[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gabriel91
Forum Index » Profile for gabriel91 » Messages posted by gabriel91
Avand in vedere ca alta varianta nu am...ramanem la acest model! Acvariul are 70 de cm inaltime, nivelul apei as vrea sa fie la 65 de cm, deci inaltimea dintilor pieptanului ar trebuii sa fie de 7 cm, gresesc aici? Trecem de pietanul din plexii ajungem in prima camera, unde nivelul apei ar trebuii sa fie la vreo 4 cm sub nivelul din display, din nou corectati-ma daca gresesc...asta inseamna ca centrul gaurilor din acvariu vor fi la inaltimea de 61 de cm?
Revenim la problema cu overflow boxul....am gasit o super oferta si am cumparat bazinul! Este vorba despre un bazin 230x50x70 din geam de 15 mm, fund dublu si intaritoare, acest acvariu a gazduit plante si discusi ceva ani...nu are gauri sau decupaje in sticla unde sa potrivesc pieptanele din plexi....acvariul o sa il aduc acasa prin martie cand ma intorc de afara deci atunci revin cu poze...ce variante am in cazul asta?
Mi s-a parut cam adanca sa fie doar o rana...
@ClauM, unul dintre Oscari avea HITH?
Cu ce sunt hraniti ciortanii acum, ca tare frumos arata si dupa experienta asta nu cred ca boabele de pisica mai sunt in meniu
Hotararea e luat vis a vis de sump, voi folosii acvariul actual de 220 de litrii deci spatiu am berechet...probabil completarea sump-ului cu material filtrant va fi un proces continuu, incepand de la un strict necesar si pe masura ce vor creste pestii (pentru ca nu prea as vrea sa ii iau deja mari) o sa mai adaug material filtrant pana la un procentul ideal de 10-15%...
Urmatoarea nelamurire...cam cat material filtrant mi-ar fi necesar pentru un bazin normal ? ( populatie normala, hraniti nici prea mult nici prea putin) ma refer aici la roca vulcanica, am observat o inclinatie catre acest mediu filtrant la bazinele mari in special
E postul lui Adi C, era comentariul meu pe acolo spunanad ca daca se intampla peste 3-4 luni faceam un drum la Cluj!
Ce stiu sigur e ca mut oscarii care ii am acum, unul de vreo 17-18 si doi mai micuti 8-9 cm! Green Terror as baga pentru ca la fel imi plac foarte mult si in rest...sunt deschis sfaturilor!
Deja alta viata !!!
Cel mai important pentru mine e sa fac standul, ca sa am pe ce lipii acvariul si apoi o sa ma gandesc si la background, dar o sa tin cont evident si de decupajul respectiv incat sa nu fie restrictionat in nici un fel debitul catre bean animal!
Am discutat cu Sorin din Brasov, cel care imi va lipi acvariul si nu e problema cu decupajul ala, ramane varianta a doua!
O sa mai rumeg asupra subiectului impreuna cu cel care imi va si lipi acvariul...
Eu as prefera prima varianta, acuma nu stiu cat e de ok...
koala wrote:Ce plm inseamna "laterala din spatele acvariului"?

eu ma zbat intre variantele astea doua ca sa ne facem intelesi
koala wrote:
gabriel91 wrote:Intrebam de gaurile respective, pentru ca imi place ideea de overflow box extern cu toate beneficiile sale dar nu prea ma incanta ideea de a face overflow box-ul pe laterala...

Hmm, cred ca tre' sa plec mai repede la spritzul din seara asta. Deja incep sa nu mai inteleg lucruri simple.

- deci, pana la urma, ce fel de sistem vrei sa faci?

Raman la ideea de overflow box extern dar vreau sa il fac pe laterala din spatele acvariului, sa fie cat mai putin vizibila, o sa am suficient spatiu de lucru acolo, ramane problema gauri sau pieptane din plexiglas
Intrebam de gaurile respective, pentru ca imi place ideea de overflow box extern cu toate beneficiile sale dar nu prea ma incanta ideea de a face overflow box-ul pe laterala, mi se pare putin inestetic mai ales ca nu vreau capac din PAL, Komatex...doua foi de geam care sa gliseze pe o sina si atat...o lampa pe led suspendata, foarte simplu, aerisit, elegant in opinia mea! si atunci asezarea in laterala se opune feng-shui-ului din capul meu
koala wrote:La ce gauri te referi, ca nu inteleg?

in loc de pieptanele care sa faca legatura intre bazin si overflow box
Perfecte argumentele, decizie luata, mergem pe extern! urmatoarea problema de la Targoviste pana la CNC domunului Shubi e cale lunga, asa ca ma gandesc daca ar merge eventual 3 gauri de 35 de mm cu niste site care sa faca legatura intre bazin si overflow box?
Continuam planul in minte si am ajuns la capitolul overflow box...ce fel de overflow box imi sugerati, intern sau extern? cel mai probabil voi avea un background 3D deci eu inclin spre un overflow box intern, pareri pro sau contra?

Forum Index » Profile for gabriel91 » Messages posted by gabriel91
Go to: