[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dana Rusu
Forum Index » Profile for Dana Rusu » Messages posted by Dana Rusu
Mi se pare ca s-a facut apa verdeeeee
Imediat fac schimbul de apa, dar totusi.. Apa verdeeee???
Faye wrote:Eu.

Tu? Lenesa? Nu cred asa ceva!
paradoxx wrote:Da, si lenesa nu vrea sa il infrumuseteze

Stai asa... Cine e lenesa????
alinutz80 wrote:
Faye wrote:
alinutz80 wrote:...5 acvarii acasa si 1 la birou

Urate acvarii. Urate cu nabadai! Mai ales ala cu plante de suprafata... ti l-as sparge, atat de urat e! (la mine n-au vrut sa traiasca, ma roade rau invidia!)

apreciez commentul tau.

Plantele de suprafata sunt limnobium laevigatum, si sunt cam easy de intretinut. Nici la mine nu merg tot timpul bine.....lumina la acvariul de 450L este 3x36W T8 cu 2 osram si un dennerle color. Aici mai multe detalii: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45639.page

Daca ai fi din Cluj ti-as da cu mare placere plante de suprafata.

Cel de 450l e cel mai urat!!! Nu stiu cine are grija de asa acvarii urate!!!
Faye wrote:Mai, eu cand mi-am facut primul acvariu, traiam cu galeata in mana. Toata ziua schimb de apa. Ba ca miroase urat, ba ca stau pestii la suprafata, ba ca se albeste apa... cosmar. Dupa filtrul extern am ajuns sa schimb apa o data pe an. Nu e normal si nu recomand nimanui sa fie indolent ca mine. Nu cred ca pestii au fost foarte fericiti. Plantele sigur n-au fost. Dar nu am avut pierderi.

Faye wrote:
Dana Rusu wrote:

Ai zis filtre??? pai ia vezi..poate ai ceva ce imi poti vinde mie

Sunt tot filtre interne, nu te ajuta. Crezi ca eu am inceput altfel decat tine? Daca erau bune de ceva ti le trimiteam cu drag, fara bani.
@Alinutz ai PM

Pai... Imi umplu tot spatele acvariului cu filtre de-astea interne si gata
Faye wrote:
alinutz80 wrote:...am investit banii in tot felul de prostii pentru care apoi ne-a parut rau.

Ha ha ha Stii bidoanele alea mari de muraturi? Am unul pe balcon plin ochi cu produse de acvaristica pe care nu le-am folosit in ani. Pompe de aer, pompe de apa, filtre interne, incalzitoare, aspiratoare substrat, tuburi, furtune, termometre, adaptoare, lampi, teste de apa, etc... poate ar trebui sa-mi deschid un 2nd hand.

Ai zis filtre??? pai ia vezi..poate ai ceva ce imi poti vinde mie

Cum e? E mai bine? Ma intristeaza ce citesc aici
Faye wrote:@Dune, acesta este topicul unei alte colege, unde tratam strict problemele de care se loveste ea. Creaza-ti propriul topic unde vom discuta despre acvariul tau si vei primi raspuns la toate intrebarile.

Nu mai atacati topicul meu!!!

Individiosilor!!!
opincarul wrote:Cauta pe net Sera Siporax. Cel despre care vorbeste colegul nostru e Siporax mini, ceva mai compact. Nu stiu daca are aceleasi rezultate.
De impacat si capra si varza nu prea poti. Adica ori te avanti cu capul inainte dupa ce capeti niscaiva experienta, ori incerci ce e mai bun pentru pestii tai, chiar daca le iei pe rand. La mine a durat 1 an pana mi-am luat primul filtru extern, desi aveam 8 acvarii, 6 de 20-30 de litri, unul de 54 de litri si unul de 80. Schimbam apa ca la balamuc, dar nu aveam copil pe vremea aia si aveam mult mai mult timp liber

LE: de ce sa-i pup picioarele? Serpii, prepelitele si perusul si le-a dorit copilul la schimb cu diverse. Soparla am luat-o in urma unei promisiuni facute de mine. Nu pot sa permit copilului sa hraneasca serpii, mi se pare cam mult pentru varsta lui, dar hranea agama cu gandaci si larve pudrate. Eu hranesc serpii, doamna le schimba asternutul. Eu plimb cainele, doamna face curat la animale, deci, e egalitate

No, e o mini zoo la voi! Dar va admir pentru asta!
opincarul wrote:
Dana Rusu wrote:[

Am zis ca nu vreau filtru extern. Filtrul asta de il am acum, Aquael-ul ma-sii.. la ce naiba a mai fost pus in kit ( acvariu, capac, filtru, incalzitor) daca nu e bun de nimic cum spuneti voi????

Pentru ca se numeste Starter kit, nu Pro, asta e motivul pentru care se pun toate mizeriile in pachet: filtru mic si subdimensionat (ca atunci cand pui scutec nr 1 unui copil caruia trebuie sa-i pui 5-6), minciog de prins fluturi de faina, ca pesti nu prea, solutii pentru ameliorarea apei.... Si pentru ca pachetele astea nu-s gandite pentru cei care citesc- astia-s aia periculosi care sunt constienti ca un kit dintr-asta e scump si nu ofera ceva util. Nici macar neonul ala nu e suficient pentru cantitatea de apa.
Acvariul are 54 de litri brut, adica pana la buza sticlei. Dupa ce puo diverse in el, se micsoreaza cantitatea de apa cu volumul obiectelor introduse.
Nu-ti fa griji ca esti femeie si ai grija singura de acvariu, asa patim cu totii. Sotia mea are grija de 2 serpi, soareci si prepelite. De soparla se ingrijea copilul
Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, dar tanti @Faye e tot femeie si stie ce spune.

Jesussss, serpi? Fereasca sfantu! Pai atunci banuiesc ca ii pupi picioarele in fiecare zi sotiei tale

Deci, astia de fac starter kit-urile astea sunt niste nesimtiti atunci. Ca imi dau mie stres si ma cearta lumea pe-aici ca nu pun alt filtru
Nu mai pun alti pesti... Nu, nu, nu! Acvariu mai mare, nu. Siporax - pastile albe, nu pot pune pe langa buretele din filtrul existent? Si impac si capra si varza, nene.. Adica si mecanica si biologica..
Ugarit, cred ca m-am uitat la filtrul propus de altcineva. Scuze.

Faye, mersi de explicatie.. Am inteles si eu dupa 765438 de zile..

Zic doar o muiere care se ocupa de acvariu ca no, pe fiu-miu de 7 ani, daca l-as pune sa schimbe apa, mi se umfla tot parchetul. E suficient cat baga mana sa mangaie pestii si sa ia frunzele cazute pe nisip si eu cu prosopul dupa el sa sterg pe-acolo. iar sotul meu trebuie sa il intreb daca mai stie ca avem pesti. Acum ce sa fac? M-a mancat, ma scarpin. Dar e o mancarime din-aia, nu stiu cum sa va explic, faina, antrenanta, linistitoare, imi pune creierul si sufletul in miscare.

trasalica wrote:Ai cam luat foc ) Faye, eu am renuntat la a incerca sa il fac sa inteleaga macar sa numai faca 10 posturi, am vz ca s-a potolit, dar tot a mai scapat cate unul ), ca sa fim intelesi pentru toti, filtrele interne sunt apa de ploaie, in afara de filtrare mecanica si o valurire a apei nu stiu sa faca altceva, vrei filtrare biologica, dai bani, ai zis mai sus ca vrei un filtru extern 200 lei, o sa gasesti, nu zic nu, insa, o sa faci ca toti, ne zgarcim pt 50 lei- 100 lei. Iti spun din propria experienta ca tot la cele de 300-400 lei ajungi. Mai bine strangi putin buzunarul si iei ce trebuie, mai tarziu o sa dai mai mult de atat daca te zgarcesti.
Un filtru minim sa zic asa " https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-classic-150-2211-9216" ii bagi cv material bio, filtrul intern il tii pt filtrare mecanica, bine am dat un exemplu site-ul, incepi si cauti modele asemanatoare, pe alte site-uri poate gasesti mai ieftin. Spor

Am zis ca nu vreau filtru extern. Filtrul asta de il am acum, Aquael-ul ma-sii.. la ce naiba a mai fost pus in kit ( acvariu, capac, filtru, incalzitor) daca nu e bun de nimic cum spuneti voi????

Am 54 de litri de apa. Chiar 50 mai degraba, ca nu e plin ochi. Vad ca filtrul asta pana acum a tot tras.. s-a murdarit.. l-am spalat o data.. il mai spal, in apa de la acvariu, bineinteles. dar a tras si din frunzele care erau cazute mai aproape de el..
Filtrul de ai zis tu de el, Ugarit, l-am gasit cu 180 de lei. Nu 100... e o mica mare diferenta.
Maine sunt 2 saptamani de cand am pestii. Si pana acum sunt bine toti, multumita sfaturilor voastre in mare parte si probabil sufletelului meu ca mi-e tare drag de ei.

Si nu e vorba de zarcit, Jesussss... Dar nu mereu am posibilitatea sa investesc. Fereasca sfantu, nu suntem niste sarantoci.. dar.. no..

Nu stiu ce e canistra.. Nu am inteles unde vine siporaxul ala pus.. NU stiu ce e filtrarea mecanica si ce diferenta e intre mecanica si biologica.. Si ma intreb cum naiba va arata o chichineata de acvariu, pus pe biroul lui fiu-miu, cu 2 filtre, 7000 de mate( cabluri) atarnate si doar o muiere care se ocupa de el..

alinutz80 wrote:La multi ani! In primul rand, cu o mica intarziere.

Acvariul si pestii arata ok pt un incepator. Pestii par sa fie bine si activi...deci sunt ok. Ai putea sa mai iei inca 2 3 corydoras albino, dar cum vrei.
Plantele par ok asa...o recomandare ar fi sa le muti toate plantele inalte (din ce vad la tine toate sunt inalte) spre colturile stanga si dreapta spate...si filtrul muta l mai spre spate in partea stanga...cat mai spre spate posibil.
Acum, referitor la filtrare, daca tot vrei sa ramai la filtre interne doar, eu in locul tau as mai adauga inca 1 filtru intern Eheim de colt....in care poti pune sera siporax mini sau Eheim substrat pro. Recomanda acest model: https://www.nevertebrate.ro/filtru-intern-de-colt-eheim-aqua160-2207-33545 sau modelul putin mai mare 2208.

Cum au zis si colegii, mai poti pune si ceva anubias si 1 2 lemne frumoase si 3 4 pietre necalcaroase de marime mica/medie...sigur va arata mai bine decat nucile de cocos plus ca nu mai ai de lucru cu ele decat le speli bine la dus cu apa fierbinte si le pui in acvariu (asta daca le cumperi din magazine de acvaristica).

Nucile de cocos le primesc gata facute. Sunt curatate, gaurite.. Doar le fierb putin si le pun in acvariu. Un coleg de-aici mi-a facut cadou de ziua mea
narcis wrote:La multi ani! Bazinul nu arata deloc rau, se vede ca iti doresti. Eu te sfatuiesc sa inchei achizitiile cu pestisori, la momentul acesta ai destui.
Cand scade mai mult debitul filtrului, il desfaci si clatesti buretele acela usor in apa scoasa din bazin la schimbul de apa.
Referitor la plantute, scoate vata ai in care au venit de la magazin ?i replanteaza-le.
Stiu ca mai erau colegi din Brasov, poate te ajuta cu ceva plante si o plantare.
Pentru pestii pe care ii ai acum, filtrul acela nu va fi de ajuns, schimburile de apa sa nu le omiti. In eventualitatea achizitiei unui alt filtru, unul sa fie pentru biologica, dar schimburile de apa la fel, sa te tii de ele.

Multumesc!
Am scos buretele ala de la restul. Cel ce se vede acolo efectiv s-a prins in radacinile plantei. Si mi-era teama ca o rup cu totul. Dar, fac cumva si il scot si pe acela.
Fac schimburi de apa, cum sa nu?

Dar, intrebare. Apa ce o scot din acvariu, aia se pastreaza? Adica.. As putea sa o pun inapoi dupa ce se lasa mizeriile la fund? Nu am posibilitate sa cumpar tancuri de-alea de pastrat apa. Doar intr-un bidon mai mare, galeata ceva..
Si, un filtru care sa nu fie 200 de lei, nu imi poate recomanda nimeni?
alinutz80 wrote:La multi ani! In primul rand, cu o mica intarziere.

Acvariul si pestii arata ok pt un incepator. Pestii par sa fie bine si activi...deci sunt ok. Ai putea sa mai iei inca 2 3 corydoras albino, dar cum vrei.
Plantele par ok asa...o recomandare ar fi sa le muti toate plantele inalte (din ce vad la tine toate sunt inalte) spre colturile stanga si dreapta spate...si filtrul muta l mai spre spate in partea stanga...cat mai spre spate posibil.
Acum, referitor la filtrare, daca tot vrei sa ramai la filtre interne doar, eu in locul tau as mai adauga inca 1 filtru intern Eheim de colt....in care poti pune sera siporax mini sau Eheim substrat pro. Recomanda acest model: https://www.nevertebrate.ro/filtru-intern-de-colt-eheim-aqua160-2207-33545 sau modelul putin mai mare 2208.

Cum au zis si colegii, mai poti pune si ceva anubias si 1 2 lemne frumoase si 3 4 pietre necalcaroase de marime mica/medie...sigur va arata mai bine decat nucile de cocos plus ca nu mai ai de lucru cu ele decat le speli bine la dus cu apa fierbinte si le pui in acvariu (asta daca le cumperi din magazine de acvaristica).

Multumesc!
Nu inteleg cum zici sa il mut mai in spate.. Daca il mut mai in spate atinge incalzitorul.

Nu mai iau niciun cory albinos ca mi-e frica de ei Zombie i-a dat numele copilul meu Are ochii rosii.. Nu, nu.. Nu mai vreau
O sa pun si pietre, dar cateva.
Acvariu mai mare, sigur nu voi avea. Acesta este suficient pentru putinul spatiu disponibil. Si ma gandesc ca pentru 54 de litri unul intern e ok.
Poate pun siporax in locul buretelui ce il am acum. Daca am inteles eu bine ce e siporaxul asta. Si mai duce filtrul de-acum..
Vedem
Faye wrote:Nisipul intotdeauna va fi murdar. Nu ai cum sa-l mentii perfect curat si nici indicat nu e. Nisipul functioneaza ca un filtru. Deci iei si tu grosul si asta e.
Fruzele moarte nu trebuie lasate acolo. Se descompun si produc amoniac.
Petele de pe interiorul geamului se sterg cu un buretel nou, care nu a venit in contact cu detergenti. Adica iar tre' sa bagi mana in apa

Nu mai mi-e frica sa bag mana in apa.. Gata!
O sa iau si frunzele cazute in seara asta.

Multumesc mult de tot!
Deci, nisipul e murdar sau nu?
Pestii sunt bine. Banuiesc ca imi zicea cineva daca nu erau.
Si urmele alea din interiorul acvariului am cum sa le sterg?

Multu!
Pfoaiii! Am citit raspunsurile la 6 dimineata.
Mi-ati facut ziua mult mai frumoasa!
Multumesc muuuuuulllttt!

Forum Index » Profile for Dana Rusu » Messages posted by Dana Rusu
Go to: