[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Help!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alinutz80
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La multi ani! In primul rand, cu o mica intarziere.

Acvariul si pestii arata ok pt un incepator. Pestii par sa fie bine si activi...deci sunt ok. Ai putea sa mai iei inca 2 3 corydoras albino, dar cum vrei.
Plantele par ok asa...o recomandare ar fi sa le muti toate plantele inalte (din ce vad la tine toate sunt inalte) spre colturile stanga si dreapta spate...si filtrul muta l mai spre spate in partea stanga...cat mai spre spate posibil.
Acum, referitor la filtrare, daca tot vrei sa ramai la filtre interne doar, eu in locul tau as mai adauga inca 1 filtru intern Eheim de colt....in care poti pune sera siporax mini sau Eheim substrat pro. Recomanda acest model: https://www.nevertebrate.ro/filtru-intern-de-colt-eheim-aqua160-2207-33545 sau modelul putin mai mare 2208.

Cum au zis si colegii, mai poti pune si ceva anubias si 1 2 lemne frumoase si 3 4 pietre necalcaroase de marime mica/medie...sigur va arata mai bine decat nucile de cocos plus ca nu mai ai de lucru cu ele decat le speli bine la dus cu apa fierbinte si le pui in acvariu (asta daca le cumperi din magazine de acvaristica).

Acvariu 450L Altum Rio Orinoco: https://www.youtube.com/watch?v=nEVND9qmtv4&t=26s

Acvariu 100L: https://www.youtube.com/watch?v=t3GrkX1Erms

Acvariu 54L, Creveti crystal red: https://www.youtube.com/watch?v=TymTMhB75ms
Acvariu 54L, Creveti Blue dream: https://www.youtube.com/watch?v=G2XfmX2GJVo
Acvariu 54L, Land of trees: https://www.youtube.com/watch?v=6dfXKjSEi74

https://www.flickr.com/photos/190306661@N08/albums
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La multi ani! Bazinul nu arata deloc rau, se vede ca iti doresti. Eu te sfatuiesc sa inchei achizitiile cu pestisori, la momentul acesta ai destui.
Cand scade mai mult debitul filtrului, il desfaci si clatesti buretele acela usor in apa scoasa din bazin la schimbul de apa.
Referitor la plantute, scoate vata ai in care au venit de la magazin ?i replanteaza-le.
Stiu ca mai erau colegi din Brasov, poate te ajuta cu ceva plante si o plantare.
Pentru pestii pe care ii ai acum, filtrul acela nu va fi de ajuns, schimburile de apa sa nu le omiti. In eventualitatea achizitiei unui alt filtru, unul sa fie pentru biologica, dar schimburile de apa la fel, sa te tii de ele.
[ICQ]
Dana Rusu
Member
[Avatar]

IP:

alinutz80 wrote:La multi ani! In primul rand, cu o mica intarziere.

Acvariul si pestii arata ok pt un incepator. Pestii par sa fie bine si activi...deci sunt ok. Ai putea sa mai iei inca 2 3 corydoras albino, dar cum vrei.
Plantele par ok asa...o recomandare ar fi sa le muti toate plantele inalte (din ce vad la tine toate sunt inalte) spre colturile stanga si dreapta spate...si filtrul muta l mai spre spate in partea stanga...cat mai spre spate posibil.
Acum, referitor la filtrare, daca tot vrei sa ramai la filtre interne doar, eu in locul tau as mai adauga inca 1 filtru intern Eheim de colt....in care poti pune sera siporax mini sau Eheim substrat pro. Recomanda acest model: https://www.nevertebrate.ro/filtru-intern-de-colt-eheim-aqua160-2207-33545 sau modelul putin mai mare 2208.

Cum au zis si colegii, mai poti pune si ceva anubias si 1 2 lemne frumoase si 3 4 pietre necalcaroase de marime mica/medie...sigur va arata mai bine decat nucile de cocos plus ca nu mai ai de lucru cu ele decat le speli bine la dus cu apa fierbinte si le pui in acvariu (asta daca le cumperi din magazine de acvaristica).

Multumesc!
Nu inteleg cum zici sa il mut mai in spate.. Daca il mut mai in spate atinge incalzitorul.

Nu mai iau niciun cory albinos ca mi-e frica de ei Zombie i-a dat numele copilul meu Are ochii rosii.. Nu, nu.. Nu mai vreau
O sa pun si pietre, dar cateva.

Be the reason someone smiles today! But don't forget you are someone too!
Dana Rusu
Member
[Avatar]

IP:

narcis wrote:La multi ani! Bazinul nu arata deloc rau, se vede ca iti doresti. Eu te sfatuiesc sa inchei achizitiile cu pestisori, la momentul acesta ai destui.
Cand scade mai mult debitul filtrului, il desfaci si clatesti buretele acela usor in apa scoasa din bazin la schimbul de apa.
Referitor la plantute, scoate vata ai in care au venit de la magazin ?i replanteaza-le.
Stiu ca mai erau colegi din Brasov, poate te ajuta cu ceva plante si o plantare.
Pentru pestii pe care ii ai acum, filtrul acela nu va fi de ajuns, schimburile de apa sa nu le omiti. In eventualitatea achizitiei unui alt filtru, unul sa fie pentru biologica, dar schimburile de apa la fel, sa te tii de ele.

Multumesc!
Am scos buretele ala de la restul. Cel ce se vede acolo efectiv s-a prins in radacinile plantei. Si mi-era teama ca o rup cu totul. Dar, fac cumva si il scot si pe acela.
Fac schimburi de apa, cum sa nu?

Dar, intrebare. Apa ce o scot din acvariu, aia se pastreaza? Adica.. As putea sa o pun inapoi dupa ce se lasa mizeriile la fund? Nu am posibilitate sa cumpar tancuri de-alea de pastrat apa. Doar intr-un bidon mai mare, galeata ceva..
Si, un filtru care sa nu fie 200 de lei, nu imi poate recomanda nimeni?

Dana Rusu
Member
[Avatar]

IP:

alinutz80 wrote:La multi ani! In primul rand, cu o mica intarziere.

Nucile de cocos le primesc gata facute. Sunt curatate, gaurite.. Doar le fierb putin si le pun in acvariu. Un coleg de-aici mi-a facut cadou de ziua mea

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu pastrezi apa, pui apa proaspata. Ca sa scapi de "buretele" acela de pe radacina, clatesti usor radacinile plantei intr-un vas cu apa. Te poti ajuta de un ac, bold, sarma, ce ai la indemana.
[ICQ]
ugarit5
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate nu stiu daca sunt filtre cat de cat mai bune la preturi peste 100 de lei. Filtru care ti l-am recomandat este 100 de lei.
Poate alti colegi stiu alte filtre bune sub acest pret...
[WWW]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

ugarit5 wrote:Din pacate nu stiu daca sunt filtre cat de cat mai bune la preturi peste 100 de lei. Filtru care ti l-am recomandat este 100 de lei.
Poate alti colegi stiu alte filtre bune sub acest pret...

Mai baiatule, inceteaza odata sa bagi pe gat tuturor filtrul ala doar pentru ca il folosesti tu!
Ce sens are sa inlocuiesti un filtru intern cu un alt filtru intern, cand ambele fac practic acelasi lucru?
Acvariul Danei abia s-a stabilizat dupa umplere/populare/ciclare, e intr-un echilibru precar deocamdata, vii tu cu sfaturi sa il destabilizeze ACUM pentru ca nu are filtru ca al tau. Shimba filtrul ca asa vrea ugarit, ACUM!
Daca vrei sa ajuti, ajuta! Cu sfaturi bune, folositoare. Dar nu iti bate joc de timpul, banii si de ce nu, emotiile altor oameni(copii).

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
Gege
Senior member

IP:

Ai cam luat foc ) Faye, eu am renuntat la a incerca sa il fac sa inteleaga macar sa numai faca 10 posturi, am vz ca s-a potolit, dar tot a mai scapat cate unul ), ca sa fim intelesi pentru toti, filtrele interne sunt apa de ploaie, in afara de filtrare mecanica si o valurire a apei nu stiu sa faca altceva, vrei filtrare biologica, dai bani, ai zis mai sus ca vrei un filtru extern 200 lei, o sa gasesti, nu zic nu, insa, o sa faci ca toti, ne zgarcim pt 50 lei- 100 lei. Iti spun din propria experienta ca tot la cele de 300-400 lei ajungi. Mai bine strangi putin buzunarul si iei ce trebuie, mai tarziu o sa dai mai mult de atat daca te zgarcesti.
Un filtru minim sa zic asa " https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-classic-150-2211-9216" ii bagi cv material bio, filtrul intern il tii pt filtrare mecanica, bine am dat un exemplu site-ul, incepi si cauti modele asemanatoare, pe alte site-uri poate gasesti mai ieftin. Spor

This message was edited 1 time. Last update was at 03/09/2020 11:08:59

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48013.page
ugarit5
Senior member
[Avatar]

IP:

Frate a zis in posturile anterioare ca nu vrea filtru extern deoarece nu are spatiu/pretul semnificativ mai mare/apa in exteriorul acvariului etc.
La volumul acelui acvariu eu zic ca este ok si un filtru intern.
Filtrul care l-am recomandat il folosesc si este foarte ok pt pretul sau (silentios,puternic si incap multe medii de filtrare bio;cam 4 saculeti de minisiporax,vine cu un saculet la pachet)

This message was edited 1 time. Last update was at 03/09/2020 11:41:04

[WWW]
raul.tatulescu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

De acord cu colegul de mai sus. Filtre bune pentru acel volum de apa se duc spre 300-400 lei si parerea mea ca merita investitia. Daca vrei o solutie ieftina exista varianta SunSun fie hang on fie externe, ieftine, dar din ce am inteles unele modele au probleme in timp, ca orice chinezarie. Eu am momentan la unul dintre acvarii un SunSun luat la mana a 2a si nu am ce sa ii reprosez. In principiu nu prea exista filtrare prea multa, cu cat mai mare canistra cu atat mai bine.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/47332.page
Dana Rusu
Member
[Avatar]

IP:

trasalica wrote:Ai cam luat foc ) Faye, eu am renuntat la a incerca sa il fac sa inteleaga macar sa numai faca 10 posturi, am vz ca s-a potolit, dar tot a mai scapat cate unul ), ca sa fim intelesi pentru toti, filtrele interne sunt apa de ploaie, in afara de filtrare mecanica si o valurire a apei nu stiu sa faca altceva, vrei filtrare biologica, dai bani, ai zis mai sus ca vrei un filtru extern 200 lei, o sa gasesti, nu zic nu, insa, o sa faci ca toti, ne zgarcim pt 50 lei- 100 lei. Iti spun din propria experienta ca tot la cele de 300-400 lei ajungi. Mai bine strangi putin buzunarul si iei ce trebuie, mai tarziu o sa dai mai mult de atat daca te zgarcesti.
Un filtru minim sa zic asa " https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-classic-150-2211-9216" ii bagi cv material bio, filtrul intern il tii pt filtrare mecanica, bine am dat un exemplu site-ul, incepi si cauti modele asemanatoare, pe alte site-uri poate gasesti mai ieftin. Spor

Am zis ca nu vreau filtru extern. Filtrul asta de il am acum, Aquael-ul ma-sii.. la ce naiba a mai fost pus in kit ( acvariu, capac, filtru, incalzitor) daca nu e bun de nimic cum spuneti voi????

Am 54 de litri de apa. Chiar 50 mai degraba, ca nu e plin ochi. Vad ca filtrul asta pana acum a tot tras.. s-a murdarit.. l-am spalat o data.. il mai spal, in apa de la acvariu, bineinteles. dar a tras si din frunzele care erau cazute mai aproape de el..
Filtrul de ai zis tu de el, Ugarit, l-am gasit cu 180 de lei. Nu 100... e o mica mare diferenta.
Maine sunt 2 saptamani de cand am pestii. Si pana acum sunt bine toti, multumita sfaturilor voastre in mare parte si probabil sufletelului meu ca mi-e tare drag de ei.

Si nu e vorba de zarcit, Jesussss... Dar nu mereu am posibilitatea sa investesc. Fereasca sfantu, nu suntem niste sarantoci.. dar.. no..

Nu stiu ce e canistra.. Nu am inteles unde vine siporaxul ala pus.. NU stiu ce e filtrarea mecanica si ce diferenta e intre mecanica si biologica.. Si ma intreb cum naiba va arata o chichineata de acvariu, pus pe biroul lui fiu-miu, cu 2 filtre, 7000 de mate( cabluri) atarnate si doar o muiere care se ocupa de el..

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai de.aia trebuie asemenea filtre,sa nu mai fie nevoie de muiere asa des ^^

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Dana Rusu wrote:Nu stiu ce e canistra.. Nu am inteles unde vine siporaxul ala pus.. NU stiu ce e filtrarea mecanica si ce diferenta e intre mecanica si biologica.. Si ma intreb cum naiba va arata o chichineata de acvariu, pus pe biroul lui fiu-miu, cu 2 filtre, 7000 de mate( cabluri) atarnate si doar o muiere care se ocupa de el..

