| Message |
|
|
|
Salut, m-ar interesa ancistrusul, daca mai e valabil anuntul tau. Ti-as lua acvariul cu totul dar nu am unde sa-l pun din pacate.
Florin
|
 |
|
|
|
S-a rezolvat, vad ca Manuela nu a mai scris pe forum. Oscarii au ajuns la mine in acvariu si sunt foarte fericiti. De apreciat ca sunt cuminti si am putut replanta si un echinodorus si ceva anubiasi fara sa-i devasteze.
Multumesc, Manuela.
|
 |
|
|
|
N-ar trebui sa manance puii daca nu se simt amenintati. Iti trebuie larve de artemia, faci rost de oua de artemia, le pui in apa sarata si le culegi apoi cu o lanterna si o pipeta.
Daca insa nu reusesti cu prima serie, si puii nu vor supravietui, vor depune dinou. Eu am reusit abia la a treia serie sa obtin pui. Nu-ti recomand sa muti puii intr-un acvariu mic, nu se poate sabiliza chimic, si puii vor muri, cel mai bine e sa stea cu parintii.
|
 |
|
|
|
Eu iti recomand neoane cu lumina calda, 3000 K, 2700K este parca lumina naturala, intr-o zi insorita, iar 3000K cu putini nori. Philipsul TLD 830 ar fi o recomandare indicativul 30 insemana 3000 K, iar 8 numarul de nuante cromatice, daca nu ma insel. Citisem mai demult un articol foarte bun despre acest subiect...
Din cate stiu eu un tub de 20W merge maxim, pana la o coloana de apa 30cm. Eu am preferat sa pun doua, iasa la 30cm coloana de apa.
|
 |
|
|
|
Eu iti recomand neoane cu lumina calda, 3000 K, 2700K este parca lumina naturala, intr-o zi insorita, iar 3000K cu putini nori. Philipsul TLD 830 ar fi o recomandare indicativul 30 insemana 3000 K, iar 8 numarul de nuante cromatice, daca nu ma insel. Citisem mai demult un articol foarte bun despre acest subiect...
Din cate stiu eu un tub de 20W merge maxim, pana la o coloana de apa 30cm. Eu am preferat sa pun doua, iasa la 30cm coloana de apa.
|
 |
|
|
|
Salut,
Eu am un acvariu cu dimensiuni similare, am sa incerc sa public o poza. Sunt insa curios, dupa atatea dezbateri ce a iesit din acvariul tau?
|
 |
|
|
|
Acum ceva ani mi-au depus si mie niste scalari in acvariul comunitar. I-am separat cu un geam de restul si au iesit pana la urma pui. In momentul cand i-am separat intr-un acvariu de 10 litri ca sa nu fie mancati de ceilalti pesti, pentru ca se strecurau pe langa separeul de geam mi-au murit. E greu de stabilizat chimic un acvariu asa mic, asa ca eu cred ca daca ies pui vor muri oricum.
Sfatul meu este sa nu te mai chinui cu icrele alea si sa pregatesti conditii pentru viitoare serie. Vor mai depune in scurt timp. Un acvariu de 50-100 de litri in care sa stea parintii linistiti sa depuna, si sa vezi daca nu-i streseaza nimic ce frumos au grija de puiuti. Merita efortul!
Mai trebuie sa-ti faci rost de artemia si sa studiezi cu e treaba cu ecolzarea ei si culegerea larvelor!
Te pot ajuta un acvariu de 60 de litiri daca vrei.
Florin
|
 |
|
|
|
Acum m-am prins si eu ca daca nu te loghezi nu apar rubricile de vanzari, cumparari si donatii...
|
 |
|
|
Da chiar, ce pret are? N-ai citit la regulament ca trebuie sa specifici un pret?!  Tot acolo se spunea ca daca nu se respecta regulamentul rubricii "Vanzari" mesajele vor fi sterse fara atentionare.
Eu l-as cumpara daca e o ocazie, desi nu am unde sa-l instalez pe moment... Cu transportul nu e o problema, am break.
Toate bune,
Florin
|
 |
|
|
|
Super, iti dau si bani pe ei. Am vazut ca ai multi, dar eu ultima oara am cumparat asa ceva de la magazin.
|
 |
|
|
|
La magazinul de pe Selari, am vazut pomacea cu 2 lei bucata. Mai aveau si un acvariu cu niste exemplare foarte mari de pomacea, nu am mai vazut pana acum asa mari, dar nu erau de vanzare. Motivul: "nu vrea seful".
De asemenea pe usa era un anunt pe care scria "Achizitionam pesti de la crescatori". Aviz amatorilor. Poate vor si melci.
Succes,
Florin
|
 |
|
|
|
salut ma intereseaza acest echinodorus desi iti marturisesc ca nu stiu cum arata. Am avut mai demult probleme cu acvariul si am pierdut niste plante: Ech. Ozelot si Tiger le regret cel mai tare, am salvat un cordifolius si un major.
Multumesc,
Florin
0723233317
|
 |
|
|
|
salut,
la un moment dat la publicitate ramasese doar rubrica de "schimburi" din acest motiv nu intelegeam eu la ce te refereai.
prefer sa trec in weekend sa iau melcii, in functie de cum poti si tu.
toate bune,
Florin
|
 |
|
|
|
Tocmai am intrat in posesia a doi oscari care au fost crescuti cu rame. Fostul proprietar statea la curte si le culegea din gradina. Eu stau la bloc, iar in spatiul verde din jur nu am gasit rame asa ca am cumparat de la un magazi de momeli de pescuit.
Nu stiam ca exista mai multe tipuri de rame, credeam ca cele care prefera balegarul sunt ca cele din pamant dar arata altfel, adica sunt mai albicioase datorita mediului in care traiesc. Poate sa fie acelasi tip de rama si in pamant si in balegar, iar cea din urma sa fie mai albicioasa?
|
 |
|
|
Sper sa incapa in cei 220 de litri, din cate am citit cam 300 ar fi ideal pentru 2 oscari. Daca cei 80 de litri o sa faca diferenta, am un motiv sa-mi mai fac un acvariu
Toate bune,
Florin
|
 |
|
|
|
Pestii multi si colorati i-am mutat intr-un acvariu la firma. Acasa mi-a ramas acvariul gol cu ceva plante de ceva timp pentru ca nu m-am hotarat inca ce sa pun. Initial m-am gandit la o pereche de discusi, mai la indemana ar fi fost scalari, la oscari nu m-am gandit dar cred ca ar fi super!
Din ce am cititi, pentru ca nu am mai avut oscari, a mai tine plantele in acvariu ar fi o utopie, asa ca s-ar potrivi de minune schimbul :-), eu oricum ne mai avand ce face cu: un echinodosus major, un ech. cordifolus, ceva ludwigia, anubias, ...
Mai trebuie insa sa cochetez cu ideea, un acvariu fara plante imi da de gandit, din punct de vedere estetic, dar aici ced ca cei doi oscari pot echilibra situatia, dar mai ales din punct de vedere al dezechilibrului chimic ce se va produce. Pana acum am mers pe varianta unui acvariu bine plantat, fertilizat si subpopulat, obtinand un foarte bun echilibru fara a necesita schimbari dese de apa si fara probleme cu algele.
Cu toate astea as vrea sa-i iau. Poate ne auzim la telefon saptamana viitoare in caz ca subiectul mai este deschis, dupa joi, cand ma introc in tara.
Toate cele bune,
Florin - 0723233317
|
 |
|
|
|
Cand mi s-a spart fundul, acvariul era pus direct pe o suprafata tare, pe mobila. Se intampla acum vreo 10 ani... . Nu stiam de polistiren sau alte treburi de genul asta. Explicatia am aflat-o vreo 5 ani mai traziu. Eu acum folosec izopren, din ala de se pune in cort.
|
 |
|
|
|
Salutare,
Pentru ca recent au fost o seama de dezbateri pe tema: cat de gros sa fie geamul la acvariu, parerile fiind impartite, as dori sa lamurim un aspect: factorul de siguranta. Factorul de siguranta este una din variabilele luate in calcul grosimii geamului. Am vazut ca se foloseste 3,8 dar se poate folosi si 2. Ce reprezinta de fapt acest numar si cum putem jongla cu el? De ce 3,8 si nu 3,5 sau 3, sau chiar 2?!
Apoi, o alta nedumerire: daca din calcule rezulta ca geamul pentru acvariu de dimensiuni date poate fi de 6mm, chiar cu un factor de siguranta maxim de 3,8, de ce totusi optiunea este sa se foloseasca geam de 8mm sau chiar de 10mm?! La ce ne mai batem capul cu calculele?
Toate bune,
Florin
|
 |
|
|
|
Pentru fipilica,
Observatia lui mi se pare bazata. Din ce am inteles eu, problema cu masa este ca daca se curbeaza sub greutatea acvariului apare o tensiune intre fund si suprafata cu care intra in contact si se crapa geamul. Eu am patit-o.
Gasesti pe net un excel care calculeaza grosimea geamului facut de renumitul Warren Stillwell, fisierul se chema GlassThicknessCE_01.xls, printre altele iti arata si cat se va curba geamul (bending). Deci e normal sa se curbeze.
Toate cele bune,
Florin
|
 |
|
|
Multumesc tuturor pentru lamuriri. Si eu cred ca nu se va sparge, de altfel nici nu sa spart cand i-am facut proba, dar vroiam sa inteleg la ce sa ma astept in timp. Am sa tin cont de toate sfaturile voastre si cand o sa-l pun in functiune poate public si niste poze.
Toate cele bune,
Florin.
|
 |
|
|