[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Trewavasae  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
swatantar
Junior member

IP:

Salutare!

N-am mai scris de mult insa am tot citit. Intre timp mi-au crescut cichlidele pe care le cresc cu mandrie intr-un acvariu de 240 litri brut. Pe 2 ianuarie 2010 se face un an de cand imi lumineaza living-ul. Initial am ales ceva mai multe exemplare cu gandul ca voi renunta la o parte din ele pe masura ce cresc si isi arata sexul. Am 6 Caeruleusi, 6 Saulosi si 5 Trewavasae si, mai ales ultimii, au crescut destul de mult si isi arata "coltii" din ce in ce mai des.

Dintre cei 5 Trewa, 3 sunt masculi si doar 2 sunt femele. Masculul dominant face legea in tot acvariul si e din ce in ce mai agresiv cu ceilalti doi. Mai mult decat atat, una dintre femele are deja un
inceput evident de gusa si si-a creat deja teritoriul. Vreau sa renunt la 2 dintre masculi (pentru inceput pentru ca urmeaza "curatenia" de la saulosi, dar acolo imi e mai usor sa decid) si nu stiu la care dintre ei sa renunt. Ma intreb ce se va intampla in acvariu daca voi pastra doar masculul dominant si care va fi comportamentul lui fata de celelalte specii odata ce ii elimin adversarii de zi cu zi. Ar fi
mai bine sa il pastrez pe el sau sa pe unul dintre ceilalti doi?
[Thumb - 2009_07050068.jpg]

[Thumb - 2009_07050055.jpg]

swatantar
Junior member

IP:

Anyone?
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

swatantar wrote:
Vreau sa renunt la 2 dintre masculi (pentru inceput pentru ca urmeaza "curatenia" de la saulosi, dar acolo imi e mai usor sa decid) si nu stiu la care dintre ei sa renunt. Ma intreb ce se va intampla in acvariu daca voi pastra doar masculul dominant si care va fi comportamentul lui fata de celelalte specii odata ce ii elimin adversarii de zi cu zi. Ar fi
mai bine sa il pastrez pe el sau sa pe unul dintre ceilalti doi?

salut !

daca vei renunta la masculii in exces* , vei elimina doar agresivitatea intraspecie...cand il apuca nabadaile, masculul de trewawasae isi manifesta agresivitatea vis a vis de intreaga comunitate..asta se intampla la mine in acvariu unde am o pereche de L.Chilumba Red, foarte prolifica (din 12 luni , 10 femela le sta cu gura plina ) , masculul fiind extrem de agitat ..nu prea ii sta in fata nici fryeri , nici protomelasul..

cam asa stau lucrurile cu nasosii cred ca solutia anestezierii * lor este lipsa sexului opus

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
swatantar
Junior member

IP:

Adica sa renunt la femele? E un fel de castrare? Ai incercat varianta asta si mers?
cms
Junior member
[Avatar]

IP:

e off topic dar te rog imi poti spune cu ce luminezi acvariul?

http://profile.imageshack.us/user/all2nasty/
[Yahoo!]
swatantar
Junior member

IP:

Un Aqua Glo si un Marine Glo de 20 W

Forum Index » Cichlidae
Go to: