[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cms
Forum Index » Profile for cms » Messages posted by cms
Sa le pun niste apa cu sare? Si sa cresc temperarura? Fac bine?
Nu au nimic. Doar se freaca de ieri am vazut. Nu au gris pe ei
se scarpina africanii de pietre. stiu ca nu e de bine dar ce trebuie sa fac asa pas cu pas. multumesc
am incercat sa iau de 2 ori si imi da time out
de azi dimineata o pereche de lifali pazesc o piatra. cand m-am uitat mai aproape am observat ca pe piatra sunt brobonele albe cu un punct negru. cred ca sunt icre. ce fac? ii bag in alt bazin sa vad daca ies pui?
Ma gandeam la filtrele care au fost eficiente pentru acvaristii cu experienta pentru ca una iti zice in reclama si alta face filtrul. Tetratecul asta sincer nu mi-a parut asa eficiemt la 100 de litri. L-am folosit 10 luni apa nu era cristal si avea ceva impuritati.
gata am terminat cu bolul meu de 100 de litri. mi-am luat unul mai maricel de 300 mai exact 120x45x60 in care tin aprox 12 cichlidae africane mbune si din pacate fara sa stiu ca nu sunt compatibili 4 lifali (acestia din urma le-am primit de la prietena mea). ii plac si nu am cum sa ii dau. doua filtre unul extern Tetratec ex 700 si unul care face o filtrare prin capac. vreau in ianuarie sa imi iau un alt filtru extern pe care sa il tin singur nu combinat cu celelalte doua. Mi-ar prinde bine niste sfaturi in care sa imi ziceti si mie de care sa imi iau sa fie foarte eficient sa faca fata unui volum de apa de cel putin 500 de litri pentru ca in anul 2010 vreau sa imi iau unul de 500-600 de litri tot cu cichlidae. am inteles ca Aqua Glo si Marine Glo T8 dau o iluminare excelenta pentru un acvariu de cichlidae. Tot in ianuarie breau sa imi cumpar/fac un background 3d dar nu prea ma pricep. S-ar putea sa imi cumpar in final. de asemenea tot in ianuarie vreau sa comand niste nisip alb sau spartura de coral. o sa ma orientez. ma mai gandesc.
Cam atat. bafta
Da chiar am inteles. Atunci le dau boabe cu spirulina si hrana congelata vegetala de velifere cam asa ceva mi-a recomandat baiatul de la petshop. E ok asa sau dati voi nume de boabe bune pentru ele si eu le iau
la toti din poze nu le stiu sexul
astora nu le stiu sexu
1
Este vreun expert de ciclide in Constanta? nu intreb numai din curiozitate poate isi face timp sa discute si cu mine 5 minute sa ma lamureasca si pe mine la pestii pe care ii am care e mascul si care femela. Nu ma pricep chiar deloc.
de fapt vreu sa spun ca am observat ca lifali mananca cel mai cu pofta hrana congelata. ceilalti mananca dar nu asa cu placere. Dar mbunele ce patesc de la hrana congelata. adica din ce motiv mor. prea multa proteina in dieta lor sau de ce. Itreb pentru ca vreau sa ma lamuresc si eu. Ce fel de mancare de ciclide sa le iau. Momentan am de la Jbl in cutie argintie. V multumesc
Gata cu carmita atunci. le dau boabe pentru ciclide. da macar termin ce mancare congelata am acum. pentru inca o lun a. asta ca sa nu o arunc. poate rezista. Am crezut ca daca dau si boabe si hrana congelata e ok dar daca voi ziceti ca nu e bine. Gata la regim cu ei.
E chiar asa mare duferebta de cerinte? Ca ii am cadou de la prietena mea si crek se supara daka ii dau. Pana acu s-au dezvoltat cum trebuie cred pentru ca synt destul de maricei. Mai am o singura nedumerire. Mancarea congelata nu le face rau? Eu le dau de o luna un amestec congelat pentru ciclide si chiar vad ca le place. Dimineata boabe seara la dau carnita. Nu cred ca fac rau. Daca da certati-ma nu ma supar.
vreau sa va spun ca am reusit intr-un final sa le iau casa noua ciclidelor mele. i-am mutat dintr-un acvariu de 100 in care au stat cam 3 luni de cand erau foarte mici si nu cred ca i-a deranjat intr-un acvariu de 300 de litri 120x45x60 in care se simt foarte bine. am urmatorii pesti : 2 Labidochromis caerulus dintre care unul nu are inotatoarea dorsala cu negru krek e defect
2 Cyrtocara moorii
2 Julidochromis ornatus
4 Hemichromis lifalili

am uitat 2 Labeotropheus trewawasae Chilumba Red si inca 2 galbeni si cu pete maro pe care nu i-am identificat.

provizoriu am 2 filtre unul in capac ce filtreaza prin cadere si un tertatec ex 700. in ianuarie imi iau filtru nou. nu am abut bani de toate ca e criza

sunteti de parere ca sunt prea multi? mai intra macar la fiecare specie cate 1 in afara de aia la care am 4?

daca nu cer prea mult se poate sa imi ziceti si mie care e diferenta dintre mascul si femele? ma specia asta
e off topic dar te rog imi poti spune cu ce luminezi acvariul?
daca nu deranjez imi puteti spune si mie ce specie este batausul asta? am pus attachment
in un acvariu de 100 de l ce specie de ciclide as putea sa bag mai mica si jucausa. si cam cati? mai putin de 5? va multumesc

Forum Index » Profile for cms » Messages posted by cms
Go to: