[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtrarea chimica  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vladxxl
Member

IP:

salutare as vrea sa ma luminez in aceasta privinta , stiu ca se face cu carbune activ (care ce face?), si cu ce se mai face?

roca vulcanica se incadreaza aici ?, daca nu ce efecte are?

ma intereseaza pt un acvariu plantat (de incapator) si apa dulce si pesti diversificati(nu mai zic ce ingreduiente are ciorba mea ca sariti cu pietre...)
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ai nevoie de filtrare chimica la un acvariu normal, plantat.

Studiezi in particular acest aspect. Exista tone de informatii pe internet, chiar cele explicite le gasesti pe paginile producatorilor de asa ceva. Dupa care rafinezi informatiile complementar. 99,99% dintre noi asa au facut.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu e nevoie de carbon activ decat daca:
a) apa e colorata din cauza buturugilor (tanin) si vrei sa scapi mai repede de el in loc sa astepti o gramada cu schimbarile de apa. (dar tot greu scapi)
b) ai tratat acvariul cu medicamente si vrei sa cureti apa caci ai terminat tratamentul.

Altfel nu e necesar.

Roca n-am folosit, dar da o cautare pe forum, poate gasesti mai multe informatii ...

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Nu folosi filtrare chimica la un acvariu plantat... nu de alta, dar de unde sa stie carbonul activ sau mai stiu eu ce se foloseste ca fertilizantii folositi pentru plante nu trebuiesc filtrati?
Lasand gluma la o parte, filtrarea chimica va neutraliza fertilizantii folositi.

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: