[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
plante la 4º C  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
MollyBalon
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
Am o dilema ale carei iesiri sunt toate neplacute, si sper sa gasesc aici un ajutor in ceea ce priveste care din optiuni este mai putin rea. Ca buna din pacate nu e nici una.
Also, foarte pe scurt. Am o garsoniera lipsita de electricitate si gaze, exista doar apa rece despre care sta scris ca nu este potabila. In garsoniera se afla minunatul meu acvariu nou de 230 de litri, in care car zilnic apa de acasa desi s-ar putea sa nu fie de fapt nevoie, dar m-am gandit ca daca apa nu e potabila pentru oameni o insemna ca nu e nici pentru pesti (vivipari si cory). Substrat de nisip amestecat cu pietris de cuartz. Temperatura constanta de... 4 grade celsius...
Bazinul meu de unde locuiesc acum are app. 100 de litri net, este momentan suprapopulat (ca deh, am sperat la marele acvariu) si plantat. In plus, am o galeata cu plante de la Razvan. De la mine si de la Razvan, sunt cam asa: valisneria, bacopa, trei feluri de echinodorusi, nucus, riccia, ceratopteris, criptocorine (si ar mai fi vreo doua feluri de la Razvan dar din pacate inca nu am retinut numele).
Cea mai mare parte sunt in galeata, bazinul meu vechi fiind destul de neincapator (facut la comanda din pacate fara obiectii din partea mesterului, ingrozitor de ingust si inalt, asa cum a dorit subsemnata, acum 4 ani).
Pe 11 plec din tara si lipsesc 3 saptamani. Curent si gaze o sa am azi-maine, asa imi spune ADP-ul de o luna jumate incoace. Acvariul nou este pus fata in fata cu geamul, inspre nord - multa lumina, soare deloc.
In fine am ajuns la dilema.
In afara celor cateva plante care sunt bine merci in acvariul vechi, ce ar fi mai putin rau sa fac cu plantele? Sa le trantesc la gramada in acvariul vechi? Sa le las in galeata in camera mea (app. 18 grade presupun)? Sa le duc la garsoniera rece si sa le plantez frumos cum visez de o luna jumate incoace, in speranta ca va fi electricitate in cateva zile si ai mei vor putea pune instalatia acvariului in functiune?
Ma poate ajuta cineva cu sfaturi?
Multumesc.
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa duci acvariul mare unde-i cel de 100 si sa-l plantezi frumos .

Desi ce am scris mai sus poate fi o solutie..., cred ca cel mai bine ar fi sa bagi plantele in acvariul de 100 pentru ca fara lumina, in galeata, ai putea sa le pierzi (sa nu zici ca ai bec deasupra la galeata...), si nu neaparat sa le "trantesti" in el, ai putea sa le pui pe fiecare in paharele de unica folosinta cu nisip si aranjate cat de cat.
La 4 grade nu cred ca au vreo sansa.
[Email]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: