[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: baj
Forum Index » Profile for baj » Messages posted by baj
Uite reteta pe care o folosesc eu de mai bine de un an ...
3 cani de zahar (in total ~600 de gr)
2 cani de apa (aceleasi cani)
1 plic gelatina dr oetker
1 plic drojdie (cea uscata de la dr oetker)
Pt dizolvare folosesc un mini filtru + un "reactor" home made ....
Reteta bombei ma tine 3-4 saptamani ...
La reteta asta vei avea o presiune destul de mare in pet !

LE: desi sunt sigur ca stii deja cum se "pregateste" reteta am sa mai scriu si eu inca odata ...

intr'o cana de 200 de ml dizolvi gelatina,o lasi cam 5-10 minute (eu am incercat si cu apa rece si cu apa calda ,efectul e aproape la fel),pui la foc foarte mic 2 canii de apa si 3 cani de zahar,apoi adaugi gelatina si lasi pe foc foarte mic aproximativ 4-5 min ,sa nu depaseasca 60 de grade....lasi sa se raceasca compozitia si o pui in pet apoi pui petul in frigider 24 de ore ...a doua zi intr'o cana de 200 de ml de apa calduta NU fiarta pui plicul de drojdie uscata si lasi vre'o 10 minute sa se hidrateze...apoi o torni peste compozitia din pet...

Daca nici cu reteta asta nu reusesti insemna ca instalatia e "defecta" poate e de la valvele antiretur,eu am pus'o cu sageata de out spre "reactor" ...
Dupa aproximativ o saptamana de schimburi zilnice de apa si o aerare puternica, am reusit sa elimin surplusul de CO2 si sa cresc ph undeva intre 7.0-7.2 fara pierderi in randul crevetilor,acum sper sa il pot mentine ...

Deocamdata e foarte tulbure apa ,mai astepata sa se limpezeasca...
Eu zic sa il reamenajezi si sa il plantezi mai des in spate ,lasand locul din fata pt inot...ti-am dat cateva ex mai sus cu ce plante ai putea sa folosesti ...
Repet cateva exemple de plante care sunt foarte putin pretentioase si de inaltime relativ mica,ca sa nu stai sa te chinui cu tunsoarea ...
Anubias barteri "nana petit",Anubias barteri var. "nana",valisneria nana,valisneria spiralis,egeria,flame moss (sau orice moss),Hemianthus micranthemoides,blyxa japonica,Pogostemon helferi,Staurogyne,Marsilea hirsuta,Glossostigma elatinoides ...si sigur mai sunt...primele nu sunt foarte pretentioase fiind considerate plante easy iar majoritatea plantelor care le-am enumerat ajung la o inaltime de 10-15 cm...dai un seach pe google si afli mai multe detalii despre ele ...
Nu stiu ce lumina folosesti ,dar cele mai ieftine (~ 10 lei) neoane sunt cele de la osram 865 t 8 ,18 W,1300lm (lumeni),lungimea e de 59 cm, la inaltimea pe care o ai un neon cred ca e suficient...daca nu ai substrat fertilizant ,ar trebuii sa fertilizezi in coloana de apa cu fertilizant lichid ...
Aici gasesti descrierea nano'ului meu low budget care are L 45 x l 20 x h 30 = brut 27 l (net ~ 23) ...
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15809.page

Sper sa nu fie cu suparare... asta e doar o parere personala ,cum zicea si colegul daca tie iti place nu are nimeni nimic de comentat ...
e chiar dragut asa cu inaltimea aia mica ,dar coloana ta de apa ar fi de aproximativ 14 cm ,trebuie sa pui minim 2-3 cm de substrat + cei 2-3 cm care i lasi de la suprafata apei...nu o sa poti sa ti decat cateva specii de plante tip gazon sau plante de mijloc de ex. Pogostemon helferi,blyxa japonica...sau cum a zis colegul ceva roci cu moss ...
simpfzoli wrote:galaxy nu ai sa gasesti si eu caut de ceva vreme. iti recomand borraras . sau eventual ceva creveti. am pus pe mai multe forumuri cu cumparari de galaxy am oferit si 10 ron pe bucata dar nimeni. in magazine de specialitate nici vb de asa ceva din pacate. acum incerc sa imi aduc din ungaria.

Salut ,e cineva pe un alt forum care vinde rasbora-galaxy productie proprie...cativa amici din bucuresti au luat de la el si pana acum sunt multumiti ...
iti las un link unde poti sa il gasesti pe cel care vinde
mai poti folosii pe langa cele enumerate : Cryptocoryne pontederiifolia,moss,egeria densa,marsilea,cabomba,bacopa si cred ca mai sunt ...
Astea le-am probat pe la inceputul acvaristici si foloseam plantamin o data la o saptamana - doua (e un fertilizant foarte slab)...cu o chinezarie de neon si substrat doar pietris ...unele le am si acum ,nu m-am despartit de ele
Multumesc .
Deocamdata am o problema cu nano ..am bricolat o bomba si am dizolvat prea mult CO2 in apa de aici rezulta ca mi-a scazut ph la limita supravietuirii undeva intre 6-6.4 ,acum am oprit Co2 si fertilizarea si ma chinui cu schimburi zilnice de apa + ca am dat drumul la O ca sa elimin Co2 si sa ridic treptat ph ,sper sa nu dau in alge de la fluctuatiile astea de CO2 ...
in 15 l....5 neoni ?!? sa imi zici si mie cum se comporta desi imi par cam multi ...
Eu in 24 l am pus 6 rummy nose si erau panicati tot timpul ,mai aveau putin si dadeau capacul jos la acvariu ca sa iasa ...

Riccia poti sa o prinzi cu o plasa de o piatra doar ca o sa trebuiasca tunsa periodic si faci "mizerie" in nano apoi stai si alergi cu minciogul si penseta dupa ea ,daca nu o tunzi "putrezeste" la baza si se desprinde apoi tre sa refaci toata combinatia ...eu am avut'o pe o nuca de cocos combinata cu moss ,arata bine dar era prea multa munca dupa ce o tundeam ....daca vrei un covor pune glossostigma sau marsilea (e cea mai putin pretentioasa)
Pozele sunt de luna trecuta inainte de tunsoare ...
Asta e nano-ul
http://imageshack.us/photo/my-images/805/p1030320z.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/808/p1030318s.jpg/
In cel de 80 nu sunt grupate plantele ci un fel de jungla ....
[IMG=http://img62.imageshack.us/img62/8337/p1020828y.jpg][/IMG]
[IMG=http://img541.imageshack.us/img541/5729/p1030195x.jpg][/IMG]

L-am uitat pe cel de 90 de ml
2 lingurite de aquabasis + 3 lingurite de nisip fin + niste melci maidanezi ca sa curete interiorul

[IMG=http://img146.imageshack.us/img146/4967/p1020043k.jpg][/IMG]
Desi sunt inregistrat de ceva timp pe forum nu mi-am facut inca introducerea ...
Numele meu este George am 26 de ani si sunt din bucuresti,am inceput acvaristica in urma cu aproximativ un an fara sa am habar de ceva ...in materie de acvaristica detin urmatoarele :

* Un nano :
Dimensiuni acvariu homemade : L 45 x l 20 xh 30 = brut 27 l (net ~ 23)
Filtru intern = un mini resun de 300 l/ora (stiu ca e cam mare pt capacitatea nano'ului dar pe asta il aveam) .
Incalzitor = un noname de 50 w
Lumina = un Osram 865 18 w
Substrat fertilizant = Aquabasis + pietris granulatie de 2-5 mm (cred)
Flora = bacopa,didiplis,rotala macrandra,rotala rotundofolia,java moss,anubias nana,valisneria spiralis,riccia ,pistia,lemna minor,ludwigia repens,egeria,Micranthemum umbrosum,HC,Pogostemon helferi,blyxa japonica
Fauna = RCS + planorbis corneus si physa + melanois tuberculata + 2 asasini + un acistrus pui de ~2 cm
Fertilizare lichida : micro + macro
Co2 : Momentan doar Easy carbo 0.5 ml/zi
Pt racire : un cooler de la sursa de pc + un transformator de 5 v (800 mA)

* Acvariu de 85 l brut ( ~75 l net)
Dimensiuni acvariu homemade : l70 x l30 x h40
Filtru intern Aquael fan 3 (700l/h)
Incalzitor 150 w
Lumina :2 x 18 w tuburi t8 Osram 865
Substrat : Doar pietris granulatie 3-5 mm
Flora : la gramada ...bacopa,didiplis,rotala macrandra,rotala rotundofolia,java moss,anubias nana,marsilea,valisneria,valisneria spiralis,riccia ,pistia,lemna minor,ludwigia repens,egeria,Cryptocoryne pontederiifolia,Ceratophyllum demersum,java moss,christmas moss,Echinodorus Bleheri,Pogostemon helferi,blyxa japonica
Fauna = 10 Neoni tetra,6 Corydorasi ,2 Kryptopterus bicirrhis,1 xipho koi,un ancistrus (pui),RCS ,1 pomaceea,melanois tuberculata,si nelipsitii planorbis si physa
Fertilizare lichida : macro + micro
Co2 = bomba + un "reactor" DiY
Racire : un ventilator no name care isi face treaba prea bine
Sper ca nu am omis nimic ...
Acvariile sunt fara vre'o pretentie de Aquascape,pt a amenaja un acvariu aquascape consider ca iti trebuie cateva "calitati"...timp,imaginatie,resurse,un pic de talent s.a.m.d dar acvaristica este si un hobby nu doar o arta !

Ape limpezi si racoroase

Forum Index » Profile for baj » Messages posted by baj
Go to: