| Message |
|
|
deSCALAR wrote:Salut
Vreau sa adaug o pata de culoare intr-un colt al acvariului si nu prea cunosc plantele
Caut o planta cu frunze rosiatice, nivel intretinere: mediu, preferabil una tip tufa, care sa creasca pana la 40-60 cm
Acvariul are lumina 0.5w/L, fertilizez cu lunia JBL, substrat fertil JBL, CO2 presuzitat, cam 2 bule/sec
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi/sugestii ?
La lumina asta (0.5w/l) cred ca ai mai multe sanse cu ludwigia repens sau ludwigia sp. rubin .
http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=033D
Succes !
|
 |
|
|
Se scoate la vanzare urmatorul pachet :
Rotala rotundifolia : 10 fire
Heteranthera zosterifolia HZ : 10 fire
Staurogyne : 10 fire/varfuri
Ludwigia repens : 2 fire cu vlastari
Egeria densa : 3 fire
Moss : 1 pot de ~ 6x6 cm
Cateva varfuri de hemianthus micranthemoides (5-10 fire de ~ 10 cm)
Limnobium laevigatum (plante de suprafata): 15 plante
Anunt valabil doar pt Bucuresti !
Predarea se face in zona Colentina sau in imprejurimi !
Plantele sunt varfuri de ~ 15-20 cm ,pretul pachetului fiind de 30 lei ...
Pt colaborare folositi PM .
|
 |
|
|
florin27 wrote:La-am populat cu puiutii de scalari. Acum urmeaza sa ma concentrez pe capac.
PVC-ul este potribit pentru a baga neoanele in el?
PVC este potrivit pt capac din mai multe puncte de vedere : costul redus,nu flambeaza,nu face burta la caldura,se lucreaza usor,poti adauga cu usurinta orice gen de reflectoare s.a.m.d .
Ti-am lasat mai sus un link unde explica in detaliu cum sa faci un capac de acvariu din PVC ,daca ai putin mana formata iese foarte estetic .
Si inca un pont droserele le poti prinde (cu surub autoperforant(puricei) ,banda dubluadeziva etc)in spatele capacului (pe rama) ca sa nu intre umezeala...
Adrian Ionut wrote:Practiker nu exista in Canada, dar exista in schimb destule materiale PVC...
Ma interesa capacul lui Antoniot, caci pe Google vezi mai rar (sau deloc) asa ceva, cele mai multe scheme si modele de pe Google sunt din si pentru lemn. Da este si lemnul o solutie pana la urma doar.
Cat despre dimensiunile capacului, am invatat din propria experienta, chiar ieri 
Nu m-am uitat la locatie ,iar postul meu era pe @florin27 .Te contrazic ,majoritatea capacelor DIY sunt facute din PVC ,este mult mai usor decat lemnul si nu se umfla la umezeala .
Referitor la capacul colegului @Antoniot intradevar este destul de profi .Pe (fisherman) l-am cunoscut personal cand am achizitionat niste produse de la el si pot spune ca e un tip de nota 10+ .
Succes cu capacul !!
LE : uite o poza pt inspiratie
|
 |
|
|
Poti sa il faci din lambriuri PVC ,este foarte ieftin si se lucreaza usor cu el .
Da un search pe google "capac acvariu DIY" si gasesti indicatii,poze,filmulete ...lambriurile le gasesti la orice magazin de profil gen practiker ...i
Si inca un pont ,capacul sa il faci cu 1-2 cm mai lung decat acvariu .
|
 |
|
|
|
Urmatorul pachet :
Rotala rotundifolia : 11 fire
Heteranthera zosterifolia HZ : 11 fire
Staurogyne : 9-10 fire/varfuri
Ludwigia repens : 2 fire + vlastari
Limnophila aquatica : 3 fire
Limnobium laevigatum : 15-20 plante
Cateva tije de glossostigma (2-3 tije de ~ 10 cm) .
Plantele sunt varfuri de ~ 15-20 cm ,pretul pachetului fiind de 30 lei ...
|
 |
|
|
Eu iti recomand sa nu duci melcul pomaceea la petshop ...daca Jack se duce  atunci ciclarea o vei face cu pomaceea .
Nu te grabi sa aduci alte vietuitoare (RCS - creveti) ca vor avea aceeasi soarta ca Jack .
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
Nu am inteles de ce ai scos planta ? Acea valisneria nu este spiralis este valisneria giganteea ,este mult prea mare pt volumul acvariului tau .
Pt decor poti sa bagi niste crengute de lemn (neaparat uscate si fierte) sau de vita de vie (curatate) + ceva moss pe ele sau niste anubias nana .
Ape limpezi si pierderi minime !!
LE : @xr1140 posibil ca prima poza sa ma fi dus in eroare ,desi am avut toate tipurile de vallisneria !
http://www.tropica.com/en/plants/plant-articles/vallisneria.aspx
Insa raman la parerea ca e prea mare pt un nano de 10 l !
|
 |
|
|
|
daca fulgii ajung in filtru insemna ca le dai prea multa mancare .Trebuie sa le dai atat cat sa o consume "imediat" ,pe substrat sa nu ajunga decat foarte putina hrana .
Daca nu ai pesti pretentiosi poti sa le dai doar o data pe zi ; eu le dau doar o singura masa/zi + o zi pe saptamana pauza .
Poti incerca si niste melanoides tuberculata pt a consuma hrana din substrat .
Posibil ca filtru sa fie subdimensionat si din cauza asta se "infunda" ...
|
 |
|
|
Nu stiu cate zile poate sta nemiscata ,dar daca e moarta ar fi trebuit sa intre asasini in actiune ,asta in cazul in care nu sunt satuli .
Poti sa scoti melcul din apa si sa il mirosi,daca e moarta mirosul iti va muta nasul 
|
 |
|
|
Urmatorul pachet de plante contine :
Rotala rotundifolia : 11 fire + pe fiecare fir cate 3-4 vlastari maricei .
Staurogyne : 6 fire/varfuri
Ceratophyllum demersum : 5 fire
Egeria : 2 fire
Ludwigia repens : 2 fire + cativa vlastari mici pe fir
Limnobium laevigatum (plante de suprafata): ~ 20 plante
Cateva tije de glossostigma (2-3 tije de ~ 10 cm) .
P1060063 by geo.baj, on Flickr
Plantele sunt varfuri de ~ 15-20 cm ,pretul pachetului fiind de 25 lei ...
|
 |
|
|
Salut ,se pare ca ultimul post din acest topic are o vechime de 7 ani ...
Posteaza un anunt la sectiunea http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/15.page si poate vei avea mai mult succes .
ON : daca nu ma insel gasesti si in "hala" langa piata Obor ,sau la petshopul aflat in subsolul magazinului Obor .
|
 |
|
|
|
Cele recomandate de mine au fost deja probate pe la inceputuri cand aveam carasi .
Iti spun sigur ca si anubiasul rezista la carasi si nu au forta sa rupa frunzele sanatoase .
|
 |
|
|
valentin66 wrote:Am cautat prin topicele ami vechi si am gasit ca plantele care ar putea rezista intr-un acvariu alaturi de carasi sunt Cryptocoryne si Anubias. Criptocorine nu am incercat inca, dar despre Anubias pot sa va spun ca nu a rezistat. Dupa cateva zile de la plantare, am gasit doua din frunze rontaite (la propriu!), desi era o planta destul de mare, cam 20 cm. Asa ca am salvat ce a mai ramas din Anubias si am plantat niste banal Ceratophyllum Demersum ca sa nu las acvariul chel. Se pare ca rezista, carasii ii mananca doar mugurii si mai rup cate o crenguta cand zboara pe langa el. Dar nu-i bai ..
Aveti vreo sugestie de alte plante? In afara de plastice ..
Anubiasul este cea mai simpla planta pe care o cunosc .La tine nu cred ca a rezistat deoarece l-ai plantat ,rizomul de la anubias nu se ingroapa in substrat ca putrezeste .Cel mai bine se prinde de o buturuga ...
Criptocorinele sunt de mai multe feluri...cryptocoryne pontederiifolia, cryptocoryne parva,echinodorus cordifolius ,echinodorus bleheri,Hygrophila corymbosa (s.a.m.d) astea rezista la carasi .
|
 |
|
|
Iar scutur putin praful si sa urc cateva poze + actualizari ...
Am modificat sistemul de iluminare si programul :
= am eliminat pauza de 2 ore ,lumina sta aprinsa 9 ore pe zi .Programul asta functioneaza de 2 luni iar algele inca nu si-au facut aparitia ,decat cateva urme de BBA din cauza fulctuatiilor de CO2 .
= 1 T8 865 + 1 T5 830 + 1 T8 865 = 60 w la 84 l brut ,am marit doza de fertilizant iar ph incerc sa il tin undeva la 6.8-7.0...inca merg cu bomba .
ludwigia repens by geo.baj, on Flickr
focus ludwigia by geo.baj, on Flickr
staurogyne by geo.baj, on Flickr
moss by geo.baj, on Flickr
globuletele din christmas moss by geo.baj, on Flickr
|
 |
|
|
|
Plantele s-au dat ,iar urmatorul pachet este rezervat .
|
 |
|
|
|
Sau daca nu ai 2 maini stangi poti sa iti faci singur un filtru extern DIY din teava pvc (search pe google pt detalii,poze,filmulete) ...
|
 |
|
|
Se scoate la vanzare urmatorul pachet de plante :
Rotala rotundifolia : 11 fire .
Staurogyne : 6 fire
Ludwigia repens : 2 fire
Egeria : 2 fire
1 vlastar de anubias nana cu 5-6 frunze
Limnophila aquatica : 2 fire
Limnobium laevigatum (plante de suprafata): ~ 15-20 plante
P1060063 by geo.baj, on Flickr
Plantele sunt varfuri de 15-20+ cm pretul pachetului fiind de 20 lei ...
|
 |
|
|
mihaio07 wrote:
Detalii suplimentare:
- acvariul nu e inca ciclat
- nu am folosit fertilizanti sau alte chimicale, in afara de niste aquasafe
- programul de lumina e de ~11 ore pe zi, fara pauze
Avand in vedere ca acvariu inca nu e stabil perioada de iluminare este mult prea mare ,al 2 lea defect e ca nu le dai plantelor niciun fertilizant .
Eu iti recomand sa reduci lumina la cel mult 5-6 ore si sa incepi cu o doza mica de fertilizant (1/4 din doza recomandata) + o aditie de co 2 nu ar strica ,fie el si lichid (Easy carbo).Apoi cresti programul de iluminat treptat, cate 30-40 de min pe saptamana + doza de fertilizant (tot treptat) .
Daca o ti in ritmul asta te vei umple de alge !
Ape limpezi si alge cat mai putine !
|
 |
|
|
Arata bine acvariul,curat si aerisit .Ludwigia nu prea e imbujorata ,iar glosso pare sa isi intinda gatul dupa lumina .Vad ca anubiasul inca isi mai pastreaza floarea ,daca ii dai PO4 intre 1.5-2 va face in fiecare luna flori
Succes in continuare !
|
 |
|
|
Cel mai ieftin aspirator este asta http://nevertebrate.allshops.ro/produs/486322/Aspirator+manual+de+substrat.html ,in Bucuresti il gaseai pana si la GIMA sub denumirea de "Furtun de tras vinul cu pompa manuala"  , iar aspirarea o faci ca in filmuletul urmator : http://www.youtube.com/watch?v=-MGjR9UHMEY&feature=relmfu ,daca ai gazon nu ai cum sa agiti stratul superior .
|
 |
|
|
|
Stingatoarele auto P1 nu sunt cu pulbere ? La mine ambele stingatoare auto sunt cu pulbere ...
|
 |
|
|