[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dana Rusu
Forum Index » Profile for Dana Rusu » Messages posted by Dana Rusu
Inca ceva. Pot petisori din aceia care curata nisipul? Dar tot mici, mici? Exista?
Faye, multumesc mult de aprecieri. Eu sper doar sa ma descurc si sa nu fac vreo boacana. Am citit ca se pune punguta cu pestii in acvariu pana se face transferul termic. Pe urma pun cate putin din apa din acvariu in apa din punguta. Si abia pe urma, pun totul in acvariu.
Pentru ca isi doreste si imi doresc si eu sa vad pestisorii in apa cat mai repede, voi face zilnic cum ai spus tu.
ugarit5 wrote:aia rosu cu albastru de care zici cred ca sunt neoni.Aveau cumva o dunga albastra stralucitoare?

Daaa.. Guppy parca nu am vazut. Dar mai cautam. Incet, incet o sa ii invat. sper )))
ugarit5 wrote:Guppy nu traiesc in banc neaparat ci in grupuri
Ei au coada aia lunga ca o "fustita"
Ce peste ziceai ca mananca guppy?!

Ahahahaha! Atunci nu de guppy zic eu. Erau unii mici, rosu cu albastru, care traiesc doar minim 5 {cica} si vroia si unii negri care ii mananca pe aia mici. Jesusss, ce praf sunt!
ugarit5 wrote:Lemnele trebuie sa fie spalate si oparite
Pesti mici de banc:neoni,rasbora,tetra,zebre,boraras etc.
De asemena cred ca guppy ar fi incantator mai ales pentru copil

Guppy sunt cei mici, de traiesc doar in banc? Cu rosu si albastru? Ne placeau, dar mai vroia unii care am inteles ca ii mananca pe guppy. Si am renuntat
Paradoxx.. Nu o sa ma indragostesc de crabi, creveti, nici macar melci.
??
O s? pun cei mai mici pesti ever!!! De cei mari mi-e fric? ??????

Lemnele, dac? le "culegem" decpe undeva, trebuiesc tratate, ceva? Sau doar sa fie curate?
Am fiert nisipul ca asa ne-a zis de la petshop.

Deocamdata vom cumpara din petshop pesti. Si-a ales el vreo 10 maxim. Mici, mici. Habar n-am ce specii. O s? va spun cand mergem sa ii luam.

Ma coplesiti cu atatea sfaturi faine. Incep sa fiu tot mai curioasa. Nu ma asteptam!
Multumesc!
ugarit5 wrote:Nu neparat langa filtru,ci intr-un loc unde circula apa

Pai, l-am pus in stanga filtrului.
Nuci de cocos pot pune in apa? Curatate, gaurite, slefuite, fierte. Si ce crengi as putea pune?
ugarit5 wrote:Sigur! Si la fiecare pas pune te rog niste poze ca sa vedem si noi evolutia (o poza face cat o mie de cuvinte)

Prima poza, de marti.

Ieri am mai citit si am vazut ca se pune incalzitorul langa filtru
Si apa parca nu mai e asa tulbure.
Multumesc mult de raspunsuri!!! Nu ma asteptam la incurajarile astea!
Exact asa i-am spus lui David. Sa considere acvariul un colt de natura. Clar nu vom lua plante din plastic si alte chestii vopsite.
Pesti mari sigur nu o sa iau caci mie mi-e frica de ei. ( un fel de fobie )

O sa printez tot ce mi-ati dat de citit si ma apuc de invatat..
Dar sigur va voi mai stresa cu intrebarile
ugarit5 wrote:Exact
Nimic nu poate fenta ciclarea

Problema c? erau cadou de ziua lui. ?i asta e saptamana viitoare. Doamna de la petshop ne-a spus c? dup? minim 4 zile putem pune pe?tii. Asta e acum. O sa avem rbdare
Multumesc mult de ajutor
ugarit5 wrote:Mirosul acela si apa tulbure inseamna ca ciclarea a inceput
Rabdare:pestii se adauga peste 2-3 saptamani!

Chiar dac? am pus Denitrol si Aquasafe?
ugarit5 wrote:Sper ca nisipul este simplu,necolorat
Apa se prepara in felul urmator:pui apa intr-o galeata si adaugi solutia pt clor si o lasi o ora sa isi faca efectul.

Este simplu.
Le-am citit Nu inteleg mare lucru.
Dar e în regula. Daca e deranj prea mare pentru raspunsuri le voi mai cauta si in alte locuri
Multumesc
Buna,
Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi.. Am luat acvariu. Ca asa a vrut copilul
Dar, habar nu am cu ce se manânca. Este un acvariu Leddy 60 day&night. 54l. Am luat o panarama de nisip cred. L-am spalat în 76548 de ape si l-am fiert, ca asa mi-a zis doamna de la petshop. Acvariul este echipat cu un filtru simplu (cred???) cu buretel din-ala în interior si care scuipa apa înapoi. Mai are un încalzitor Aquael de 50w. Nu are ceva de setat temperatura. Probabil, doar un termostat. Nu dati cu pietre daca nu zic bine. V-am zis ca habar nu am.
Si mai are capac cu lumina led.
La sugestia vânzatoarei am cumparat o solutie de face bacterii si una de alunga clorul.
Acum vin întrebarile.
Am pus apa de la robinet. Si solutiile le-am pus una dupa alta. E ok?
Încalzitorul se aprinde putin si pe urma se închide. E ok? Face asa pt ca temperatura apei e cât trebuie?
Apa îmi pare cam tulbure. Eu ma asteptam sa fie clara, ca o apa cristalina, vorba cântecului.
Apa am pus-o marti. Duminica vrem sa punem pestii. E ok?
A început si sa miroasa putin. Zici ca sunt lânga o balta. E ok?
Mai am cred ca vreo mie de întrebari, însa sper sa mi se raspunda macar la cele de mai sus.
Nu râdeti de mine, asa e la început!
Multumesc

Forum Index » Profile for Dana Rusu » Messages posted by Dana Rusu
Go to: