| Message |
|
|
|
de vreo 2 saptamani urmaresc unul dintre tetrazona pe care ii am si am observat ca incet incet i se mananca coada. Se mananca impropriu spus. nu stiu exact cum sa ma exprim. Parca putrezeste. sa ii bag ceva in apa poate se face bine sau il las pana moare si il arunc. daca trebuie sa ii bag ceva sa imi spuneti si mie ce. mentionez ca doar unul din 25 se afla in starea asta
|
 |
|
|
|
am mutat eu un acvariu de 50 de litri la un prieten acasa de la mine si nu au fost probleme am sos din el 80% din apa pestii i-am bagat intr-o sticla de 5 l cu apa din acvariu toata apa a fost transportata in sticle de 5 litri filtrul a fost tinut sa lucreze intr-o sticla pana am terminat operatiunea dupa care am turnat apa la el acasa printr-o batista pe o farfurie pusa pe ;ietris ca sa nju il deranjeze si gata. Intre pesti nu au fost victime. Oricum eu nu am experienta in domeniu dar ti-am povestit cum am procedat eu.
|
 |
|
|
dar oricum 2 se aprind separat de celelalte 2 si chiar as putea sa fac buton separat de aprindere pentru cele pe care o sa le montez. aprind 3, 2 in functie de evolutia plantelor. vreau sa le montez de acum ca sa nu ma mai chinui dupa aceea. asta era ideea. Totusi as vrea si eu o idee ca se apropie ziua in care tre sa dau comanda si eu tot nu stiu ce ar trebui sa cumpar. Porcu please help ca am si eu nevoie de recomandari. Am citit eu putin pe googu si am gasit doua interesante de fapt mi-au fost sugerate de razvan aquamedic aqualine si blau aquanumaistiucum  ) astept pareri. varog 
|
 |
|
|
|
mai mult ma refer la o combinatie de 4 neoane care sa avantajeze acvariul meu care are doar 100 de litri.
|
 |
|
|
|
am si eu nevoie de o combinatie de 4 neoane t5 la un acvariu plantat. Mai bine zis plantat normal. Singura conditie este ca acestea sa le gasesc. Macar la comanda
|
 |
|
|
|
daca stie vreun constantean unde gasesc ricia in Constanta. Eu stiu doar 2 magazine de acvarii. La brick si pe 1907. Mai vreau si eu idei daca aveti va rog sunt bonevenite
|
 |
|
|
|
este adevarat ca daca am pompa de aer si co2 bag co2 in apa degeaba?
ma refer la un acvariu plantat.
|
 |
|
|
|
daca vreau tester ce firma recomandati voi sau nu prea conteaza. si mai exact ce cer la pet shop? ca sa nu rada baietii de mine
|
 |
|
|
|
eu am zis sa bag cate o bula ca sa obijnuiesc pestii sa nu cumva sa ii gasesc cu burta in sus dar de maine o sa incerc sa bag mai multe bule
|
 |
|
|
multumesc baieti de raspunsuri i-am dat drumul sa mearga cu o bula pe secunda. vad ca pestii nu sunt chinuiti sunt chiar relaxati  . o sa vad care sunt modificarile pe care le voi face si va voi tine la curent. astept si alte pareri daca mai poate spune cineva si alte sfaturi. nu as vrea sa gresesc
|
 |
|
|
nu vreau sa deranjez sau sa stresez. vreau sa te intreb ceva legat de instalatia de co2. mi-am procurat o instalatie co2 fara electrovalva. eu deschid eu inchid tot eu. azi am reusit sa o cumpar. am tot setu care consta in un numarator de bule, o butelie de co2 de 2 kg, un ceas nu stiu cum ii zice care imi arata presiunea, reactorul care cred ca e bun e din sticla. ma rog am inceput cu un dozaj de 1 bula la 3 secunde. la un acvariu de 100l. vreau sa stiu daca pentru inceput e doza buna. mai vreau sa te intreb cand maresc doza de co2. am scos multe din plante am lasat doar o feriga, anubius un covoras si gazon.pana mai cumpar niste Glossostigma elatinoides si niste christmass moss pentru buturuga, mai tin niste plante inalte ca mararul dar pe care o sa le scot. voi cauta pentru fundal niste plante medii ca inaltime dar cu crestere lenta astfel incat sa fac un covor de anubius intr-o parte si covor de Glossostigma elatinoides in alta parte cu smocuri de gazon printre ele. sa arate ca o gradina. Intrebarea era urmatoarea: care ar fi dozajul corect de co2 mai ales la inceput astfel incat pestii sa nu imi fie "fumati" si veseli sau cu burtile in sus, si cum sa cresc dozajul de co2 pe masura ce timpul trece si se obijnuiesc pestii. o alta intrebare ar fi avand in vedere ca am substrat de granule maricele si negre care nu stiu cum se numesc si pastile de ingrasamant la radacinile plantelor si ingrasaminte lichide pentru plante care sunt in 4 flacoane diferite si din care pun pe rand la 10 zile ce ar mai trebui sa adaug ca sa ii mearga bine acvariului.
Sper ca am postat unde trebuie ca nu as vrea ban.
|
 |
|
|
|
am si eu o alta intrebare am dat cu search dar nu am gasit. Ce este zeolitul? ce este recomandat sa pun ca mediu de filtrare zeolit sau carbune activ sau amandoua? am mai vazut pe internet diferite produse care tin loc de medii filtrante cum ar fi lava intarita, rasini si alte chestii. Va dati seama ca la pet shop ar da din toate si nu stiu sa imi explice exact intrebuintarea fiecarui mediu filtrant. momentan folosesc carbune activ.
|
 |
|
|
|
intrebarea e simpla. am filtrul tetratec ex 600 de 3 saptamani si nu stiu la ce perioade de timp se curata. V-as fi recunoscator daca imi dati niste pareri. teoretic stiu cum se curata. dar nu stiu perioada
|
 |
|
|
|
Ma numesc Elvin am 23 de ani si sunt din Constanta. de ceva timp citesc posturile voastre si le gasesc interesante si educative. mi-au folosit la primul acvariu care l-am luat cam mic 50 l jwel. de aprox 7 zile am luat unul de 100 de l la care ii voi pune instalatiile de pe cel mic dupa cum urmeaza. Filtru tetratec ex 600, incalzitor tetratec, filtru UV nu stiu ce firma. Am de gand ca filtrul incorporat in capacul acvariului sa functioneze in paralel cu tetratec 600. acvariul mic il voi dona impreuna cu pestii pe care ii am, unui prieten bun, mai putin 4 gourami pitici si ce mai am sanitari.
Cam atat pot sa zic momentan si sper sa invat cat mai multe din posturile de pe acest forum.
P.S. cum pun poza cu acvariul la semnatura???
|
 |
|
|
|
fara creveti ca am auzit ca ajung "tetrazona food" dar voiam tetrazoane ca is jucause si niste neoni intr-un acvariu cat de cat plantat
|
 |
|
|
eu ma gandeam la vreo 15-20  . ms porcu de sfatsa bag totusi 10
|
 |
|
|
|
salut sunt foarte nou pe forum.am un acvariu de 100l inca in faza de ciclare. as dori si eu daca se poate un sfat in legatura cu populatia de pesti care sa fie in el. acvariul are un filtru incorporat in capac cu 1 mediu de filtrare carbune activ, 2 medii de ceramica. aditional am un filtru extern tetratec 600.
as dori sa introduc in acvariu 4 cory si un numar de tetrazoane. problema este ca nu stiu numarul MAXIM pe care il pot introduce. imi cer scuze daca am postat gresit si daca imi puteti da un raspuns va multumesc
|
 |
|
|