Message |
|
Gabi C wrote:Schimbul de apa nu decicleaza. Adaugarea de conditioneri te ajuta sa elimini rapid clorul. Spalarea filtrului sub jet de apa la robinet va omori toate bacteriile benefice. Se spala doar intr o galeata cu apa din acvariu.. Bacterii ai si in nisip asa ca se va reface mai repede colonia in filtru. Dar oricum ai parte de deciclare. Ideal este sa ajungi sa ai o canistra umpluta cu material biologic.
Filtrul l-am spalat nu sub jet de apa.. Dar cu apa de la chiuveta, recunosc.. Si l-am spalat bine, pana nu a mai ramas nimic in el..
Pana mea..
Tare toanta mai sunt
|
 |
|
Ai vazut cat e o canistra din-asta?
|
 |
|
Vai de steaua mea...
Trebuie sa imi angajez pe cineva sa aiba grija de acvariu
La filmuletul ala s-a uitat cineva?
Va par ok smecheriile alea mici? Sunt niste parsivi! Cum ma vad, vin repede.. Doar, doar primesc ceva
|
 |
|
|
 |
|
Nu pot pune niste denitrol?
Si, voi ziceti ca am pierdut toate bacteriile ca am spalat filtrul. Dar cand fac schimbul de apa, nu se decicleaza?
Nu tot pierd bacterii? Mai ales ca fac la 2 zile.
|
 |
|
ugarit5 wrote:Off
Nu trebuia sa speli filtrul daca nu era foarte murdar
Din pacate neonii sunt cei mai sensibili pesti de acolo
Fa un schimb de apa rapid
Pai am facut.. Daca mai fac unul, nu pierd si mai multe bacterii?
Era destul de murdar filtrul si mirosea urat.
|
 |
|
Cred ca un neon nu e bine  sta mai mult intr-un loc, nu merge cu ceilalti, si da cu spatelw cateodata. Parca se chinuie sa înoate..
Am spalat si filtrul putin si dupa ce am pus capacul parca au luat-o razna toti, pret de cateva minute. Stateau mai mult la suprafata apei, inotau de nebuni.. Dar neon asta ma ingrijoreaza. Nu stiu cum sa pun filmulet aici sa intelegeti ce vreau sa spun. Sper doar sa imi fac griji degeaba
|
 |
|
Am ajuns acasa. Sunt toti bine! Yeyyyyyy,
Doar ca tre sa fug sa iau aqua safe ca am uitat ca nu mai am
Le fac schimbul de apa si sa aspir nisipul.
O sa iau si alt filtru, dar putin mai incolo. Petrecerea copilului, acvariul, tot ne-a cam golit
Am un fix cu nucile de cocos. Sa le lucrez eu ca decoratiuni.
Mno, urati-mi succes!
|
 |
|
ugarit5 wrote:Daca vezi ca vreun peste se comporta ciudat sau respira accelerat e apatic ceva sa faci un schimb de apa rapid
Sper sa nu. Abia pe la 6 ajung acasa.. Pana atunci stau ca pe ace
Dimineata pareau ok. Au venit la mancare, dar nici nu am avut timp sa stau cu ei.
Daca i-am pus sambata, azi oricum trebuie sa fac un schimb de apa, nu? Si mai pun aquasafe din-ala?
La 50l trebuie sa schimb vreo 10l, asa-i? 20%
|
 |
|
ugarit5 wrote:Mopani este un lemn african de esenta tare,foarte frumos (il am si eu un acvariu si are un efect deosebit)
Eu l-am luat de la hornbach cu 18 lei
Acel lemn,pe langa faptul ca acidifica apa (perfect pentru neoni) se depun pe el diverse microorganisme (hrana suplimentara pt pesti)
Arata foarte bine cu o planta Anubias prinsa de el
Ai gasit lemn de pus in acvariu cu 18 lei? Ca eu mai jos de 60 de lei nu am vazut nimic
P. S. Sunt toti bine. Practic au trecut de 24 de ore.
Sa fiu optimista sau stau tot cu emotii?
|
 |
|
Ma gandeam acum.. Daca iau o maternitate si il pun pe Alex acolo, sa nu o mai fugare pe Bibi? Macar o perioada..
Vad ca sunt toti ok. David, cum s-a trezit, direct la pestisori sa le dea mancare. Am pus foarte putina, am luat granule. Au halit-o.
Abia astept sa ma mai relaxez cu treaba la munca si sa incep sa citesc mai mult despre noii nostri prieteni si sa vedeti ce acvariu misto o sa fie!
|
 |
|
ugarit5 wrote:Hai ca e bine deocamdata
Mai multe plante,un mopani acolo ceva arata misto
Neonii nu stiu daca vor rezista (sunt mai sensibili)
Cati masculi si cate femele de guppy ai?
Doar masculi am luat guppy. Mopani ce sunt?
|
 |
|
Mda.. Vanzatoarea i-a aratat lui David molly, zicandu-ne ca ne recomamda si 2 din-astia. Iar, noi, ca tantalaii, am pus botul. Si cum sunt galbeni si draguti, David era incantat. Am facut-o, am facut-o..
Cat mi-a permis timpul, am stat langa ei, sa ma uit ce fac. Nu fuge mereu dupa Bibi. Mai vad zilele urmatoare.
|
 |
|
Pfoai.. Face fiu-miu ca trenu daca vede ca lipseste.. Asta e
|
 |
|
Alex si Bibi
Mai sunt: Bendi, Zombi, Jay, Kay, Cartoon Cat si nu mai stiu.
Alex si Bibi nu mai stiu ce specie sunt
|
 |
|
Astia galbeni mai mult pe langa filtru stau si ala mare o hartuieste pe aia mica. Adica Alex o fugare pe Bibi
|
 |
|
|
 |
|
1
|
 |
|
Ugarit, promiti ca nu razi de mine?
O sa pun o folie neagra pe spate, mai iau un filtru, niste nuci de cocos.. O sa mai fac cate ceva..
Acum arata asa:
|
 |
|
|
 |
|