| Message |
|
|
naitsirc wrote:
Sursa:Nicolae Hasegan - ZooLand.ro
Ne spui ceva si din experienta ta? In afara de copy/paste...
Corect este un copy / paste dar este o informatie cat se poate de reala . Am cory de cand am inceput acvaristica si ce descrie el e un comportament cat se poate de normal sa "alerge" de sus in jos pe latura geamului,asta insemna ca sunt fericiti si se joaca .Acele curse nu sunt din cauza stresului ,insemna ca nu ai vazut cory stresati ,daca sunt stresati stau ascunsi intrun colt fara sa mai vina si la masa (de ex pune cativa cory si cativa ancistrusi si atunci o sa vezi cory stresati si plini de sange).Am avut n ponte de la cory pe care i-am si inmutit asa ca nu vorbesc din basme !!Dai un search pe google sa vezi ca acest comportament se regaseste la majoritatea speciilor de cory !!
Sfatul meu e sa ii lasi in pace si sa te bucuri de joaca si plescaitul lor !!
|
 |
|
|
|
Comportament
Corydoras sunt pesti foarte sociabili, care prefera sa traiasca in grupuri. Cel mai bine se simt in grupuri mici de 4-5 indivizi. In grupuri mai extinse pot aparea conflicte intre masculi. Un cory singur devine apatic, isi pierde din colorit si nu va trai mult. Corydoras pot fi foarte activi, sifonand substratul sau plonjand spre suprafata dupa o gura de aer; sau pot sta relaxati pe nisip sau in ascunzatori.
Cory poseda o dubla respiratie: branhiala si intestinala. In mediul natural unele balti sau cursuri de apa secau pe durata sezonului secetos astfel ca ei trebuia sa se descurge cu oxigen putin. Spre deosebire se alti pesti cu respiratie dubla intestino- branhiala, cory folosesc acest sistem in orice tip de conditii, ceilalti apeland la respiratia intestinala doar in situatii de hipoxie. Aerul este eliminat apoi prin anus, motiv pentru care cory pot fi putin „galagiosi” cand sunt scosi din apa.
|
 |
|
|
Se scoate la vanzare urmatorul pachet :
Heteranthera zosterifolia HZ : 20 fire
Ceratophyllum demersum : 8 fire
Rotala rotundifolia : 7 fire
Egeria densa : 5 fire
Hemianthus micranthemoides HM : 1 pot
Staurogyne : 3 fire
Limnobium laevigatum : 10-15 plantute
Pret 20 de lei !
Plantele sunt doar varfuri rezultate in urma trimming-ului...
http://www.flickr.com/photos/61930118@N05/7181982696/
Predarea plantelor se va face in zona Carrefour Colentina sau in imprejurimi .
Boschetii provin din acvariu asta:
http://www.flickr.com/photos/61930118@N05/7182001512/
Anunt valabil doar pt Bucuresti !!
|
 |
|
|
|
Schimb 20 de varfuri de H.Z.Heteranthera zosterifolia cu : limnophila aquatica,ludwigia rubin,cabomba furcata,Eichhornia crassipes,blixa japonica,H.C.,Rotala macrandra...
Nu conteaza daca aveti de oferit 1-2-5 fire ...sau cu melci comunitari (physa marmorata).
Plantele au fost scoase ieri din acvariu .
|
 |
|
|
se scot la vanzare urmatoarele plante :
Heteranthera zosterifolia HZ : 23 fire
Egeria densa : 5 fire
Hemianthus micranthemoides HM : 1 pot (~ 15-20 fire)
Rotala rotundifolia : 4 fire
Ceratophyllum demersum : 4-5 fire
Bacopa caroliniana : 3 fire
Cryptocoryne pontederiifolia : 1 pui
Limnobium laevigatum : 10 plantute
Plantele sunt varfuri de ~ 15-20 cm rezultate in urma trimming-ului...
http://www.flickr.com/photos/61930118@N05/7181982696/
Predarea plantelor se va face in zona Carrefour Colentina sau in imprejurimi .
Boschetii provin din acvariu asta:
P1050227 by geo.baj, on Flickr
LE : Plantele s-au dat .Va multumesc pt gazduire ,se poate inchide .
|
 |
|
|
Plante easy 10 lei pachetul :
7 fire de Heteranthera zosterifolia
7 fire Ceratophyllum demersum
7 fire de Egeria
10 Limnobium laevigatum
10 fire de Hemianthus micranthemoides
2 Staurogyne
Plantele sunt varfuri de ~ 15-20 cm rezultate in urma trimmingului .
Predarea se face in zona Colentina si in imprejurimi... anunt valabil doar pt Bucuresti !!
LE : Plantele s-au dat ,se poate inchide .
Va multumesc pt gazduire !
|
 |
|
|
Poti sa pui combinatia de AquaBasis Plus + manado ...sau AquaBasis Plus + pietris 2-3 mm...
Daca iti formezi mana cu fertilizantii lichizi nu iti trebuie neaparat substrat feril ,si din cate stiu eu manado cu timpul devine si el un fel de "substrat fertilizant" !
Are dreptate colegul ,daca esti incepator mai bine iei manado...o sa ai multe ideei pe parcurs acestui setup si vei face multe modificari si mutari ale plantelor  cel putin asa faceam si eu la inceput ,luna de luna schimbam locul plantelor sau adaugam...
|
 |
|
|
|
Microrasbora merge dar din cunostintele mele ii gasesti greu,cel putin in Bucuresti ...
Gasesti sigur in Iasi si in Cluj la niste colegi dar nu stiu cum ai putea face cu transportul...
|
 |
|
|
fiecare are reteta lui ,am incercat si eu cu 1.5 cana de zahar iar rezultatul a fost dezamagitor abia daca scoatea o bula la 10-20 de secunde ...
Eu folosesc urmatoarea reteta de 2 ani si tine ~ 3 saptamani ,are si presiune....
600 gr zahar dizolvat in 400 ml apa
1 plic gelatina Dr oetker dizolvata in 100 ml apa
1 plic drojdie Dr oetker (are 7 grame parca) dizolvata in 100 ml apa
sticla sta beton dar niciodata nu a "crapat"  am incercat si cu 200 gr si cu 400 gr dar cele mai bune rezultate le-am avut cu 600 gr zahar,eu folosesc robinet la bomba ca sa reglez debitul de CO2,daca nu pui robinet vei avea prea mult CO2 eliberat dintr'o data,s-a mai discutat treaba cu bombele si retetele si robinetul meu ,dai un search si vei gasii mai multe discutii
...
Se prepara la fel cum au spus si colegii de mai sus ...cand incalzesti gelatina cu zaharul si apa o lasi ~ 4-5 min la foc minim ,asta ar insemna undeva la 50-60 de grade...
La tine e foarte probabil sa rasufle pe undeva instalatia...
|
 |
|
|
|
Kryptopterus bicirris ,sunt pesti de card si nu prea suporta lumina,deci ar fi stresati incontinu iar cand sunt stresati nu sunt deloc frumosi ,se albesc aproximativ pe tot corpul...ai mei au ajuns la 12 cm ,dar exista si Kryptopterus bicirris varianta "pitica" nu mai stiu cum ii zice...
Si rasbora si zebrele sunt pesti de card ,dar probabil stii deja ...
Mi-se pare prea mic volumul acvariului pt pestii enumerati de tine ,eu am unu de 24 l in care tin RCS si 1 ancistrus (pui) care ma ajuta la curatenie ...
de ce nu incerci niste RCS + ceva melci mai rasariti ?
Sau un betan ...in 16 l brut nu cred ca ai prea multe variante
|
 |
|
|
Teoretic pt capacitatea acvariului ai prea putini w/lm pe litru dar avand in vedere ca ai putine plante ele fiind si nepretentioase eu zic ca e oarecum acceptabil...nu ne-ai zis daca fertilizezi ?! macar cu ceva micro si ai putea sa pui in functiune o bomba CO2 are costuri minime de ~ 6 lei/luna ...
Am folosit philips 830 o scurta perioada de timp si am fost "dezamagit" de randamentul lor ...sfatul meu e sa treci pe Osram 865 sau 965 si plantele vor radia de fericire ...
Uite aici carcateristicile generale si spectrul luminii ...iti garantez eu ca e mult peste Philips 830 !
http://www.nevertebrate.ro/product_info.php?products_id=437
La cele de 30 w ai Lungimea de 895 mm (se incadreaza mai bine pt acvariul tau) 2 tuburi ar fi suficiente .
La cele de 18 w ai Lungimea de 59o mm (vei avea un deficit de lumina la capetele acvariului,poti sa le asezi sacadat dar nu au acelesi efect...)
Acele gaurele sunt sunt din cauza carentelor (lipsa fertilizarii de microelemente)
|
 |
|
|
Pushkatu wrote:Betta, in special masculii se tin singuri! Nu baga nici endleri nici creveti, ca nu o sa-i mai vezi.
Blyxa j. are nevoie de co2 si fertilizare ca sa o duca bine.
In rest ce sa zic, asteptam ceva poze mai incolo.
Poti sa o ti si cu E.C. am probat'o si eu in 24 l ...am probat pogostemon helferi,glossostigma,H.M,didiplis,valisneria spiralis,Ceratophyllum demersum,rotala rotundifolia,ludwigia repens,riccia,marsilea,moss,anubias...toate merg fara CO2 ,pun cate 1 ml de Easy Carbo cand imi aduc aminte doar ca ritmul de crestere/extindere este mai lent ...
|
 |
|
|
|
Sal,daca nu i-ai dat ma intereseaza pe mine ,vb pe prv ...
|
 |
|
|
Multumesc de raspuns colegului scificuss ,voi incerca sa-i reproduc intr'un bidon de 5 l si voi schimba 10-20 % din apa o data la 2 zile,acvariu special pt ei nu fac nici daca imi vorbesc  ...
Imi cer scuze pt offtopic ,dar nu avea rost sa deschid alt topic ...
|
 |
|
|
|
revin si eu cu o intrebare :
in acvariul de 85 l dupa ultimul reset nu reusesc sa inmultesc physa ,in schimb melanois tuberculata m-au disperat,pe langa cei enumerati mai am si planorbis dar astia sunt prea mici pt asasini...nu am nici botia si nici asasini in acvariu asta.
Hrana primesc doar o data pe zi ... stie careva cam unde ar fi problema ?!
|
 |
|
|
|
Nu iti recomand sa i strivesti de geam ,poti sa zgarii geamul fara sa vrei ...
Si eu am incercat cu melcii asasini si merge 100% ,acum incerc sa cresc numarul melcilor maidanezi pt asasini...
Acele capcane sunt povesti de adormit copii le-am probat pe toate si nici una nu a fost eficienta (salata,morcov,spanac etc ...Daca bagi 3-4 asasini vei vedea ca in curand nu vor mai avea ce manca ,redu neaparat mancarea pt pesti ,cu cat ajunge mai putina pe/in substrat cu atat numarul melcilor comunitari se va reduce !
|
 |
|
|
Cricky wrote:frumos foc "setup-ul"  oare cati "wati" pe litru or fi? 
Intra'devar e absolut superb peisajul ,multumim pt videoclip !
Acolo nu mai e vorba de watti pe litru,o sa il citez pe un coleg care ma lamurit si pe mine intr'o oarecare masura  e vorba de "lux / zi"
|
 |
|
|
|
Cel mai probabil si temperatura apei i-a grabit trecerea spre nefiinta ...cory sunt pesti de "apa rece" ,nu mai tin minte exact gradele dar se simt bine undeva intre 22-24 de grade ,cand temperatura depaseste 26-27 de grade organismul lor deja incepe sa "sufere" ...
|
 |
|
|
S-a inteles altceva ,pt creveti i-am recomandat mancarea speciala ,apoi am specificat ca am probat si eu treaba cu piatra la soare pt un ancistrus
Imi vine greu sa cred ca nu gasesti mancare pt creveti in Constanta ...La noi gasesti si in carrfoure nu doar in petshop-uri...
Oricum in acvaristica tot timpul se gaseste cate ceva de experimentat
Spor la "facut" alge ,cred ca e prima data cand urez asta la cineva 
|
 |
|
|
|
"Mancare pentru creveti " pt asta te chinui sa "creezi" alge pe aceea piatra ?!?!
Nu ar fi mai usor niste nowoprawn sau NovoCrabs ?eu zic ca iesi mult mai bine, e undeva la 14 lei un flacon ...contine tot ce e necesar pt dezvoltarea crevetilor inclusiv alge,spirulina etc iar culorile lor vor fi mult mai intense ...
Depinde ce creveti ai ,eu la RCS le-am dat banane,castraveti,salata,spanac,morcov,dovlecel ...le mananca la fel de bine...
Oricum ca idee,am incercat si eu treaba cu piatra pt un ancistrus si abia dupa 2 saptamani a inceput sa apara GSA...cand am pus'o in acvariu nu ia luat mai mult de 2 zile sa o curete complet ,asa ca e prea multa bataie de cap doar ca "creezi" niste alge ...
|
 |
|
|