| Message |
|
|
|
Legea spune ca daca in 10 zile nu reusesc sa ti-l repare trebuie sa iti dea altul nou.
In cazul in care nu pot sa iti dea altul nou, sunt obligati sa iti dea banii inapoi.
Atata tot ca legea nu zice daca sunt zile calendaristice sau lucratoare, asa ca pentru linistea ta mergi pe ideea de 10 zile lucratoare din momentul in care l-ai predat, adica doua saptamani.
|
 |
|
|
Fara suparare, dar eu unul cred ca acest post este o gluma.  . Nostima, nu am ce zice.
|
 |
|
|
|
Vezi ca sunt niste posturi foarte interesante in zona despre apa a forumului.
La fel sunt si pe vechiul forum.
Documenteaza-te mai intai, si apoi intreaba mai la obiect, ca asa sunt foarte multe de zis
|
 |
|
|
@eek!
Si eu m-am imbatat odata si am traversat in fuga strada prin fata masinilor!!!!! 
|
 |
|
|
Stiu ca sunt aparate electronice de masurat ph-ul, deci se poate obtine un ph-metru electronic stabil. Si eu as fi interesat sa imi fac asa ceva, ca de bine de rau stiu sa tin un letcon in mana si sa lucrez cu clorura de cupru (chiar imi place  )
|
 |
|
|
|
Nu am facut, dar schema nu cred ca este foarte stabila, in sensul urmator: componentele din schema sunt variabile in functie de temperatura, mai ales condensatorii; ca idee, fa un circuit oscilant si apoi masoara-i frecventa, ai sa vezi ca aceasta "fuge", nu este constanta.
Apoi cand vorbim despre rezistente, si acestea isi modifica valoarea in functie de temperatura, nu cu mult insa.
"This resistor must be mounted where it will be at the same temperature as the liquid being measured", trebuie avut grija si la asta.
Probabil merge, insa va trebui sa il calibrezi foarte des, adica sa nu te miri daca vei fi neviot sa o faci de fiecare data cand masori.
"This completes the calibration. As real pH probes may not perform exactly to theory, minor gain and offset adjustments should be made by trimming while measuring a precision buffer solution."
Adica va trebuii sa faci intai testul clasic de ph, si apoi sa vezi cat arata aparatul facut de tine.
|
 |
|
|
Apropos de asta, am gasit undeva, nu mai stiu unde, sau chiar pe discovery am vazut  o statistica cum ca probabilitatea de a muri intr-un accident de avion este mult mai mica decat probabilitatea de a muri din cauza lovirii pamantului de catre o cometa (explicatia este ca atunci cand o cometa ar lovi pamantul, impactul ar fi atat de puternic incat ar muri mult mai mult de jumatate din populatia globului).
Probabilitatea de a lua o boala de la pestii din acvariu este mai mica decat de a muri intr-un accident de avion deci....  :rulez: , ar trebuii sa ne uitam pe cer dupa comete.
|
 |
|
|
|
Da mai multe detalii si eventual o poza.
E posibil sa nu ai nici balast nici droser (balastul electronic exclude droserul si invers; pentru detalii mai cauta pe forum).
Am vazut si eu din astea, sunt de fapt un simplu suport, pe care tu pui neonul si ce mai trebuie, dar nu stiu daca e la fel cu ce ai tu.
Ca idee numai un droser de 20W costa cam 140.000.
|
 |
|
|
Eu am facut acvariul dupa metodologia din articolul lui akademik_79 (@akademik_79: MULTUMESC). Este foarte bun. Formulele de acolo ai sa le regasesti daca ai sa studiezi teoria placilor (de fapt peretii acvariului sunt niste placi rezemate pe contur). Este un articol bine documentat si cu o puternica baza stiintifica.
Iar despre un fisier xls.....  mai pune si tu neuronii la munca, nu de alta, dar cum ma invata profesorul meu de biologie: "Munca creeaza organul"
|
 |
|
|
|
Si eu am scalari cu neoni, si tot la fel nu am probleme cu ei, deocamdanta (scalarii inca nu sunt maturi). I-am luat pe toti odata, de mici.
|
 |
|
|
|
Eu am un tld 830, un aquarelle si un tub normal, alb toate 3 de la Philips plus un aquaglo de la Hagen. Sunt de 18 w fiecare, adica in total 72W (de fapt 74 fiindca aquaglo are 20W) la 150l.
Ai grija cu tuburile daylight fiindca incurajeaza dezvoltarea algelor.
|
 |
|
|
In acvariu este o lupta permanenta intre alge si plante pentru substante si minerale. Deci, daca ai alge, asa cum spui tu, inseamna ca plantele au pierdut batalia  . Asadar, eu te sfatuiesc sa urmezi urmatorii pasi:
1. Pune acvariul undeva unde sa nu mai ajunga la el lumina naturala, sau cat mai putina.
2. Pune in acvariu un mancator de alge (un ancistrus este mai la indemana).
3. Foloseste cu incredere fertilizanti.
|
 |
|
|
|
NU
|
 |
|
|
|
Gusturile nu se discuta, poti sa pui ce vrei tu. Insa din proprie experienta iti zic ca o scoica in apa va duce la o crestere a duritatii apei din acvariu.
|
 |
|
|
|
A, scuze, am citit mai bine.
Nu tubul este tinut de gheare, ci geamul, pe care nu am vrut sa il ingreunez prea mult. La socluri, m-am gandit dupa ce am facut "geamul".
Acvariul este mai inalt cu 20 cm decat nivelul apei, si asta este zona in care am facut instalatia de iluminat.
Pe interior am fixat ghearele cu silicon, asa cum am zis, iar pe ele am pus geamul cu tuburile.
Am vazut si suport simplu, metalic, fara droser si neon, insa aici este 20 lei noi (pentru 2 tuburi). Total 40 lei noi. Adica 3 tuburi philips aquarelle.
In plus, prinse direct pe geam (geamul este intre tuburi si apa; iar deasupra oglinda), maresc fluxul luminos care ajunge in apa.
|
 |
|
|
|
Da, buna intrebare.
As baga la "faceti-o, dar pe riscul vostru", daca stau si ma gandesc bine.
Tot ce pot spune este ca, dupa ce m-am chinuit o zi intreaga sa fac un capac si nu am reusit sa ii dau de cap, am apelat la solutia asta.
Inainte de a trece la "montarea" sistemului, pot spune ca m-am lasat cu toata greutatea pe una din ghera (din acelea cu care se prind oglinzile) cu toata greutatea.
As putea spune ca am un capac "incorporat".
|
 |
|
|
|
Salutare!
Ceea ce vad eu in poze, nu sunt balasturi electronice, ci niste drosere.
Legaturile, in numar de doua, se vad foarte bine si sunt surubelele din ultima poza.
Modul de realizare al conexiunilor cauta-l pentru drosere, daca nu cumva au desenat pe ele modul de legare. Eu am unele mai vechi care arata schematic pe ele cum se leaga.
Daca nu reusesti, o sa iti pun un desen, dar sigur am vazut o schema fie aici, fie pe forumul vechi, nu mai stiu sigur.
|
 |
|
|
mmm
Uite ca asta nu o mai stiam. Aveam impresia ca daca dai pestilor hrana de firma si din cand in cand hrana vie luata dintr-o sursa sigura, pestii sunt foarte fericiti. Sa inteleg deci ca se poate mai bine.
As incerca sa fac si eu atunci o reteta pentru scalarii mei, dar dupa ce mai cresc, ca ii am de doar aproape 3 luni.
|
 |
|
|
Topicul acesta imi aminteste de o reclama care a aparut prin 91, 92, nu mai tin minte exact, dar stiu ca era in timpurile "romantice" ale democratiei din Romania. Se referea la suc de portocale.
Era un nene care se chinuia de mama focului sa stoarca niste portocale, vine un copilas si il intreaba "ce faci tata??" el raspunde "ia, prepar un suc de portocale", la care pustiul ii da replica: "La ce bun atata munca cand e gata preparat??".
Asa ca te intreb si eu pe tine acuma: "La ce bun atat munca cand e gata preparat", plus ca nu o sa reusesti sa obtii calitatea pe care o au mancarurile produse de firmele mari, care au propriile laboratoare de cercetare. Asta doar in cazul in care nu vrei sa faci tot felul de experimente pe pestii tai  .
|
 |
|
|
Eu mi-am facut cu instalatia de iluminat cu 4 neoane, insa la fiecare am pus cate un droser. Mi se pare cel mai bine. Singura chestie este ca sunt mai multe fire.
Nici nu am folosit suport pentru neoane. Le-am prins direct cu silicon pe un geam tinut in acvariu de niste gheare, iar pe acvariu am pus oglinzi. Legaturile le-am realizat cu letconul.
Edited by betta: ... tinut in acvariu... ??? ...de niste gheare... ??? un soclu pentru tub fluorescent e sub 2 lei noi... TOTAL: 8 lei noi... Ce crezi, postul asta se inscrie la asa DA sau asa NU .
|
 |
|
|