[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bsilviu2000
Forum Index » Profile for bsilviu2000 » Messages posted by bsilviu2000
Revin cu cateva poze care ar trebui sa ilustreze scurta evolutie a acvariului de la restartare si pana in prezent:

image
image
image
image
image
image

Voi reveni si cu parametrii apei
Ai putea sa adaugi si "o pata de culoare" - rosie in cazul acesta

Cred ca o Rotala Macrandra sau o Alternanthera (reinechii sau splendida) s-ar incadra bine in peisaj.

Mie personal imi place ce a iesit pana acum.

Succes in continuare si ape limpezi!
Nu stiu ce sa zic...Ideea este ca doresc sa mai achizitionez un exemplar si nu stiu daca trebui un mascul sau o femela....
Salutare!

Nu imi pot da seama ce sex are salarul din imagine, asa ca apelez la experinta si ajutorul vostru.

Am achizitioat 6 pui de scalar in urma cu 6 luni; cel din imagine s-a dezvoltat mult mai bine comparativ cu restul, in acest moment fiind mult mai mare decat restul. De aceea ma gandesc ca dupa determinarea sexului sa achizitionez un scalar de dimensiuni asemenatoare pentru a forma o pereche.

Multumesc!

image
image
Salutare si bine v-am regasit!

Dupa cateva luni bune de incercari, experimente si multa, multa documentare, am decis sa trec la un nou "nivel". Am ales cateva plante mai noi (fata de ce aveam initial). Deocamdata postez cateva poze cu ce a iesit, urmand sa revin cu detalii.

Orice parere/sfat/critica sunt binevenite.

image

image

image

PS: pozele sunt facute la scurt timp dupa schimbarea apei.
Dar radacinile care cresc de-a lungul tulpinilor? E cumva un semn ca solul nu este Ok?

PS: NO3 - aproape de 40
PO4 - 0.4

Se pare ca aditia de fertilizanti pentru mai multe zile si-a spus cuvantul. Alta explicatie a acestor valori nu am.
O noua postare, inainte de a trece la un nou topic

am fost plecat pentru 8 zile de acasa. Inainte de a pleca am fertilizat macro si micro (PPS Pro, micro) du doza aferenta pentru 4 zile. Dupa 4 zile a trecut cineva si a fertilizat din nou cu aceeasi doza. In toata aceasta perioada am redus timpul de iluminare dupa cum urmeaza:

Intre orele 10 - 12 - 36W
12 - 14 - 72W
14 - 17 - pauza
17 - 18 - 36W
18 - 20 - 72W

CO2 Intre orele - 9 - 16 si 17 - 20

Astazi am revenit si....surpriza: plantele au evoluat surprinzator de bine, in acvariu fiind o adevarata jungla. Singura problema ar fi ca a (re)aparut ceva GSA (pt ca nu am mai folosit EasyC probabil).
In plus, unele plante au dezvoltat ceva radacini "suspendate". Cateva poze mai jos cu jungla aparuta.

Maine voi cosmetiza acvariul. De fapt voi tunde si replanta o plantele, in functie de specificul fiecareia(prim plan, plan de mijloc si fundal).

Si, cu aceasta ocazie, vo incepe o noua etapa si un nou topic, asa cum mi s-a recomandat de catre uni colegi

Seara buna si ape limpezi!

image

image

image

image

image

image

Baga in acvariu cativa pomaceea si ai scapat de el cat ai zice...melc

Pai ofera mai multe detalii despre acvariu:
cati litri are
Ce plante
Co2
La cat timp schimbi apa
......
Magnific!
De fiecare data cand ma uit la pzele postate ma minunez de frumusetea peisajului. Sunt curios cum va arata urmatorul tau proiect...

PS: Imi poti spune te rog cum se numeste planta care apare in fotografiile 3 si 7 (centru)?

Multumesc,

Silviu
Forte promitator inceputul...tocmai te-ai ales cu inca un abonat la topic

Daca imi permiti un sfat, ai putea sa incerci un autocolant negru (sau poate albastru - ar putea fi interesant), care ar pune in evidenta si mai mult plantele si pietrele. Cat despre filtru, un extern va fi binevenit.

Te gandesti sa il populezi si cu ceva pestisori?

Succes si ape limpezi!
Ca tot este vorba despre administrarea fertilizantilor:

care este solutia in cazul in care esti plecat pentru cateva zile/o saptamana? Banuiesc ca nu se poate aplica doza aferenta numarului de zile pentru care esti plecat...Citisem undeva ca PPS micro ar merge dozat si saptamanal, dar ce se intampla cu macro si/sau Easy Carbo?

Multumesc si ape limpezi!

PS: instalatia de CO2 trebuie lasata sa mearga in mod normal?? (8h/zi ina cazul meu)
Cateva poze noi:

image

image

image

image

image

image

Inca mai sunt urme de GSA, dar sper sa dispara in curand - doza de EC aplicata este dubla.
Problema este cu CO2-ul care nu se dizolva comlet, iar bulele degajate de difuzor se vad destul de evident in apa. Ma gandesc sa trec la un reactor "handmade" de la colegul Bitanu. Am incercat si cu un Tornado de la JBL si tot nemultumit sunt.

Ceva pareri? (despre acvariu si reactor )
Legat de sistemul de iluminat,ai AICI cateva detalii care te pot ajuta.

In ceea ce priveste HC-ul, cred ca amandoi am avut aceasi problema (mai ales ca din poze se pare ca avem substrat asemanator. Eu l-am inlocuit cu Glossostigma elatinoides. S-a prins mai repede iar "porcuetii" nu mai au asa spor la ea precum aveau la HC

Ape limpezi!

Multumesc pentru sfaturi, sunt binevenite!

Am postat tot aici pentru a se putea vedea si "istoricul acvariului"

In ceea ce priveste schimbul de apa, acesta este saptamanal, 40-50%. Acum am marit doza de E. Carbo, si de asemenea aditia de CO2. Asa sper sa elimin GSA-ul.

Revin cu informatii despre evolutie.
Nimeni????

Probabil trebuie sa aduc cateva ofrande....
Nu cumva exista riscul ca datorita caldurii generate de neoane (si eventualele reflectoare) lambriul din care este confectionat capacul sa se deformeze? Din experienta iti spun ca expus la caldura in mod constant, lambriul se "coace"; iar daca temperatura depaseste o anumita limita, se poate deforma.

Poate cineva care are mai multa experienta in confectionarea de capace pentru acvarii iti poate da mai multe indicatii.

In rest este un inceput promitator, astepta poze cu acvariul amenajat.

Succes si ape limpezi!!
Salut si bine ai venit!

Daca am inteles bine, "ciclarea" a durat o zi??? -"punel la ciclat cu apa din fantana. A doua zi am achizitionat doi carasei de la Horbach si i-am introdus in acvariu"-. Poate (si sper) ca am inteles eu gresit, asa ca nu intru in amanunte despre ciclare. Altfel ar fi pacat de pestisori.

Pana revii cu detalii despre evolutia bazinului pune cateva detalii despre tine, despre ce intentionezi sa introduci in acvariu, etc

Ape limpezi!
Nici o parere/sfat?
De aproximativ 3 zile observ aparitia GSA-ului in acvariu. De asemenea, frunzele plantelor au inceput sa paleasca sau chiar sa se innegreasca.

Am incercat sa imi amintesc care ar fi modificarile pe care le-am efectuat in ultimele doua saptamani si acestea ar fi:

-Instalare filtru JBL e1501gl
-am inceput sa adaug saptamanal Pro Fito de la Easy Life. ( suplimenatar aditiei zilnice de PPS pro, micro); concomitent am micsorat cantittea de Easy Carbo
-tot atunci am schimbat difuzorul ceramic cu un Taifun de la JBL

Nu cred ca filtrul suplimentar ar avea vreo legatura- poate doar faptul ca am indreptat spraybar-ul in asa fel incat apa este valurita -deci mai oxigenata. Probabil ca este un cumul de factori; msi precis aditia suplimentara de Pro Fito concomitent cu micsorarea cantitatii de EC au generat aparitia GSA. In plus, ma gandesc ca nici CO2-ul ne se dizolva asa bine cu noul reactor, comparativ cu difuzorul ceramic (desi ideea era tocmai pe dos) - voi face niste teste CO2 sa vad cum stau, desi tester-ul permanent arata ca totul ar fi OK.

Din cate stiu, frunzale negre ar fi rezultatul unei carente de fosfati - ma gandesc ca de maine sa adaug EasyLife Fosfo sa vad ce se va intampla.

Ultimele teste de apa arata cam asa:

NO2 - app 0.3 - nu imi pot da seama care este valoarea exacta conform testelor JBL - culoarea este undeva intre aceste valori
NO3 - app 7 (aceeasi problema cu valoarea exacta)
PH - 6.5-7

De maine ma gandesc sa scad perioada de iluminare la 7 ore, sa cresc aditia de EasyC (pentru a scapa de GSA); pentru plante ma gandesc sa cresc aditia de PPS macro si eventual sa adaug EC Fosfo.

Astept cateva opinii-sfaturi avizate.

Multumesc

Forum Index » Profile for bsilviu2000 » Messages posted by bsilviu2000
Go to: