[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce si Cum pun in acvariu?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tiktak
Junior member
[Avatar]

IP:

bun,dupa cum am mai spus,acvariul in care ieri am pus apa,deja are si pesti si plante,si stiu ca nu e bine ,dar e vine tatalui mei,el era mai nerabdator ca mine se pare ca,si acum,trebuie sa scot pestii intr-un borcan,sa scot apa,sa scot tot e e in el,pun alta apa de la izvor, pun un pietris de 1-2mm grosime,cam 5-7cm grosimea stratului,pietri mari spalate bine si testate cu otet,plantele plantate cu mare grija in substrat si dupa 2-3 saptamani dupa ce s-a ciclat apa sa pun pestii inapoi...
alte sugestii?

"Cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspira la indeplinirea visului tau"
[Email] [Yahoo!]
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

Pai... daca scoti pestii in borcan inseamna ca ai borcanul ciclat nu? Evident ca nu... caz in care va trebui sa dai cuiva (o cunostinta cu acvariul functional de mai de mult timp) pestii in pastrare pana se cicleaza acvariul tau, sau ii duci inapoi la magazinul de la care i-ai luat, sau ii tii in acvariu tau pana se cicleaza, ceea ce este cel mai nerecomandat pentru ca ii chinui.
LE:
tiktak wrote:si dupa 2-3 saptamani dupa ce s-a ciclat
o ciclare a unui acvariu dureaza peste 4-5 saptamani, timp in care este recomandat sa ai acvariul plin de plante.

This message was edited 2 times. Last update was at 22/01/2011 18:30:31

[Yahoo!]
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

Acum am citit topicul tau de la DIY cel cu constructia acvariului, ai trecut cam repede peste detalii legate de constructie, deci l-ai construit din geam de 5 mm?
[Yahoo!]
tiktak
Junior member
[Avatar]

IP:

da 5mm si am pus pe lungime sus cate o fasie de 5 cm latime,si pe fiecare muchie exterioara am pus coltare de plastic lipite cu silicon(am folosit aproape un tub)am pus sa fie...si l-am lasat o saptamana la uscat.

This message was edited 2 times. Last update was at 22/01/2011 19:02:00

"Cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspira la indeplinirea visului tau"
[Email] [Yahoo!]
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

Geam de 5mm la 100 litri? Succes! Pacat ca intrebi dar nu asculti pe nimeni. Macar geamul era nou? cumparat acum de nou de la geamgerie?
[Yahoo!]
tiktak
Junior member
[Avatar]

IP:

da,ideea era ca,l-am cumparat,si doar dupa aceea am intrebat

[Email] [Yahoo!]
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

tiktak wrote:am silicon universal transparent
Adica nici silicon nu ai folosit special pentru acvarii (sticla)? Mirosea a otet (acetic) macar cand l-ai folosit?
[Yahoo!]
tiktak
Junior member
[Avatar]

IP:

stai linistit,am cumparat silicon de acvarii special...macar aia sa fac
Imi pare rau ca nu am gasit site-ul acesta mai repede,sa ma fi documentat si despre sticla
dar speram ca o sa tina

This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2011 19:17:15

[Email] [Yahoo!]
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

tiktak wrote:stai linistit
Eu sa stau linistit? Ok, mersi ca mi-ai spus... acum m-am linistit . Succes!
PS:
tiktak wrote:Imi pare rau ca nu am gasit site-ul acesta mai repede,sa ma fi documentat si despre sticla
dar speram ca o sa tina
Am intrat si eu pe ste-ul de care zici, si avand in vedere ca sticla folosita este de geamgerie (asa cred, nu m-ai lamurit) adica float, si nu speciala pentru acvarii, am pus acolo la Safety Factor cifra 4 adica very safe, a rezultat o grosime de 6mm geam... asta nu inseamna ca nu poti avea noroc cu o grosime de 5mm. Inca o data succes!

This message was edited 2 times. Last update was at 22/01/2011 19:27:16

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: