| Message |
|
|
Salutare!
domnii de mai jos sunt in cautarea unui bazin nou (si incapator). Motivul vanzarii: spatiul destul de limitat si vegetatia din acvariu.
Pretul: il stabileste cumparatorul; important este sa aiba grija de ei
Rog mesaj sau telefon :0722.522.987
Prefer predare personala in Bucuresti - ( de preferat zona Piata Alba Iulia/Dristor/Baba Novac - pentru alte zone discutam la telefon)
[/img]  [img]
[/img]  [img]
[/img]  [img]
[/img]  [img]
[/img]  [img]
|
 |
|
|
Dupa o lunga perioada de inactivitate, revin cu un filmulet in care imi prezint (mandru)  , ce-i drept, perechea de scalari care depune intr-o veselie. De data asta am reusit sa imortalizez momentul...
[youtube]http://youtu.be/x54cQHKiWSg[/youtube]
Voi reveni cat de curand cu o scurta prezentare a acvariului.
O seara buna si Un Paste Fericit tuturor!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Va multumesc pentru sfaturi si pareri.O sa ma gandesc sa vad ce tufe s-ar potrivi, desi imi este teama sa nu incarc prea mult bazinul....
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
In aceasta dimineata mi-am facut timp (si curaj  ) si am "bricolat putin prin acvariu. Ce a iesit se poate vedea in pozele de mai jos.
PS: fertilizarea cu EC o fac o data la trei zile. In ultimele trei luni de zile am fertilizant micro si macro in aceelasi timp si se pare ca este OK. Este doar o constatare, nu un sfat sau o certitudine
|
 |
|
|
Salutare!
Cateva poze noi....Se pare ca noua linie de fertilizare EC da rezultate foarte bune, plantele evoluand foarte bine...Cel putin "pogostemon erectus" pare sa prospere, dupa cum se poate vedea. Apropo de aceasta planta, am o intrebare: cum ar fi indicat sa o cosmetizez:
sa tai din varfuri - in acest caz nu ar arata foarte "estetic"
sa scot radacinile, sa le tai cu o parte din planta si apoi sa replantez - in acest caz apa din acvariu s-ar tulbuura foarte rau si ar trebui sa reamenajez toata "linia din spate"; In plus, radacinile s-au ramificat in tot substratul, asa ca daca incerc sa le scot e destul de incomod...
PS scuzati calitatea pozelor...

|
 |
|
|
|
Lucian,
multumesc din nou pentru sfaturi. Legat de cele spuse in post-ul anterior, revin cu cateva precizari:
-singurul fertilizant adaugat zilnic este Easy Carbo - 8ml/zi
-masuratorile le fac cu teste de la JBL
-temperatura apei o tin in jurul valorii de 26C - asta si cu ajutorul unui cooler care merge pe parcursul zilei.
Incepand din aceasta saptamana voi incerca sa urmez sfaturile tale si te voi tine la curent cu evolutia.
Multumesc,
Silviu
|
 |
|
|
Asa cum am mai precizat, in urma cu aproximativ doua luni am decis sa trec pe fertilizare din linia Easy Life.
In urma masuratorilor regulate ale parametrilor apei, am observat urmatoarele aspecte:
-nivelul de FE este aproape de 0, indiferent cat de mult cresc dozajul. Se pare ca este absorbit de substrat, ceea ce presupun ca este Ok, deoarece plantele vor folosi exact cat vor avea nevoie.
-problema este ca nivelul nitritilor este in continuare mare - 0.08 - 1. De asemenea nivelul de NO3 este mare (30) desi in cele doua luni nu am mai adaugat absolut deloc NO3...Presupun ca aceasta este si cauza pentru care plantele au inceput sa aiba frunzele "mancate"/ingalbenite (in special Ericaulon-ul si planta din imaginea 3-nu stiu cum se numeste)
-Restul indicatorilor sunt in parametrii optimi:
PO4:0.05
GH: 8
KH: 5
PH: 6.5 - 7
Dozajul folosit este urmatorul:
MICRO - seara: - dozare din 3 in 3 zile
FE: 3mg/zi
Profito: 3mg/zi
MACRO - dimineata - dozare din 3 in 3 zile
K: 3 ml/zi
PO4: 3ml/zi
Astazi am adaugat si NO3 - 5 ml. De asemenea adaug zilnic cate 8 ml de EC
Va rog sa imi dati cateva sfaturi/pareri despre cele descrise mai sus.
Si cateva poze facute imediat dupa schimbul de apa:
|
 |
|
|
Salutare Lucian!
Scuze pentru ca raspund asa tarziu, dar am fost cam ocupat in ultima vreme.
Intr-adevar, acvariului ii merge binisor, in ciuda faptului ca nu am schimbat nimic din punc de vedere tehnic. Merg pe acelasi sistem de iluminare (2x28W Juwel Day & Nature si 2x24W Osram 830 Warm White & Osram 865 Day Light). Filtrarea asigurata de un intern Juwel Bioflow 3.0 si un JBL e1501GL.
De cand am schimbat linia de fertilizare se pare ca plantelor le merge mai bine, drept dovada ca zilele trecute a trebuit sa le raresc un pic  . Problema ramane aceeasi si anume ca la testele efectuate nivelul de FE iese 0. Se pare ca o parte din "vina" o poarta substratul, care absoarbe imediat Fe. Insa atata timp cat plantele o duc bine, nu am nici o problema
Acum doresc sa incerc cateva plante mai "pretentioase", de aceea incerc sa gasesc un cateva fire de Tonina Belem...
Cat de curand revin cu cateva poze de dupa cosmetizare si cu parametrii apei.
Numai bine!
|
 |
|
|
Plantele prezentate in anuntul de aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25716.page nu si-au gasit inca stapan, asa ca se doneaza.
O mentiune: nu este vorba de Tonina Belem, ci de Eichhornia diversifolia.
Rog un administrator sa adauge cele mentionate mai sus in anuntul initial. Edited by Lucian: Done!
Mentionez
PS1: accept in cazul in care exista posibilitatea un fir sau doua de tonine (belem sau manaus) sau Eriocaulon setaceum
PS2: @Lucian: revin cu detalii in cel mai scurt timp
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
In urma cosmetizarii acvariului, se scoate la vanzare urmatorul pachet de plante: 25 fire Pogostemon erectus (varfuri+plante tinere) 15 fire Cabomba caroliniana 5 fire (varfuri) Eichhornia diversifolia - vezi poze Pret pachet 40 RON - predare in zona Dristor/Baba Novac. Pentru detalii rog PM. Mutumesc Ps Pozele provin din acest acvariu: (scuze pentru calitatea pozelor) Poze cu plantele:
|
 |
|
|
Salutare!
Vreau sa te felicit pentru acvariu! Pana acum nu am crezut ca se poate realiza si intretine un marin atat de mic. Dupa ce am parcurs topic-ul tau aproape ca m-am convins ca merita cel putin incercat un astfel de proiect. Poate pe viitor voi apela la tine pentru cateva sfaturi (berea o aduc personal la Suceava  -am drum destul de des in zona-.
Astept cu interes postarile viitoare!
|
 |
|
|
Lucian,
iti multumesc inca o data pentru sfaturile/indicatiile detaliate pe care mi le-ai oferit. Astazi am facut un scimb de apa, dupa care am adaugat ertilizantii micro (Profito si Fe). ca de obicei, apa s-a tulburat foarte tare, capatand o tenta laptoasa. Pentru a verifica acuratetea testului de FE de la JBL, am dizolvat 20 Ml de Fe in 5 L de apa, dupa care am facut testul. Asa cum era de asteptat, acesta a indicat concentratie f f mare; dupa acest test am adaugat cei 5 L de apa in acvariu. Un test facut imediat arata o concentratie de numai 0.05...Nu imi pot explica de ce aceasta este valoarea maxima pe care o am in acvariu, indiferent de cantitatea de fertilizanti folosita.
In ceea ce priveste fosfatii, conform testelor de la JBL, doza optima este pana in 0.05, de aceea eu credeam ca 0.1 este destul de mult. Maine dimineata voi face si fertilizarea macro, cu un adaos de 18 ml PO4. voi adauga de asemenea si Kalium/Potassium.
PS: si doua poze din care se poate vedea cat de tulbure este apa imediat dupa fertilizare si cat de gaurite/ingalbenite/rare sunt frunzele plantelor
|
 |
|
|
|
Testele facute in aceasta dimineata, inainte de schimbul de apa:
PO4: 0.1
NO3: 20
N02: 0.07
KH: 6-7
GH: 11
FE: 0
In ciuda fertilizarii se pare ca fosfatii sunt in scadere, la fel si nitratii. Problema este in cazul fierului, unde conform testului JBL este 0, desi am fertilizat de 2 ori in cursul acestei saptamani.
Legat de fertilizarea cu linia EL, o alta nedumerire o am referitor la dozajul zilnic:
- in cazul dozarii micro (ProFito si Fe) voi imparti cantitatea recomandata de ei saptamanal la 7 si voi face aditie zilnica dimineata. Tot dimineata voi adauga si E carbo
- in cazul fertilizarii macro (K, PO4, NO3) nu stiu care ar fi cantitatea optima pentru 100 L apa. pe prospect ei dau cu cate mg/l creste concentratia apei in cazul adaugarii a 10 ml de solutie, nespecificand cantitatea optima....
|
 |
|
|
|
Dupa o a doua aditie de FE, concentratia este aceeasi...Nu inteleg de ce
|
 |
|
|
GSA-ul apare pe geam, dar in cantitati "acceptabile" - daca pot spune asa  Il curat saptamanal.
astept panala sfarsitul saptamanii si dupa schimbul de apa voi face fertilizare dimineata/seara, cu o doza sporita de fosfati (in functie si de rezultatele testelor. O sa testez din nou FE in aceasta seara, dupa ce ieri am facut o aditie suplimentara...
|
 |
|
|
|
Masuratorile facute in aceasta seara (24 h dupa fertilizare), arata dupa cum urmeaza:
PO4: 0.2 (identic cu cel din-ainte de fertilizare)
NO3: 30 (scazut de la 35-40)
NO2: 0.05 (scazut de la 0.1)
PH: 6.5
FE: 0.05 (identic)
In plus, am masurat si GH respectiv KH:
GH: 12
KH: 6
Este destul de ciudat, mai ales in cazul FE. Voi mai face o aditie de FE in aceasta seara iar maine repet masuratorile
|
 |
|
|
|
Lucian,
iti multumesc mult pentru sfaturile/indrumarile detaliate pe care mi le-ai oferit. Ieri seara si astazi dimineata am adaugat fertilizantii. Deja apa s-a limpezit peste noapte.
In aceasta seara voi face o noua serie de teste sa vad cum stau cu parametri apei; daca totul e Ok, voi reface testele la sfarsitul saptamanii sa vad cum evolueaza .
|
 |
|
|