Message |
|
Evolutia acvariului in 3 luni. Probabil ca mai sunt multe de facut, dar acuma am curajul sa il arat pe forum.
Vad ca nu se respecta ordinea in care am facut uplod, evolutia este prima fotografie, a treia iar cea din mijloc este cea mai recenta, adica de azi.
|
 |
|
Gata, m-am potolit.
Multumesc de raspuns.
|
 |
|
Cer o parere.
Ma gadeam sa inlocuiesc, odata pe saptamana, pe timpul noptii, becul pe care il am in acvariu cu acesta http://iluminat-special.ro/product_info.php?info=p1400_HNS-S-E-11W-2G7.html , sau o orice bec UV pe soclu 2g7.
Ce credeti, are vreun efect, sau daca are, credeti ca ar afecta sanatatea pestilor ori plantelor tinand cont ca o sa fie si ei direct expusi razelor UV?
Astept pareri cu mii de multumiri anticipate.
|
 |
|
|
 |
|
la Baumax sigur nu au. Am fost acolo acum vreo 2 saptamani, si aveau lampa tip PL dar pe soclu G23 (din cel cu 2 picioare, nu 4 cum are 2g7). Multumesc de sfat, maine o sa ma duc sa le fac o vizita la euro vial.
|
 |
|
Stie cineva unde se gaseste in Constanta o un bec PL 11W pe soclu 2g7?, ceva in genul
http://www.happypets.ro/osram-dulux-se-11w-840-cool-white-p-3218.html .
|
 |
|
Superrrr!
Eu cred ca niste ostracode ar fi cei mai buni locatari ai becului.
|
 |
|
Oare de ce crezi ca l-ai primit cadou?
Findca e prost si nu cumpara nimeni.
|
 |
|
1. Verifica ca nu cumva sa ai vreo valva antiretur pusa invers.
2. Dubleaza-ti etansarile cu silicon de etansare auto. Sunt in tuburi de 10 lei la orice magazin auto. Eu unul asa am facut si merge fara nici o problema.
|
 |
|
Vad ca blondu00 nu mai zice nimica. Sa fi renuntat la idee?
|
 |
|
Eu imi fac bomba simpla fara gelatina. La doua saptamani o refac, desi inca mai genereaza CO2. Nu iti ia mai mult de 30 minute ca sa o faci, indiferent cat de antitehnic esti. Pun o cana si jumatate de zahar, un varf de lingurita de drojdie praf oetker si aproape 2 litri de apa (nu am masurat, umplu sticla de 2,5 litri pana la umeri) si imi genereaza intre 40 - 60 bule pe secunda. Cand o opresc inca genereaza 20-25 bule pe secunda.
Costul total al retetei este undeva la 3 RON.
Ca difuzor folosesc un difuzor de sticla cu membrana ceramica. http://www.happypets.ro/aquili-difuzor-co2-1cm-p-3065.html
Costul total al retetei este undeva la 3 RON, deci cam 1,5 RON pe saptamana.
Am incercat sa fac o estimare de pret a unei instalatii de CO2 insa m-am speriat. Adica am ajuns la o valoare de pret mai mare decat cheltui intr-un concediu la Moeciu cu toata familia (adica stat in gazda si self gattering).
Numaratorul de bule, pe langa rolul de a te ajuta sa vezi debitul, are si rolul de a prelua eventuala spuma care o ia pe tubulatura accidental.
|
 |
|
Nu inteleg la ce te referi tu cand zici naturala.
Da mai multe detalii
|
 |
|
Din cate vad eu, nu ai plante pretentioase.
Cei 50 de litri ai tai nu cred ca sunt mai mult de 40 real (si eu am un A30 de la Hailea, dar mai mult de 20litri nu am reusit sa bag in el), deci cei 24w ai tai sunt ok.
Ai nevoie de fertilizant si CO2.
Fertilizant gasesti la petshop iar pentru CO2 poti sa faci o bomba, fara mare efort si fara mare cheltuiala.
Mult succes!
|
 |
|
Aerul de pe timpul noptii nu este ca sa evapori CO2-ul, ci ca sa bagi aer in apa.
Fiecare gaz se comporta independent cand faci un amestec de gaze, cel putin asa se invata la fizica acum vreo 20 de ani.
Sunt de acord ca un efect secundar, datorat sporirii miscarii apei, este si intensificarea schimbului de gaze, inclusiv al CO2 - ului.
Oricum, Amano sustine necesitatea introducerii de aer pe timpul noptii in principal pentru coloniile de bacterii care fac biofiltrarea.
|
 |
|
Si eu sunt de aceeasi parere cu Taz.
|
 |
|
Mi se pare cam scump, fiindca pe langa placa pe care ai prezentat-o vad ca iti mai trebuie un arduino si leduri.
|
 |
|
Nu folosi filtrare chimica la un acvariu plantat... nu de alta, dar de unde sa stie carbonul activ sau mai stiu eu ce se foloseste ca fertilizantii folositi pentru plante nu trebuiesc filtrati?
Lasand gluma la o parte, filtrarea chimica va neutraliza fertilizantii folositi.
|
 |
|
Se pare ca am avut dreptate... acvaristica nu e un virus ci e in ADN.
Bine ai venit!
|
 |
|
O sa gasesti destui priceputi prin pet shopuri si poate si pe alte forumuri care sa te incurajeze. Aici ti se spune verde in fata care e parerea noastra.
Eu unul nu vad sensul unui bol; ia spune, cum te-ai simti tu intr-o casa cu pereti rotunzi?
E foarte greu de intretinut si nu are loc pentru echipamente.... pestele in bol e un kitch.
Sa stii ca se gasesc acvarii de dimensiuni mici, cum ar fi acesta http://www.happypets.ro/acvariu-aquael-shrimp-30-p-2650.html insa va trebuii sa ii iei si pompa de aer
In el poti sa pui undeva intre 3-5 pesti de dimensiuni mici, eventual vreo 5 neoni.
Nu inghesuii acvariu, e ca si cum ai fi obligat sa stai toata viata in camera ta de camin, insa sa fiti vreo 10 colegi.
Oare cum te-ai simti?
Mai bine te apuci, strangi bani si cumperi ceva de calitate, altfel o sa chinui pestii.
Decizia finala iti apartine.
Ganduri bune!!!!
|
 |
|
Intr-adevar, si mie mi s-a parut ciudat, dar e singurul filtru intern care intra intr-un nano cu mai multe medii de filtrare. Are atat bureti cat si ceramica pentru biofiltrare.
|
 |
|