[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AOL
Forum Index » Profile for AOL » Messages posted by AOL
http://www.aquahobby.com/gallery/img/Botia_lohachata_2.jpg

Botia yoyo?
Pai nu aia e problema mea, problema este ca arata OK dupa 1 ora si apoi ramana aceeasi culoare. Si am incercat cu 2 teste. Poate m-or fraierit ungurii....
Ok. Multumesc de sfaturi!
Pai la inceput si-o schimba in 1 ora, si apoi trec 2-3 zile si nimic. Cam mare remanenta asta... si pe prospect scrie 30-60 minte. Plus ca pe prospect scrie sa il pun cat mai sus, dar eu cand sifonez acvariu (20% din apa o arunc), nivelul apei scade sub chestia aia de la tester. Sa fie aia o problema?
Am cumparat dIn Ungaria un tester de CO2< facut de SERA. Pe el scrie ca e permanent, dar el nu isi schimba deloc culoarea, ramane aceeasi culoare indiferent de cantitatea de CO2 pe care o introduc in acvariu. A mai folosit cineva acest tester? Sa imi dea niste tipsuri.... Mersi.
Eu mi-am luat CO2 tester. Pt 400 mi cat a costat merita, te scapa de numaratori de bule si restul frectiilor. Salutari!
Deci sa fim seriosi, un regulator de presiune nu costa atat. Eu mi-am facut instalatie de co2 la pretul:

-butelie co2 pt dozator bere 10 kile + manometru nou- 1.500.000
- eletroventil profesional + regulator profesional + accesori - 1.600.000

Daca cineva e interesat pot sa ii zic de unde sa isi procure cele necesare.
Chiar nu are nimeni test de Co2?
Pret? Si localitate?
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=11442&pos=-1509

Aici e acvariu, masa o sa o pozez later.
Vand acvariu 250 litri:

Lungime - 1.000 mm
Latime - 450 mm
Inaltime - 550 mm

Facut din sticla de 8 mm, acuma 4 luni. Pret 2.000.000 (sticla a costat 1.800.000 si 160 mi siliconul, nu am pus nimic in plus).

Vand masa pentru acvariu:

Lungime - 1.100 mm
Latime - 650 mm
Inaltime - 800 mm

Masa e cu schelet din fier vopsit negru si suportul e facut din tego. Poate sustine pana in 1 tona greutate. Pret 70 euro
Dintr-un tub de la dozator de bere bag CO2. Si eu folosesc metoda lu @dalles. Interesanta ideea, trebuia sa o incerc o data sa vad ce iese. Am sa merg sa caut si elctrovalve, desi habar nu am cu arata.
Daca imi poate da cineva o idee cum sa opresc CO2 cu ajutorul curentului? Ce sa pun pe furtun ca legat la o priza programabila sa opreasca sau sa dea drumul la CO2? Ceva idei mai ieftine va rog.
Deocamdata nici un peste nu a ajusn la maturitate, si nu am probleme. Daca voi avea, voi actiona in consecinta.
Cum test de CO2. Cineva care are drum prin ungaria ar fi de cel mai mare ajutor.. Am nevoie urgent de el. Multumesc
Am eu un tub de Tdl de 30w. Am dat pe el 150 mi, cu atat il si vand pt ca nu l-am folosit. Daca mai te intereseaza, un pm...
Aceeasi intrebare o am si eu: la un acvariu de cu 220 litri de apa in el cate bule ar trebuie sa iasa?? Mentionez ca tot CO2 se dizolva in apa.
Deci @larazginel, vad ca continui si tu cu traditia de pe aici. Dar nici o problema, sa te lamuresc si pe tine:

1. Am HQL de vreo luna jumate si nu am deloc alge;
2. "Pasarica" aia e cel mai tare acvarofil de aici;
3. Bazinul meu are 60 cm inaltime, stratul are 5, si e plin pana sus, daca e vreun cm pana sa dea afara. Am gresit, inaltimea este de 54cm;
4. Cat despre becurile care se "vor incalzi", am specificat ca am luat spoturi speciale pentru asa ceva, spoturi industriale, deci iti zic ca nu da caldura multa, de cand am luat capacul cu neoane si am pus HQL cu spoturile prinse in tavan, temperatura din apa a scazut cu 3 grade.
5, Cat despre spectru, Leo in a zis pe undeva (am citit ieri) ca HQL se foloseste des la acvarii, dar e umpic mai slab ca HQI.

Am inceput sa ma tin bine. Ne
[/img]

----------------------------------------------

Am dat din greseala "submit"..
Uite aici:
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=11442&pos=-1509

Ne ma-i auzim.

Lipit posturi consecutive.
Deoarece inaltimea coloanei de apa din bazinul meu este de 55 cm, mi-a soptit o pasarica ca neoanele nu bat ok. Asa ca am trecut pe neone (becuri cu mercur) HQL. Am cumparat 2 spoturi speciale pt acest tip de bec ( o groaza de bani) si am luat si 2 becuri de 125 w. Deci am 250 w la 250 litri. Nu e cam mult?? La ce inaltime de suprafata apei sa pozitionez spoturile? Daca stie cineva din timisoara unde gasesc HQL de 80 w... ca se cam invarte contoru de curent.
Am mai achizionat 6 papagali. Am acuma... 12 (cred)... si pe langa ei si 2 discusi. Din proprie experiente va zic ca sunt superbi... "cu personalitate", daca pot zice asa. Nu sunt niste pesti pretentiosi, agresivi. Produc multa mizerie. Cand au fost mici au fost toti negrii, acum, dupa 2 luni isi schimba culoarea... 2-3 in portogaliu, multi in galben si cativa alb-galben. Deci mai greu ipoteza cum ca ar fi injectati. Cel putin nu ai mei. Si cresc extraordinar de repede. Nu mai spun cat manca.. 12 papagali mi-au mancat aprope juma de kil de serra discus intr-o luna. Si ar mai manca....

Forum Index » Profile for AOL » Messages posted by AOL
Go to: