| Message |
|
|
|
Salutare!
Am atasat cateva poze cu amenajarea unui acvariu pe colt de 190L. Nu este varianta finala si de aceea astept cateva pareri/sfaturi/sugestii.
In zilele urmatoare revin si cu detalii despre plante.
Multumesc,
Silviu
|
 |
|
|
|
Salutare!
Doresc sa achizitionez o instalatie CO2, model JBL ProFlora u402 sau JBL ProFlora m602. Intrebarea este daca in cazul acestor sisteme se pot utiliza si altfel de butelii, exceptandu-le pe cele de la JBL.
Multumesc
|
 |
|
|
|
Inca o intrebare:
am citit diferite parerica radacina ar trebui "curatata" (eventual cu o perie de sarma) inainte de a fi introdusa in acvariu. Ideea este ca intr-adevar, oricat o spal de fiecare data cand schimb apa - deocamdata o tin la inmuiat pt a scapa de tanin - tot se mai desprind alge/bucatele mici de lemn.
Multumesc
|
 |
|
|
|
Este red moor. O mai fierb cateva ore, apoi o las inca 2 zile in apa. Teoretic ar trebui sa nu am probleme dupa
|
 |
|
|
|
A stat in apa 3 zile si inca se mai ingalbenea apa. Acum am pus-o la fiert si apa a devenita galbena . Problema e ca nu stiu cat sa o tin la fiert...
|
 |
|
|
|
Salutare!
Am achizitionat de curand o buturuga pe care doresc sa o introduc in acvariu. Problema este ca nu stiu cam cat ar trebui sa o fierb pentru a evita pe cat posibil colorarea apei in momentul in care o voi introduce in acvariu.
Exista si alte posibilitati de a elimina taninul sau de a evita ingalbenirea apei?
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Salutare!
Am achizitionat de curand o buturuga pe care doresc sa o introduc in acvariu. Problema este ca nu stiu cam cat ar trebui sa o fierb pentru a evita pe cat posibil colorarea apei in momentul in care o voi introduce in acvariu.
Exista si alte posibilitati de a elimina taninul sau de a evita ingalbenirea apei?
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Va multumesc pentru sfaturi!
Probabil voi opta pentru o instalatie compatibila cu o butelie reincarcabila. Nu cred ca voi gasi un sistem cu o butelie mai mare de 1 kg, asa ca presupun ca va trebui sa achizitionez una de 5 kg separat.
Mai studiez piata si va tin la curent.
|
 |
|
|
|
In acest caz presupun ca trebuie sa renunt la capac.
Legat de filtrul extern, vad trebuie de asemenea umblat la capac pentru a putea instala un astfel de filtru - probabil va trebuie sa decupez un pic partea din spate.
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru informatii!
Ideea este ca sunt derutat de multitudianea de optiuni existente pe piata, cat si de diferentele de pret. In acest moment nelamuririlemele sunt:
-daca sa imi sumpar un sistem cu butelie de unica folosinta sau cu butelie reutilizabila
-daca este necesar un intrerupator pe timpul noptii (prin folosirea unui prize programabile am inteles). Referitor la acest aspect am citit ca parerile sunt impartite referitor la necesitatea opririi furnizarii de CO2 pe timpul noptii
Momentan incerc sa ma hotarasc intre un sistem JBL ProFlora m602 sau JBL ProFlora m402. \\
|
 |
|
|
|
Salutare!
imi puteti recomanda o instalatie CO2 pentru un acvariu de 190L? Vad ca pe piata exista diferite variante. M-ar interesa o instalatie completa.
Multumesc
|
 |
|
|
|
Salutare!
de curand am achizitionat un acvariu de colt Juwel 190L. Acvariul este dotat cu filtru intern si doua neoane. Imi poate spune cineva daca ar mai fi nevoie sa instalez si un filtru extern? De asemenea, orice sfat/sugestie/experienta referitoare la acest tip de acvariu este binevenit(a)
Multumesc
|
 |
|
|