PO4 , am comandat altele de la JBL , am zavut ca au scara de citire mai buna (cel putin asa parea in pozele de pe net)
O sa incerc sa ajung pe la 1 ppm cu PO4 , cred ca ar fi ok ptr inceput .
Acvariul are 9 saptamani de la start
PS : Am comandat si teste de Fe  )
|
 |
|
|
|
Salut , stie cineva ce alge sunt acestea ?
Arata ca si cum ar fi niste puf , creste pe lemne , am avut si pe anubias si pe hygrophila pinnatifida , am taiat frunzele contaminate si au crescut altele sanatoase . Am tratat local cu H2O2 inainte de schimbul saptamanal de 50 % de apa . Nu sunt sigur daca este BBA .
Va sugerez sa downloadati pozele ca sa puteti mari in zona unde sunt algele , altfel nu se vede clar
Merci
|
 |
|
|
|
Poti sa pui o poza cu acvariul ?
|
 |
|
|
|
Ok , am inteles , multumesc ptr raspunsuri dar totusi cum se comporta crevetii cand este prea mult co2 ?
Stie cineva sa explice acest comportament ?
Merci
|
 |
|
|
Lucian wrote:
Sper ca aditia de micro si de macroelemente o faci in zile diferite
Poi si atunci este ok daca se dozeaza micro odata sau de doua ori pe saptamana si macro in fiecare zi ? binenteles impartit pe cantitatile necesare
Macro
Nitrate (NO3)
Phosphate (PO4)
Potassium (K)
Micro
Iron (Fe) - 2 g/l
Manganese (Mn) - 1 g/l
Copper (Cu) - 0,052 g/l
Zinc (Zn) - 0,29 g/l
Boron (B) - 0,4 g/l
Molybdenum (Mo) - 0,075 g/l
|
 |
|
|
|
Salut , daca filtrul tau are 3 l volum biologic cum am gasit eu pe net atunci eu zic ca filtrarea ta este foarte mica ptr 180 de litri cat are acvariul tau si din aceasta cauza ai asa nitrati , mai steapta si parea altor colegi
Bineinteles ca trebuie sa faci si schimburi de apa saptamanal de 30-40 %
Te rog confirma cat material biologic incape in canistra
|
 |
|
|
|
Donez Tropica Aquarium Soil aprox 1,7 kg in Oradea
|
 |
|
|
|
Din ce informatii detin eu , stiu ca gama de fertilizanti JBL (Ferropol) sunt fertilizanti cu actiune "lenta" sa zic asa , JBL Proscape , Dennerle sau ADA sunt mult mai "agresivi" adica ptr plante cu crestere mai rapida , acvarii high tech sa zic asa .
Din JBL ferropol si easy life poti sa ajungi sa fertilizezi la un moment dat pana la de 3 ori cantitatea indicata de producator , asta pot sa-ti confirme unii colegi de pe forum , dar asta nu inseamna ca nu sunt fertilizanti buni . Eu i-asi numi fertilizanti ptr incepatori . Oricum va trebui sa fertilizezi si macro la un moment dat . Ferropol si ferropol 24 nu ajunge la un acvariu high tech.
Corectati-ma va rog daca gresesc
|
 |
|
|