Ce este/face mai exact filtrul? E o cutie de plastic dotata cu o pompa care plimba apa(o trage pe o parte si o scoate pe alta). Cutia poate fi in interiorul acvariului(filtru intern) caz in care din motive estetice va avea dimensiuni reduse, deci si capacitate mica pentru medii filtrante. Filtrele externe(canistrele) sunt cutii mai mari, care stau in afara acvariului, sunt spatioase, le poti umple cu diverse materiale filtrante, trag apa din acvariu printr-un furtun, o plimba prin mediile filtrante si o scot curata pe partea cealalta, unde un alt furtun o duce inapoi in acvariu. Cam asta e toata filosofia cu filtrele.
Filtrarea mecaanica este procesul prin care filtrul trage apa, opreste impuritatile aflate in masa apei cu ajutorul buretelui si o impinge inapoi in acvariu. Deci curata apa de mizerie, dar nu ii schimba parametrii.
Filtrarea biologica e cea despre care ai citit la ciclare. Dejectiile pestilor, hrana neconsumata, frunze in putrefactie, etc, se descompun in apa si produc amoniac. Acest amoniac este hrana unui anumit tip de bacterii care colonizeaza materialele filtrante(siporaxul de exemplu). Cand apa trece prin filtrul biologic, acele bacterii o purifica, iese pe partea cealalta cu parametrii schimbati. In lipsa filtrarii biologice apa se incarca de substante nocive vietuitoarelor. Motiv pentru care esti nevoit sa faci schimburi dese de apa, ca sa mentii apa oarecum neotravitoare.
Eu am explicat pe scurt, procesul este mult mai complex.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
ugarit5
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa clarificam putin...
Filtrul actual este ok daca vei ramane la numarul actual de pesti,te vei tine de schimburile de apa si tot va trebui sa il cureti destul de des
Daca ai avea un filtru mai bun (la volumul acesta este ok si un intern) ai putea sa adaugi mai multi pesti,ai putea sa faci schimburi de apa mai rare (cam o data de saptamana),si filtrul curatat mai rar (eu il curat pe al meu o data pe luna).
Siporaxul se pune in filtru pentru a imbunatati filtrarea (arata ca niste pastilute albe poroase)
P.S:acel filtru l-am luat cu 100 de lei de la Animax

Un filtru extern este ca un "butoi" conectat cu furtunuri la acvariu,prin care curge apa (prin urmare incape mai mult material filtrant in filtru)

This message was edited 1 time. Last update was at 03/09/2020 14:08:00

[WWW]
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Dana Rusu wrote:[

Am zis ca nu vreau filtru extern. Filtrul asta de il am acum, Aquael-ul ma-sii.. la ce naiba a mai fost pus in kit ( acvariu, capac, filtru, incalzitor) daca nu e bun de nimic cum spuneti voi????

Pentru ca se numeste Starter kit, nu Pro, asta e motivul pentru care se pun toate mizeriile in pachet: filtru mic si subdimensionat (ca atunci cand pui scutec nr 1 unui copil caruia trebuie sa-i pui 5-6), minciog de prins fluturi de faina, ca pesti nu prea, solutii pentru ameliorarea apei.... Si pentru ca pachetele astea nu-s gandite pentru cei care citesc- astia-s aia periculosi care sunt constienti ca un kit dintr-asta e scump si nu ofera ceva util. Nici macar neonul ala nu e suficient pentru cantitatea de apa.
Acvariul are 54 de litri brut, adica pana la buza sticlei. Dupa ce puo diverse in el, se micsoreaza cantitatea de apa cu volumul obiectelor introduse.
Nu-ti fa griji ca esti femeie si ai grija singura de acvariu, asa patim cu totii. Sotia mea are grija de 2 serpi, soareci si prepelite. De soparla se ingrijea copilul
Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, dar tanti @Faye e tot femeie si stie ce spune.

This message was edited 2 times. Last update was at 03/09/2020 15:05:29

Mama prostilor e mereu gravida!
Dana Rusu
Member
[Avatar]

IP:

Nu mai pun alti pesti... Nu, nu, nu! Acvariu mai mare, nu. Siporax - pastile albe, nu pot pune pe langa buretele din filtrul existent? Si impac si capra si varza, nene.. Adica si mecanica si biologica..
Ugarit, cred ca m-am uitat la filtrul propus de altcineva. Scuze.

Faye, mersi de explicatie.. Am inteles si eu dupa 765438 de zile..

Zic doar o muiere care se ocupa de acvariu ca no, pe fiu-miu de 7 ani, daca l-as pune sa schimbe apa, mi se umfla tot parchetul. E suficient cat baga mana sa mangaie pestii si sa ia frunzele cazute pe nisip si eu cu prosopul dupa el sa sterg pe-acolo. iar sotul meu trebuie sa il intreb daca mai stie ca avem pesti. Acum ce sa fac? M-a mancat, ma scarpin. Dar e o mancarime din-aia, nu stiu cum sa va explic, faina, antrenanta, linistitoare, imi pune creierul si sufletul in miscare.

Dana Rusu
Member
[Avatar]

IP:

opincarul wrote:
Dana Rusu wrote:[

Pentru ca se numeste Starter kit, nu Pro, asta e motivul pentru care se pun toate mizeriile in pachet: filtru mic si subdimensionat (ca atunci cand pui scutec nr 1 unui copil caruia trebuie sa-i pui 5-6), minciog de prins fluturi de faina, ca pesti nu prea, solutii pentru ameliorarea apei.... Si pentru ca pachetele astea nu-s gandite pentru cei care citesc- astia-s aia periculosi care sunt constienti ca un kit dintr-asta e scump si nu ofera ceva util. Nici macar neonul ala nu e suficient pentru cantitatea de apa.
Acvariul are 54 de litri brut, adica pana la buza sticlei. Dupa ce puo diverse in el, se micsoreaza cantitatea de apa cu volumul obiectelor introduse.
Nu-ti fa griji ca esti femeie si ai grija singura de acvariu, asa patim cu totii. Sotia mea are grija de 2 serpi, soareci si prepelite. De soparla se ingrijea copilul
Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, dar tanti @Faye e tot femeie si stie ce spune.

Jesussss, serpi? Fereasca sfantu! Pai atunci banuiesc ca ii pupi picioarele in fiecare zi sotiei tale

Deci, astia de fac starter kit-urile astea sunt niste nesimtiti atunci. Ca imi dau mie stres si ma cearta lumea pe-aici ca nu pun alt filtru

opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cauta pe net Sera Siporax. Cel despre care vorbeste colegul nostru e Siporax mini, ceva mai compact. Nu stiu daca are aceleasi rezultate.
De impacat si capra si varza nu prea poti. Adica ori te avanti cu capul inainte dupa ce capeti niscaiva experienta, ori incerci ce e mai bun pentru pestii tai, chiar daca le iei pe rand. La mine a durat 1 an pana mi-am luat primul filtru extern, desi aveam 8 acvarii, 6 de 20-30 de litri, unul de 54 de litri si unul de 80. Schimbam apa ca la balamuc, dar nu aveam copil pe vremea aia si aveam mult mai mult timp liber

LE: de ce sa-i pup picioarele? Serpii, prepelitele si perusul si le-a dorit copilul la schimb cu diverse. Soparla am luat-o in urma unei promisiuni facute de mine. Nu pot sa permit copilului sa hraneasca serpii, mi se pare cam mult pentru varsta lui, dar hranea agama cu gandaci si larve pudrate. Eu hranesc serpii, doamna le schimba asternutul. Eu plimb cainele, doamna face curat la animale, deci, e egalitate

This message was edited 1 time. Last update was at 03/09/2020 15:21:20

Mama prostilor e mereu gravida!
Dana Rusu
Member
[Avatar]

IP:

opincarul wrote:Cauta pe net Sera Siporax. Cel despre care vorbeste colegul nostru e Siporax mini, ceva mai compact. Nu stiu daca are aceleasi rezultate.
De impacat si capra si varza nu prea poti. Adica ori te avanti cu capul inainte dupa ce capeti niscaiva experienta, ori incerci ce e mai bun pentru pestii tai, chiar daca le iei pe rand. La mine a durat 1 an pana mi-am luat primul filtru extern, desi aveam 8 acvarii, 6 de 20-30 de litri, unul de 54 de litri si unul de 80. Schimbam apa ca la balamuc, dar nu aveam copil pe vremea aia si aveam mult mai mult timp liber

LE: de ce sa-i pup picioarele? Serpii, prepelitele si perusul si le-a dorit copilul la schimb cu diverse. Soparla am luat-o in urma unei promisiuni facute de mine. Nu pot sa permit copilului sa hraneasca serpii, mi se pare cam mult pentru varsta lui, dar hranea agama cu gandaci si larve pudrate. Eu hranesc serpii, doamna le schimba asternutul. Eu plimb cainele, doamna face curat la animale, deci, e egalitate

No, e o mini zoo la voi! Dar va admir pentru asta!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: