[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bsilviu2000
Forum Index » Profile for bsilviu2000 » Messages posted by bsilviu2000
Daca adaug totusi bile de argila sau batoane la radacinile plantelor le poate dauna cu ceva? Iar anubia-sii ar trebui in cele din urma mutati undeva unde sa nu fie lumina puternica?
Multumesc pentru informatii. Intr-adevar, trebuie sa ma interesez despre gsa si easycarbo - recunosc ca nu stiu mai nimic
despre ele- Intrebarea este cam cate ore trebuie sa las lumina aprinsa si daca trebuie sa las toate neoanele aprinse sau sa le aprind treptat
doua cate doua.
In ceea ce priveste anubias-ul s-ar putea sa ai perfecta dreptate, mai ales ca sta pe o cioata exact sub neoane. Legat de Cryptocorine si Echinodorusi, voi incerca sa pun ceva la radacini.

Problema este ca pana si pe Carinalis Lobelia au aparut aceste alge. Voi incerca sa elimin frunzele afectate odata cu introducerea in substrat a bilelor de argila.
Alte 3 poze:
Salutare si bine v-am regasit!

Revin cu cateva noutati:

Am populat acvariul cu:
• 15 Neoni (Paracheirodon innesi)
• 3 Scalari (Pterophyllum scalare)
• 4 Gourami (Colisa lalia)
• 2 Corydoras
• 1 Labeo Bicolor
• 1 Betta Splendens

Dupa doua saptamani toti sun Ok, nici o problema din acest punct de vedere. In schimb am ceva probleme cu plantele: au aparut pete maro pe frunze (in special pe frunzele de Echinodorus Ozelot si Echinodorus Ipica). De asemenea, frunzele de anubias au inceput sa se igalbeneasca/inegreasca (de fapt au inceput sa apara niste alge fine de aceasta culoare pe frunze). In plus, o parte din frunzele de Cryptocorine Wendtii au inceput sa se ingalbeneasca.

Din punc de vedere al iluminarii, am reusit sa modific sistemul cu care acvariul a venit dotat si sa adaug inca 2 neoane astfel incat acum sistemul este compus din:

1x28W Juwel Day
1x28W Juwel Nature
1x24W Osram 830 Warm White
1x24W Osram 865 Day Light

Primele doua neoane stau aprinse 10 ore/zi; celelalte doua se aprind pe parcursul zilei, cate 5 ore.

Aditia de CO2 este setata la 2 bule/sec. Fertilizare micro+macro cate 4ml/zi din fiecare.

Ma asteptam ca dupa ce am inceput fertilizarea si am marit lumina plantele sa isi revina, dar se pare ca ceva nu functioneaza. Astept cateva sugestii/pareri avizate. Pentru exemplificare, am atasat cateva poze ale plantelor.

Seara buna!

Imi puteti spune va rog dacaJBL Ferropol este micro sau macro? Din cate am aflat pana acum, este micro...
Multumesc
Este clar ca testul de la Tetra da o eroare.

Deocamdata o sa las acvariul asa, voi introduce cativa pesti, dupa o saptamana schimb 30% din apa si apoii voi masura parametrii apei.

O seara buna tuturor si ape limpezi.
Sau poti merge direct la magazinul lor de langa Piata Obor, Strada Popa Lazar 5.

Succes!

Crede-ma ca am facut de mai multe ori testele. O sa las acvariul cateva zile si apoi voi testa din nou parametrii apei.
In principiu intentionez sa introduc 4 scalari cu ceva pesti de banc (neoni/zebre).

Deocamdata vreau sa ma asigur ca parametrii apei sunt buni, pentru a stii daca ciclarea acvariului s-a desfasurat cu succes.
Conform aceluiasi test JBL, apa de la robinet are undeva in jur de 6.5-7. Deci cred ca valorile sunt reale.

Intrebarea este daca restul parametrilor sunt OK
Incearca sa-l bati in cuie, poate tine

Lasand gluma (proasta), cred ca ar trebui sa renunti la acest proiect, mai ales ca nu este vorba numai de siguranta ta, dar si a vecinilor . In plus, nu am auzit pana acum de un perete (de bloc) care sa sustina o asemenea greutate, mai ales in cazul in care aceasta ar fi ancorata doar partial...
Asa cum am promis, revin cu noutati: in primul rand am reusit sa pun autocolant negru si pot spune ca arata super

In al doilea rand, astazi am achizitionat teste pentru GH, KH, NO2 si NO3. Discutand cu vanzatorul si explicandu-i situatia cu PH-ul deosebit de mare, acesta ma intreaba cu ce am facut testul, deoarece este aproape imposibil sa am un PH apropiat de 8 atat in acvariu cat si la robinet; in plus, locuieste relativ aproape de mine iar PH-ul apei de la robinet in cazl sau nu sare de 7. Asa ca hotarasc sa cumpar un PH tester de la JBL de data asta (anteriorul era de la Tetra).

Ajung acasa, masor PH-ul cu noul test si surpriza: valoarea indicata este de 6.5 -conform scalei de culori din prospect. Nu stiu ce sa cred, dar inclin spre aceasta valoare tinand cont de aportul de tanin de la radacina din acvariu si aditia de CO2.

Restu masuratorilor au iesit dupa cum urmeaza:

GH - 12
KH - 8

Test efectuat cu Tetra

NO2 - 0.025
NO3<0.5

Teste efectuate cu JBL

Acum nu stiu ce sa mai cred referitor la testele efectuate cu reactanti de la producatori diferiti. In mod normal ar trebui sa dea aceleasi rezultate, sau macar apropiate. Ori in cazul PH-ului diferebta de la 6.5 indicata de JBL si 8 indicata de Tetra este imensa...Asa cum spuneam, inclin sa dau dreptate primului test, fara a-i face reclama.
Probabil ar fi indicat sa fac si un test de CO2
Creative wrote:Am auzit la cineva ca el baga apa plata in acvariu, si sincer nu stiu ce sa zic
cred ca este ok dar depinde si de cantitatile acvariului Oricum gasesti la metro/real/etc apa
plata la bidon de 5l si e cam 4 lei

Nu cred ca este o solutie...In plus, am masurat PH-ul apei plate Dorna si este...aproape 8 Asa ca depinde si de apa....(brand)

In scurt timp revin si cu date despre restul parametrilor apei
Salutare!

Doresc sa achizitionez un PH controller. Ma puteti contacta pe forum sau PM.
Multumesc
Tocmai am facut un test al apei de la robinet si imi indica aceeasi valoare, respectiv undeva in jurul valorii de 8...

Maine voi testa si restul parametrilor apei sa vad ce este de facut...
Intr-adevar, am introdus 3 2 pomaceea care si-au facut treaba cu varf si indesat. Nu mai exista nici urma de mucegai in acvariu. Din pacate incepusera sa "atace" plantatia de hemiantus cuba si am preferat sa ii donez
O recomandare pentr macro?
Maine voi achizitiona un test si voi comunica rezultatele.

Apropo: imi puteti recomanda ceva? Ma gandeam la JBL Combi Set Test, desi costa cam mult...red ca este mult mai bine daca pot masura mai multi parametrii ai apei...

@daniel12
Multumesc pentru informatii/sfaturi.

Voi testa apa de la robinet, desi nu cred ca acesta ar fi motivul, deoarece PH-ul a inceput sa creasca la 2 saptamani dupa inceputul ciclarii. In plus, "testul" cu otet pe pietre a iesit negativ
Cate despre LE, pot spune ca m-am documentat inainte de a-l alege si am luat in calcul atat prospectul, cat si cateva pareri (ce par a fi avizate) de pe acest forum. De aceea ma aflu aici, pentru a ma informa si a invata inainte de a actiona- uite ca a iesit si o rima

O zi buna!

Forum Index » Profile for bsilviu2000 » Messages posted by bsilviu2000
Go to: