DanX wrote:
Asa cum aveti setarea sa limitati LE dupa o anumita perioada de timp, poate ar trebui sa setati si topicurile, sa nu se mai poata posta ceva dupa 1 an, sau 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile
Intr-adevar, ar fi o solutie buna.
Din pacate, cel putin pentru moment, aceasta optiune nu exista in forum, asadar ne bazam pe un minimum de atentie al userilor cand posteaza intr-un topic. Si pe langa faptul ca aici nu a mai scris nimeni aici de cateva luni de zile, postul colegului nici nu aduce vreun plus discutiei.
Atentionarea a venit pentru ca astazi, colegul Calin a avut grija sa dezgroape mai multe topicuri "moarte" de luni sau ani de zile. Nu e primul.
Si de altfel nu i-a dat nimeni in cap. E un avertisment verbal spus clar pentru a nu exista dubii pe viitor.
DanX wrote:
Nu-l cunosc pe Calin, nu-I iau personal apararea, dar greseala lui am facut-o si eu, fara sa vreau, si am postat pe un topic mai vechi, care mie, profanului, mi s-a parut inca de actualitate.
Sunt unele subiecte in care se poate posta si dupa cateva luni. Ca sa dau un exemplu aleatoriu, se poate posta in topicurile de la atelier in care se fac review-uri despre filtre externe. Acolo oricine poate posta la orice distanta fata de predecesorul sau; pentru ca face un review atunci cand are in fata tipul respectiv de filtru. Asta insa nu era un topic unde sa mai aiba rost vreo postare.
DanX wrote:
Noi suntem umili amatori si musafiri pe-aici, uneori neatenti si distrati, nu profesionisti atenti si exigenti ca un anume moderator..
Nu se considera nimeni profesionist si nici daca sunt moderator nu ma cred superior vreunui user. Insa e datoria mea sa ajut la mentinerea bunastarii acestui forum. Iar daca am lasat pe toti sa posteze fete zambitoare in topicuri moarte, am ajunge un forum dedicat emoticonurilor. Ori aici e un forum de acvaristica.
Exista si sectiuni unde ne destindem, unde ne distram. Insa mai trebuie sa fim si atenti.
Iar tonul tau putin zeflemitor nu te va ajuta pe viitor.
Cat despre regulament, intr-adevar nu scrie ca nu ai voie sa postezi dupa un numar de x luni; pe de alta parte insa regulamentul nu poate acoperi fiecare situatie ce apare la un moment dat. De asta exista moderatori si administratori care sa urmeasca zi de zi buna desfasurare a activitatii.
Dar daca tot iti place sa fii avocat, crezi ca am putea sa il incadram pe colegul Calin la urmatorul paragraf?
2.3 Fara reply-uri off-topic. Pe acest forum nu este incurajata sau tolerata sub nicio forma goana dupa postari. Sunt admise devierile de la subiect, dar in limita bunului simt. Postati un mesaj doar daca ceea ce aveti de spus are legatura cu topicul. In caz contrar, mesajul va fi sters, iar userul in cauza va primi avertisment.
Si sa puricam un pic regulamentul mai departe:
1.5 Administratorii si moderatorii au deplina autoritate de a sterge complet sau partial mesajele membrilor, fara sa fie obligati sa ofere o explicatie. Administratorii si moderatorii sunt responsabili de bunul mers al forumului, de aceea nici una dintre deciziile lor nu poate fi contestata.
1.6 Forumul are structura ierarhica. Administratorii si moderatorii NU sunt alesi de catre membri, iar actiunile lor NU sunt subiectul dezbaterii sau aprobarii membrilor. Administratorii si moderatorii acestui forum nu pot fi contactati pe PM pentru intrebari sau nelamuriri legate de acvaristica sau pentru sanctiunile aplicate. Pentru intrebarile si nelamuririle din domeniul acvaristic exista sectiuni dedicate ale forumului, va rugam sa scrieti acolo.
Ce zici? Crezi ca vrei sa mai discutam concret pe litera/alineat? Ar fi a doua bila neagra in dreptul tau?
Topicul se inchide aici.
Dupa cum spuneai, suntem inca in timpul sarbatorilor, asa ca sunt/suntem indulgenti.