gata am terminat cu bolul meu de 100 de litri. mi-am luat unul mai maricel de 300 mai exact 120x45x60 in care tin aprox 12 cichlidae africane mbune si din pacate fara sa stiu ca nu sunt compatibili 4 lifali (acestia din urma le-am primit de la prietena mea). ii plac si nu am cum sa ii dau. doua filtre unul extern Tetratec ex 700 si unul care face o filtrare prin capac. vreau in ianuarie sa imi iau un alt filtru extern pe care sa il tin singur nu combinat cu celelalte doua. Mi-ar prinde bine niste sfaturi in care sa imi ziceti si mie de care sa imi iau sa fie foarte eficient sa faca fata unui volum de apa de cel putin 500 de litri pentru ca in anul 2010 vreau sa imi iau unul de 500-600 de litri tot cu cichlidae. am inteles ca Aqua Glo si Marine Glo T8 dau o iluminare excelenta pentru un acvariu de cichlidae. Tot in ianuarie breau sa imi cumpar/fac un background 3d dar nu prea ma pricep. S-ar putea sa imi cumpar in final. de asemenea tot in ianuarie vreau sa comand niste nisip alb sau spartura de coral. o sa ma orientez. ma mai gandesc.
Cam atat. bafta
Sper ca ai glumit la faza cu "bolul"... Cit despre cei care nu sunt compatibil cu restul, separa-i, ca sa-ti nu faci viata amara, ca daca ii dai si ei ii plac, nu te vad deloc bine.
Cit despre filtre, de ce nu te uiti pe site-ul Reef.ro?
Ma gandeam la filtrele care au fost eficiente pentru acvaristii cu experienta pentru ca una iti zice in reclama si alta face filtrul. Tetratecul asta sincer nu mi-a parut asa eficiemt la 100 de litri. L-am folosit 10 luni apa nu era cristal si avea ceva impuritati.
cms wrote:Ma gandeam la filtrele care au fost eficiente pentru acvaristii cu experienta pentru ca una iti zice in reclama si alta face filtrul. Tetratecul asta sincer nu mi-a parut asa eficiemt la 100 de litri. L-am folosit 10 luni apa nu era cristal si avea ceva impuritati.
Pai ia adresa magazinului - se afla pe site - e undeva pe Muncii parca, nu stiu exact - si vezi acolo despre ce este vorba. Asa nu risti sa dai gres. :-)
Gata am terminat cu problema cu filtrarea. mi-am luat un jbl cristal profi 1500. si cred ca am scapat de o grija. acu trebuie sa imi cumpar un filtru uv din acela pe furtun ca sa scap de cel dun bazin. ce parere aveti de cel de la jbl de 9 ? trebuie sa iau mai mare de atat? multumesc