[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dana Rusu
Forum Index » Profile for Dana Rusu » Messages posted by Dana Rusu
Ok. Apa tot din-aia lasata 24 de ore la declorinat, nu? Si biotopol mai pun?
ugarit5 wrote:Acvariul sta cumva in lumina directa a soarelui?
Vezi ca noaptea pestii "dorm",dar isi revin rapid daca aprinzi lumina in camera

Nu st? în lumina soarelui
Dragilor.. Am probleme.. Apa se face verde.. Nu stiu ce naiba am facut gresit.
E un esec total. Imi vine sa imi iau campii si ma simt o incompetenta ca nu sunt in stare sa am grija de cativa pesti.
Am facut schimb de apa cum mi-ati zis..
Pun la fiecare schimb biotopol si denitrol.
Dar pare tulbure si verde.
Acum am ajuns acasa si majoritatea pestilor erau pe nisip. Ma rog, poate dormeau.. Dar cat sa dormi? De obicei veneau la geam cand mergeam la ei. Acum nu..
Oare pentru ca am pus lemnul ala si plantele noi? I-am dat peste cap?
Va rog, sa imi spuna cineva ce sa fac. Cineva care stie sigur ce sa fac
Faye wrote:
Dana Rusu wrote:.. Dar imi place sa primesc complimente

Acu' v-ati convins ca e gagica, daca avea careva vreun dubiu
Eu as muta cioata aia mai intr-o parte, sa mai rupi din simetrie. Dar sfatul lui Narcis are intaietate. Nu e bine sa il tot deranjezi. Iar nisipul nu trebuie indreptat, arata mai natural valurit.

Ahahahaha! Mda.. Sunt o gagica stresata si dusa cu pluta

Mai incolo eventual mai fac ceva modificari. Cand iau filtru extern
narcis wrote:Nu trebuie sa ne placa noua, e bazinul tau. Lasa-l in pace o perioada, pietrusul se aseaza singur, iar plantelor nu le face bine mutatul continu, nici pestilor pentru ca e stres.
Inca o data repet, Colegul Ugarit incearca sa mai capeti experienta inainte de a sfatui pe altii, nu de alta, dar cei incepatori citesc si pot lua sfaturile tale actuale de bune. Mul?umesc de intelegere, scuze ca ti-am poluat pe aici, Dana.

Pai e acvariul meu.. Dar imi place sa primesc complimente bineinteles daca le merit

Nu mi-ai poluat nimic. Eu citesc cu placere ce imi scrieti voi aici!
ugarit5 wrote:Arata mult mai bine!
Incearca sa pui plantele mai inalte in spate
Hai curaj! Restul pestisorilor au nevoie de tine

P.S:Am avut si eu pierderi si i-am ingropat in gradina sub un copac

Multumesc! Am incercat sa fac o zona pentru Bibi, sa se poata aacunde cand simte nevoia
Trebuie sa mai indrept nisipul dar zilele urmatoare. Sunt obosita de la atata plans. Toanta de mine
Deci asta e cauza.. Off, bumbalaul meu guppy.. Mi-e cel mai ciuda ca nu am fost acolo la timp.
Ma doare sufletul sa il arunc in wc.
Sper sa nu se mai intample. Am mai luat plante. Si un mopani din-ala. Am vrut sa iau anubias dar aratau asa rau.. Cu pete, putine frunze.. Si am luat altele.
Sper sa va placa.
Faye wrote:Pai ii donezi, nu ai incotro. Altfel ti se aglomereaza rau acvariul. Astia se impuiaza pe banda rulanta.
Si nu e usor sa te desparti de ei, pentru ca nu intotdeauna stii pe ce maini ajung. Daca pica pe mana unui habarnist sau miserupist e ca si cum i-ai arunca in WC.

Si cu asta de l-am pierdut azi ce sa fac? Il inmormantez in gradina?
Sigur rade barbata-miu de mine. Ca a ras cand a vazut ca plang in hohote
Faye wrote:
Dana Rusu wrote:
Pe deasupra cred ca Bibi (molly) e gravida. Si nu stiu ce sa fac

Te pregatesti sa fii bunica
D-aia nu e bine sa iei vivipari. O sa te umple de respect.

In ceea ce il priveste pe raposatul, se mai intampla accidente. Eu am patit-o pe vremea cand aveam carasi. Aveau aia obiceiul sa ia gura fiecare pietricica din acvariu. In general le scuipau inapoi, dar s-a intamplat sa fie necesara interventia pensetei.

Nu stiu, fata.. Imi tot imaginezi ce naiba s-ar fi putut intampla.. cert este ca avea o pietricica in gura. E intr-un servetel acum. Nici nu stiu ce sa fac cu el. NU vreau sa il arunc in gunoi. Cred ca o sa il pun in gradina.

Cat despre Bibi.. are burta mai umflata, asa..si am impresia ca toti sunt dupa coada ei. si, la fund, are un punctulet alb...
Banuiesc ca face mai mult de un pui, asa-i? o sa ii donez. ce sa fac cu ei?
Liv wrote:Ziua 9 - nu a mincat nimic. Practic sta permanent complet nemiscata. Orice curent de apa duce la pierderea completa a echilibrului.

Cum nu a existat nici o imbunatatire a trebuit sa o elimin. Citeva picaturi de ulei de cuisoare in 0,5 litri de apa, 10 minute sa inceteze sa respire si pusa in congeletor la -14 grade Celsius.

Off.. Imi pare rau.. A fost cea mai buna decizie. Macar nu s-a mai chinuit. Si eu am pierdut unul azi.. Dintr-o prostie. Si nu credeam ca ma poate afecta atat.

Imi pare rau sincer, inca o data!
Faye wrote:Piatra e rosiatica? A confundat-o cu hrana si n-a mai putut sa o scuipe?

Da. E rosiatica.
Am plans de nu am mai putut
Mi-e asa ciuda ca nu m-am trezit mai devreme.. David s-a trezit inaintea mea si s-a dus sa le dea mancare. Si probabil atunci s-a intamplat. O fi crezut ca e o bobita din aia si a halit-o.
Copilul nu a vazut ca nu stie, iti dai seama..
Cand m-am dus la ei, deja era prea tarziu. Cred ca s-a chinuit cumplit. Efectiv e agatata pietricica aia in buza de jos, cumva..

Off..
Pe deasupra cred ca Bibi (molly) e gravida. Si nu stiu ce sa fac
ugarit5 wrote:Avea cumva branhiile decolorate?
Daca da,este posibil sa fie amoniac in apa

Nu imi dau seama.. E poza mai sus..
ugarit5 wrote:Pacat... De unde stii ca a murit sufocat?
Ceilalti pesti cum sunt?

Ceilalti sunt bine.. Cred ca merg din 10 in 10 minute sa ma uit la ei.

CartoonCat avea o pietricica blogata in gura.. Acolo unde e subliniat se vede
A murit sufocat..
A murit un guppy..
L-am g?sit dimineata.. Am plans. Macar de-as stii de ce. Sa nu mai moara si altii.
Am facut ceva gresit. Ieri, cand am facut schimbul de apa.
Azi e o zi trista
raul.tatulescu wrote:Daca iei doar grosul e ok, dar nu face prea mare curatenie, doar clatit.

Am clatit doar buretele. Si am curatat frunzele ce se prinsesera in suportul buretelui.

Am mutat si planta aia mai in fata si acum neonii stau numai in spatele ei
raul.tatulescu wrote:Sters sticla da, luat buretele de la radacina plantei da (eventual baga mai adanc in substrat radacina), in filtru mai bine nu te baga, e acvariul inca tanar, lasa sa se formeze bacteriile linistite. Incearca sa faci niste ascunzisuri pentru pesti, lemn, piatra, nuca cocos, ce iti e mai usor. In rest arata bine.

Pai nu mai trage bine filtrul. Il spal tot in apa din acvariu. Ma rog, in apa ce o scot la schimb..

Trebuia sa merg sa iau niste plante, dar nu mai apuc. Maine
Si o sa sterg si sticla pe interior si sa iau buretele ala de la planta si o sa spal si filtrul..
Nu stiu daca se intelege ceva
Daca aprind lumina nu se mai vede asa

Forum Index » Profile for Dana Rusu » Messages posted by Dana Rusu
Go to: