[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bsilviu2000
Forum Index » Profile for bsilviu2000 » Messages posted by bsilviu2000

Nu voi umbla la fltru decat in momentul in care voi observa scaderea debitului. Voi cumpara teste dedicate pentru indicatorii de baza. Cat despre pa galbuie, mai mult ca sigur este de la radacina. Interesant este sa aflu cauza PH-ului ridicat. Voi incerca si un alt test, sa vad daca va indica aceeleasi valori.
Asa m-am gandit si eu, de aceea am marit numarul de bule la 1.5-2/sec . Observ ca apa are o nuanta galbuie, dar asta se datoreaza probabil si faptului ca nu a fost schimbata deloc in cele 3 saptamani de ciclare, iar in acvariu se afla si o radacina. In plus, nu am curatat deloc pana acum nici filtrul - macar cel superior, de vata

Testul de PH este facut cu Tetra Test. Voi incerca sa schimb o parte din apa.

De asemenea, ma gandesc sa folosesc Aqua Safe pentru a vedea daca scade PH-ul.

Multumesc pentru sfat!
Voi opri CO2-ul sa vad ce se intampla.
Seara buna!
Multumesc pentru informatii. Si mie mi se pare mult. Testul l-am facut cu ajutorulu unui tester Tetra, deci nu pot stii exact valoarea. Dar conform diagramei, este undeva intre 7,5-8. Voi face un schimb de apa (30% din volum) sa vad ce se va intampla.
Intre timp voi face si niste teste pentru restul valorilor
Detalii despre acvariu se gasesc in post-urile mai vechi. CO2-1.5-2 bule/sec. Pietrele nu sunt calcaroase.
KH-ul nu il stiu deocamdata
Dar PH-ul este OK? Mi se pare cam mare. In cele 3 saptamani de ciclare nu am schimbat deloc apa. Ar trebui sa schimb o parte din apa? Ph-ul este Ok sa fie in jur de 8?
Au trecut 3 saptamani de la inceputul ciclarii si ma gandesc sa incep introducerea treptata a pestilor in acvariu. "Problema" - daca pot spune asa- este ca PH-ul in acest moment este intre 7.5 - 8. Este OK sau trebuie sa-l mai scad?

Pestii pe care intentionez sa ii introduc sunt neoni (Paracheirodon innesi).

Multumesc,
Silviu
Creative wrote:Un mic sfat incearca sa faci un fundal la acvariu ! de preferat negru

Am incercat mai multe variante de fundal si in cele din urma probabil ca va fi autocolant negru. Rvin cu poze!
Promit sa revin cu poze de indata ce fac upgrdade-ul. Cat despre filtre, nu voi inlocui decat vata.

Mai am o intrebare: restul filtrelor le verifici periodic? Si daca da, pentru cat timp ai oprit filtrul? Intreb deoarece am inteles ca oprirea filtrului pentru o perioada mai mare de timp poate determina moarte bacteriilor care s-au creat in filtru
S-au dat, se poate inchide.

Multumesc
Multumesc frumos pentru informatii!

Referitor la lumina, voi incerca sa adaug doua neoane cu ajutorul unui coleg de pe forum, care a vazut acvariul si spune ca putem face modificarea. In cazul in care nu merge, voi apela la reflectoare.

Legat de filtru, am mai auzit aceasta parere-cum ca ar face fata-. Intrebarea este la cat timp si cum schimbi restul filtrelor? In prospect spune perioada la care trebuie schimbat fiecare dintre ele. Tu respecti aceasta perioada? Pe parcursul acestei perioade mai cureti aceste filtre?

Multumesc,
Salutare tuturor!

Ma numesc Silviu si m-am alaturat acestei comunitati cu putin timp in urma. Desi frumos ar fi fost sa ma prezint de la inceput, o voi face abia acum, cu scuzele de rigoare.

Cochetez cu acvaristica de mic, dar la nivel de amator - acvarii mici, plante/pesti de-a valma, etc. In urma cu cativa ani am donat ultimul acvariu, din lipsa de timp. Acum m-am hotarat ca este timpul sa revin la vechea pasiune, dar cu o documentare prealabila serioasa. Asa am ajuns aici.

Proiectul pe care l-am inceput suna cam asa:

Acvariu de 190 L, trigon Juwel. Substratul folosit este Aquatic Nature Ferti Soil Brown M.
Plantele din acvariu:
-echinodorus ozelot
-echinodorus epica
-echinodorus uruguaensi
-cryptocoryne wendtii
-hemigraphis colorata
-hemiantus cuba
-acorus pusillus
-cabomba aquatica

Iluminarea este asigurata de doua neoane 2x28W. Intentionez suplimentarea cu inca 2x28W pentru a ajunge la un minim de 0.6W / L. Filtrul este intern (Juwel Internal Filter Bioflow 3.0), cu un debit de 600l/h. De asemenea acvariul beneficiaza si de instalatie CO2 setata pentru moment la 1,5 bule/sec.

mai multe detalii segasesc pe unul din topic-urile postate de mine.

Numai bine si ape limpezi tuturor!
Sistemul de iluminare va fi imbunatatit curand.

Legat de filtru extern, este in plan si acesta, decamdata ma documentez. Ce stiu cu siguranta este ca va trebui sa fac niste modificari la capac pentru a reusi instalarea acestuia. Si probabil ca inainte de filtrul extern voi achizitiona un PH controller. Cel mai probabil voi inclina catre unul SH, cele noi mi se par f scumpe (cel putin pentru bugetul actual )
Anuntul este valabil pentru Bucuresti. Zonain care se afla este Mihai Bravu.
Multumesc frumos pentru sfaturi!!

Legat de radacina, ai dreptate, este putin cam ascunsa, dar asta se va rezolva
Legat de filtru, acesta este cu bureti - vezi poza atasata. O sa schimb eventual doar primul filtru - cel de la suprafata ( se recomanda schimbarea lui saptamanala in prospect. )

Cat despre schimbarea apei, am intrebat daca trebuie schimbata acum deoarece am constatat ca s-a ingalbenit putin (probabil ceva tanin). Dupa trei saptamani de la inceputul ciclarii voi schimba cca 30% din apa si apoi voi incepe popularea treptata a acvariului.
Salutare tuturor!!

Revin cu detalii despre noul proiect pe care l-am inceput in urma cu doua saptamani (26.10.2012). Este vorba de un acvariu de 190 L, pe colt. Substratul folosit este Aquatic Nature Ferti Soil Brown M.
Plantele din acvariu:
-echinodorus ozelot
-echinodorus epica
-echinodorus uruguaensi
-cryptocoryne wendtii
-hemigraphis colorata
-hemiantus cuba
-acorus pusillus
-cabomba aquatica

Iluminarea este asigurata de doua neoane 2x28W. Intentionez suplimentarea cu inca 2x28W pentru a ajunge la un minim de 0.6W / L. Filtrul este intern (Juwel Internal Filter Bioflow 3.0), cu un debit de 600l/h. De asemenea acvariul beneficiaza si de instalatie CO2 setata pentru moment la 1,5 bule/sec.

In circa o saptamana voi testa si parametrii apei, deoarece intentionez sa incep popularea acvariului. Momentan locatari sun 3 melci pomaceea pe care i-am introdus pentru a scapa de "mucegaiul" care se instalase pe radacina dupa o saptamana. Si pot spune ca si-au facut treaba cu varf si indesat.

Pentru o imagine cat mai "completa" atasez cateva poze. Orice parere/sugestiesfat sunt binevenite.

Am cateva intrebari:
-este necesara schimbare apei in primele 3 saptamani de ciclare sau inainte de introducerea pestilor in acvariu?
-filtrul trebuie curatat de pe acum sau dupa cele trei saptamani - pentru a nu omora bacteriile formate?
-ce fertilizanti mi-ati recomanda si cam care ar fi dozajul?

Cam atat pentru moment, revin cu detalii/poze dupa ce voi introduce si pestii.

Seara buna si ape limpezi!

Salutare!
am nevoie de un sfat in ceea ce priveste folosirea unor fertilizanti pentru un acvariu de 190L aflat in proces de ciclare de circa 3 saptamani. Solutia pe care am achizitionat-o se numeste Ferropol - de la JBL. Citind prospectul reiese ca dozajul este de 10ml la 80 L de apa.

Intrebarea este daca a folosit cineva acest fertilizant si daca aceste cantitati mentionate mai sus se folosesc saptamanal sau mai des.

Multumesc in avans!
Eu sper sa dispara de la sine, pana la sfarsitul procesului de ciclare. Sunt curios daca dupa ce ai curatat buturuga reapare acel mucegai. Astazi voi introduce si cativa melci, sa vead daca functioneaza. Sper in schimb sa nu atace si plantele
Multumesc frumos pentru sfaturi! Sa vedem in cat timp dispare.

Va tin la curent!
Salutare!

In urma cu o saptamana am inceput procesul de ciclare pentru un acvariu de 180L. In acvariu am introdus o radacina si cateva plante. Acum constat ca pe radacina a aparut un fel de "mucegai" - vezi poze atasate. Inainte de a fi introdusa in acvariu radacina a fost fiarta de 3-4 ori, timp de cateva ore.

Mentionez ca pana acum am folosit doar Filter Start si Filter Boost - de la JBL.
De asemenea folosesc si o instalatie de CO2 setata la 1 bula/secunda. In rest nu am adaugat nimic.

Imi puteti spune daca ati intampinat probleme asemanatoare si care ar fi cauza si eventualele remedii?

Multumesc in avans!

Forum Index » Profile for bsilviu2000 » Messages posted by bsilviu2000
Go to: