[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine v-am gasit !  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
baj
Member
[Avatar]

IP:

Desi sunt inregistrat de ceva timp pe forum nu mi-am facut inca introducerea ...
Numele meu este George am 26 de ani si sunt din bucuresti,am inceput acvaristica in urma cu aproximativ un an fara sa am habar de ceva ...in materie de acvaristica detin urmatoarele :

* Un nano :
Dimensiuni acvariu homemade : L 45 x l 20 xh 30 = brut 27 l (net ~ 23)
Filtru intern = un mini resun de 300 l/ora (stiu ca e cam mare pt capacitatea nano'ului dar pe asta il aveam) .
Incalzitor = un noname de 50 w
Lumina = un Osram 865 18 w
Substrat fertilizant = Aquabasis + pietris granulatie de 2-5 mm (cred)
Flora = bacopa,didiplis,rotala macrandra,rotala rotundofolia,java moss,anubias nana,valisneria spiralis,riccia ,pistia,lemna minor,ludwigia repens,egeria,Micranthemum umbrosum,HC,Pogostemon helferi,blyxa japonica
Fauna = RCS + planorbis corneus si physa + melanois tuberculata + 2 asasini + un acistrus pui de ~2 cm
Fertilizare lichida : micro + macro
Co2 : Momentan doar Easy carbo 0.5 ml/zi
Pt racire : un cooler de la sursa de pc + un transformator de 5 v (800 mA)

* Acvariu de 85 l brut ( ~75 l net)
Dimensiuni acvariu homemade : l70 x l30 x h40
Filtru intern Aquael fan 3 (700l/h)
Incalzitor 150 w
Lumina :2 x 18 w tuburi t8 Osram 865
Substrat : Doar pietris granulatie 3-5 mm
Flora : la gramada ...bacopa,didiplis,rotala macrandra,rotala rotundofolia,java moss,anubias nana,marsilea,valisneria,valisneria spiralis,riccia ,pistia,lemna minor,ludwigia repens,egeria,Cryptocoryne pontederiifolia,Ceratophyllum demersum,java moss,christmas moss,Echinodorus Bleheri,Pogostemon helferi,blyxa japonica
Fauna = 10 Neoni tetra,6 Corydorasi ,2 Kryptopterus bicirrhis,1 xipho koi,un ancistrus (pui),RCS ,1 pomaceea,melanois tuberculata,si nelipsitii planorbis si physa
Fertilizare lichida : macro + micro
Co2 = bomba + un "reactor" DiY
Racire : un ventilator no name care isi face treaba prea bine
Sper ca nu am omis nimic ...
Acvariile sunt fara vre'o pretentie de Aquascape,pt a amenaja un acvariu aquascape consider ca iti trebuie cateva "calitati"...timp,imaginatie,resurse,un pic de talent s.a.m.d dar acvaristica este si un hobby nu doar o arta !

Ape limpezi si racoroase

image
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit. Intradevar, multi oameni din lipsa de bani sau pur si simplu de talent nu prea le au cu amenajarile, dar conteaza sa le oferi pestiilor un mediu cat mai natural si prielnic. Daca ai ceva poze cu acvariile, nu te sfii sa le pui, vom aprecia gestul. In rest ce sa zic, iti doresc ape limpezi si pesti sanatosi.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
baj
Member
[Avatar]

IP:

Pozele sunt de luna trecuta inainte de tunsoare ...
Asta e nano-ul
http://imageshack.us/photo/my-images/805/p1030320z.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/808/p1030318s.jpg/
In cel de 80 nu sunt grupate plantele ci un fel de jungla ....
[IMG=http://img62.imageshack.us/img62/8337/p1020828y.jpg][/IMG]
[IMG=http://img541.imageshack.us/img541/5729/p1030195x.jpg][/IMG]

L-am uitat pe cel de 90 de ml
2 lingurite de aquabasis + 3 lingurite de nisip fin + niste melci maidanezi ca sa curete interiorul

[IMG=http://img146.imageshack.us/img146/4967/p1020043k.jpg][/IMG]

image
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bine ai venit! Foarte frumoase plantele, felicitari
baj
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc .
Deocamdata am o problema cu nano ..am bricolat o bomba si am dizolvat prea mult CO2 in apa de aici rezulta ca mi-a scazut ph la limita supravietuirii undeva intre 6-6.4 ,acum am oprit Co2 si fertilizarea si ma chinui cu schimburi zilnice de apa + ca am dat drumul la O ca sa elimin Co2 si sa ridic treptat ph ,sper sa nu dau in alge de la fluctuatiile astea de CO2 ...

image
baj
Member
[Avatar]

IP:

Dupa aproximativ o saptamana de schimburi zilnice de apa si o aerare puternica, am reusit sa elimin surplusul de CO2 si sa cresc ph undeva intre 7.0-7.2 fara pierderi in randul crevetilor,acum sper sa il pot mentine ...

image
cristi386
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit,imi plac acvariile tale.Plantele de asemenea sunt foarte frumoase.
Ape limpezi iti doresc.
[Yahoo!]
baj
Member
[Avatar]

IP:

Nu am mai postat nimic de mult asa ca vin cu un update la nano,iar in cateva zile update la cel de 85 l

Dupa patania cu RCS cand am reusit sa omor ~ 200 sute de RCS cu sprayul de tantari am cam neglijat nano si si-a facut de cap ,au crescut boschetii unii peste altii dar H.C ala tot refuza sa se intinda )) ,pana la urma cred ca voi apela la glosso,de marsilea m-am saturat .
Acum urmeaza partea cea mai grea pt mine si anume cosmetizarea lui ,daca nu il tund in curand rotala rotundifolia ma va alerga prin casa ...dupa tunsoare sa scot tulpinile ramase si sa replantez varfurile ?(dar am aquabasis si cred ca il fac praf,inainte mergea tehnica asta ca aveam doar pietris) sau sa le tai cam la jumatate apoi astept sa creasca lastarii ?bacopa incepe sa mi-se para cam mare pentru nano ...
Neoni au 2 zile de cand i-am pus ca sa ma mai scape de planariile care s-au inmultit in disperare,in loc sa cresc creveti cresc tot felul de dihanii,sper sa nu apara acei viermisor ca i dau rest =)) ...
Am inceput sa am ceva probleme cu didiplisul care s-a innegrit la varfuri ...in rest toate bune si frumoase...femelele RCS vad ca deja au fost montate ,astept iar prima generatie ...
o poza cu anubiasul care se pare ca-i place la lumina ...

image
09.07.2011 by geo.baj, on Flickr

Un perling timid din partea rotalei ,in poza asta se vede si un fir ratacit de hair alga ))

image
09.07.2011 by geo.baj, on Flickr

Poza de ansamblu:

image
09'07'11 by geo.baj, on Flickr

am uitat sa specific ca macrandra a iesit din schema ,nu sa adaptat asa cum mi-am dorit eu desi am ~ 55 lm/l ...cred ca nu a avut CO2 indeajuns !

This message was edited 1 time. Last update was at 09/07/2011 19:31:37

image
dariusss
Junior member

IP:

foarte frumoase plantele ..cum naiba faceti de se vad asa de verzi ???? k si eu am cam aceleasi plantutze
am 15 w la 60 l oare deaia?:-?
dariusss
Junior member

IP:

uiteee cum arataaa

asa ma nacajesc de numa de'mi vine sa renuntz...ma tot uit in stanga in dreapta la acvarii si incerc sa fac si eu dupaa,dar nu reusesc nu stiu ce sa fie de vina

ashh vrea niste critici de la cei care au reusit sa'si faca acvariul frumoss

ce ii drept este ca sunt si but la asteaa
[Thumb - Imagine0323.jpg]

[Thumb - Imagine0324.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 09/07/2011 22:54:52

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Frumos de tot acvariul, bravo.

@dariusss: baj are CO2, probabil ca si fertilizeaza corespunzator si are o lumina adecvata.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
baj
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pt aprecieri .
Am scris si mai sus ca e un acvariu cu investitii minime ,sunt multumit cum se prezinta pana in clipa de fata dar intodeauna e loc de mai bine ,as fi vrut sa imi mearga macrandra sa am ceva rosu prin eu ,as vrea sa se extinda H.C dar se pare ca imi face in ciuda si refuza sa acopere zona centrala din fata,in acest nano nu am facut niciodata teste,iar de curand a aparut si putin BBA din cauza fluctuatiilor de CO2 si cateva fire de hair alga...ca lumina am un neon osram T8 865 = 18 w,fertilizare micro si macro 1 ml la 2 zile ,Easy Carbo doza dubla + bomba cu gelatina iar ca reactor folosesc o banala piatra de aer ...in rest multa rabdare, pasiune,schimburi regulate de apa si cam atat ,

image
baj
Member
[Avatar]

IP:

A trecut un an de cand nu am mai postat nimic in acest topic,trebuie sa il revigorez putin ...
- Nano-ul a fost desfiintat .
- A mai ramas in picioare cel de 84 de litri care a suferit mai multe modificari .Am aranjat cat de cat plantele ...unele au plecat altele au venit , dar inca imi lipseste acea sclipire de artist ca sa crez un "tablou" relaxant ...
image
03.10.2011 by geo.baj, on Flickr
image
prima foare de anubias by geo.baj, on Flickr
image
P1050229 by geo.baj, on Flickr
image
27.03.2012 by geo.baj, on Flickr
image
close up by geo.baj, on Flickr
Si cam asa arata acum o luna :
image
P1050227 by geo.baj, on Flickr

Inca nu am facut pasul la "seniori" ,dar important e ca inca joc... la pitici

image
Alexandru25
Member
[Avatar]

IP:

Foarte dragut acvariul in special plantele .

Succes!

http://acvablog2012.eublog.ro/
[WWW] aim icon
baj
Member
[Avatar]

IP:

Iar scutur putin praful si sa urc cateva poze + actualizari ...
Am modificat sistemul de iluminare si programul :
= am eliminat pauza de 2 ore ,lumina sta aprinsa 9 ore pe zi .Programul asta functioneaza de 2 luni iar algele inca nu si-au facut aparitia ,decat cateva urme de BBA din cauza fulctuatiilor de CO2 .
= 1 T8 865 + 1 T5 830 + 1 T8 865 = 60 w la 84 l brut ,am marit doza de fertilizant iar ph incerc sa il tin undeva la 6.8-7.0...inca merg cu bomba .

image
ludwigia repens by geo.baj, on Flickr
image
focus ludwigia by geo.baj, on Flickr
image
staurogyne by geo.baj, on Flickr
image
moss by geo.baj, on Flickr
image
globuletele din christmas moss by geo.baj, on Flickr

This message was edited 2 times. Last update was at 25/09/2012 22:33:53

image