| Message |
|
|
Am devenit nostalgic dupa oscarii mei  . Desi ai mei au fost albinosi rau, nici urma de portocaliu si m-au chinuit mult cu schimbul de apa, au ceva aparte acest gen de pesti. I-am tinut cativa ani, nu mai stiu exact cati, dar anul acesta au murit. Cred ca s-au imbolnavit, pentru ca le-au aparut niste gauri in piele. Nu-mi dau seama de unde ar fi putut lua vreo boala pentru ca ii hraneam cu inima de pui. Sa fi fost de la hormonii de crestere a puilor ??
|
 |
|
|
|
Stiu ca este o legatura intre spuma si duritatea apei. Nu am avut insa rabdare sa vad ce duritate este nevoie pentru inmultirea anabatidelor. Mi-as dori insa sa inmultesc colisa, dar momentan nu am decat o femela si mai multi masculi. Cand le va veni vremea am sa ma documentez mai mult. E de luat in calcul obtinerea unei duritati optime, sau pot sa ma bazez pe apa de le robinet din Bucuresti, pur si simplu?
|
 |
|
|
|
Cred ca decorul centrat pe mijloc are unele incoveniente. Eu as crea un spatiu in centru, unde sa inoate pestii.
|
 |
|
|
|
Am avut mai multe depuneri in acvariul comunitar, dar pentru ca nu am avut timp sa ma ocup am lasat legea naturii sa-si spuna cuvantul. Dupa cateva zile, au disparut fie icrele fie puii.
Marti am observat insa ca perechea de scalari se pregateste de o noua depunere. Curatau cu harnicie o frunza de echinodorus, asa ca m-am hotarat de data asta sa fac tot posibilul sa le acord conditii sa-i fac mari.
Miercuri am pregatit un acvariu de 54L in care am pus vreo 10L de apa statuta, 20L din apa cu acvariul parintilor si 20L dintr-un alt acvariu. Am inceput sa o aerez cu o piatra si un filtru si am incalzit-o la 28 de grade.
Joi scalarii mi-au depus cam 70 de icre, cateva albe dar 60 pareau fecundate OK. Am mutat frunza cu icre in acvariu nou pregatit.
Vineri am observat ca din icre iesise o codita, dar se mai albisera unele dintre ele. Aici am facut cred prima greseala, pentru ca nu am inlaturat icrele moarte. Se pare ca au avut un efect cam devastator si au omorat "icrele" care dadeau din codita.
Sambata am mutat cu o pipeta vreo 14 pui intr-o alta parte a frunzei.
Duminica mai aveam in viata vreo 6 pui. M-am apucat sa le fac curatenie. Am schimbat 10 L de apa cu apa statuta. Seara am mai gasit in viata 1 pui.
Multumesc lui flyer01 pentru post. Eu m-am documentat pe google, dar nu m-a ajutat prea mult.
Cred ca daca as fi inlaturat icrele moarte mai devreme as vi avut o rata de supravietuire mai mare. Am incercat la un moment dat, dar erau lipte destul de bine si ca sa nu le deranjez pe cele OK, am renuntat. Cum s-ar putea face acest lucru, cu pipeta nu prea am reusit?
Nu inteleg insa de ce de la mutarea celor 14 pui care a avut loc vineri, intr-o zona curata a frunzei de echinodiorus pe care au fost icrele, au murit asa de repede toti. Nu am folosit albastu de metil in apa, sa fie atat de important?
Poate cei care au mai multa experienta practica imi pot spune mai multe.
PS: Cu artemia am avut mai mult succes, se pare insa ca m-am grabit si acum am larve pe care nu am cui sa le mai dau. Daca este cineva amator sa ma sune 0723233317, nu stiu cat vor supravietui.
|
 |
|
|
|
Salut,
am nevoie de un acvariu de 50L. am o pereche de scalari care mi-a depus iar, si m-am hotarat sa le acord ceva atentie puitilor. la depunerile precedente i-am lasat in voia sortii si dupa 2-3 zile de inotat prin acvariul mare au disparut...
daca cineva este dispus sa imprumute un astfel de acvariu, il pot recompensa cu anubias nana sau higrophila corymbosa angustifolia, melanoides tuberculata, sau cu viitorii pui de scalari daca voi avea noroc de ei.
daca cineva vrea bani, pot oferi 500 de lei, sau chiar mai mult pe un astfel de acvariu.
astept oferte.
0723233317
Florin Iliescu
|
 |
|
|
|
tocmai am cumparat un botia macracabtha si l-am introdus in acvariul de 100L cu cei 4 scalari si un aimonieri (Gyrinocheilus aimonieri). am luat doar unul pentru ca m-am gandit ca este un peste teritorial ca aimonieri, dar acum ma documentez si vad ca e peste de card si ar fi trebui sa iau mai multi... am dat 12 lei pe el, si sincer nu prea am chef sa mai iau altii, dar si pentru ca n-as vrea sa raman fara melanoides.
ce parere aveti, e vreo problema daca sta singur fara alti botia?
|
 |
|
|
|
Sunt curios daca ai reusit pana la urma. Mai demult am bagat si eu CO2 in acvariu folosind o instalatie improvizata, si nu mi-aduc aminte sa fi avut dificultati cu producerea CO2. Nu am folosit insa bicarbonat. Incearca mai intai fara.
Totusi desi echinodorus ozelot mergea foarte bine, echinodorus red special nu dadea rezultate. Peste un timp a trebuit sa mut plantele in alt avariu, unde nu am mai administrat CO2. In noua locatie, echinodorus red special a mers fantastic, a facut chiar tija si a dat pui, intr-un acvariu de numai 100L. Iti spun toate astea pentru ca este posibil ca nu fertilizarea si CO2 sa fie problema. Cauta si alte specii de plante, mai rezistente, mai putin pretentioase. Dupa mine lumina este cel mai important factor si un substrat din nisip luat din rau si spalat in 3-4 ape cum m-a invatat Boloni. Eu prefer 2 neoane cu lumina de zi (3000 K), si am rezultate acceptabile. Unii prefera lumina rece, care sa previna aparitia algelor, insa asta nu prea face nici bine plantelor.
Numai bine,
Florin
|
 |
|
|
|
Salutare,
Atasez poza si cu cele de 12 cm, si ofer 3 la pret de 25 RON celor care vin personal sa le ridice din Bucuresti, soseaua Panduri.
Pretul pentru 1 bucata este 10 RON. Pot expedia prin Posta Romana si in tara cu plata ramburs.
Multumesc,
Florin
0723233317 sau Y!M: iliescufm
|
 |
|
|
Cel mai probabil planta "neidentificata" este Hygrophila corymbosa 'Angustifolia'. Gasesc pe net cu numele asta, unele imagini care nu prea seamana, dar daca este sa ma iau dupa
http://www.amazonios.gr/product_info.php?products_id=2739&language=en aceasta este.
|
 |
|
|
|
Frunzele de anubias cresc mai mari, dupa cum se vede in cealalta poza. Sunt din aceiasi specie. Cresc insa foarte greu, cred ca "mama" lor o am de mai bine de 10-12 ani.
Planta neidentificata este o Hygrophila, dar nu mie clar de care, se mai cheama si Nucus. Am multe fire, nu mi-am batut capul sa le numar, plantate in tufe arata frumos, dar aportul lor principal nu este cel estetic ci faptul ca previn aparitia algelor, crescand rapid.
Cele mici din poza, s-au dat, dar mai am in acvariu. De preferat sa veniti personal sa va alegeti.
Prefer sa fiu contactat telefonic, 0723233317, la PM raspund mai greu, asa ca aveti rabdare daca alegeti sa ma contactati astfel. :-)
Multumesc,
Florin.
|
 |
|
|
|
Salut,
M-am hotarat sa ma despart de urmatoarele plante din specia ANUBIAS, le-am tot tinut pentru noul acvariu de 300L care insa va mai dura o vreme buna pana il voi popula:
H: 7-10 cm 5 lei/bucata (4 bucati) (poza atasata)
H: 12 cm 10 lei/bucata (2 bucati)
H: 18 cm 15 lei/bucata (2 bucati)
H: 20 - 25 cm 25 lei/bucata (2-3 bucati) (poza atasata)
Mai am o planta care creste foarte repede si m-a scutit de multe batai de cap in acvariu cu oscari, la care nu mai faceam fata cu 2 schimbari de apa pe saptamana, dar care nu am reusit sa o identific. Se ofera la un pret de 1leu / fir, indiferend de marime. A se vedea in poza.
Ma puteti contacta la telefon: 0723233317. Florin.
|
 |
|
|
|
Salut,
Ti-l cumpar eu. Te rog sa ma suni sa aranjam.
Florin Iliescu
0723233317
|
 |
|
|
|
E un peste rezistent fizic, dar foarte sensibil emotional. Nu m-as risca sa-l trasport pana la Bacau. Ar trebui pus intr-un sac de plastic gros, cu apa, si pus la tren daca mai merge sistemul asta. Dar pana la Bacau cred ca va ramane fara oxigen.
|
 |
|
|
Pentru cine doreste o experienta aparte, vand oscarul. L-am luat acum 3 sau 4 ani de pe acest forum, era mare, acum e urias :-) pentru ca i-am schimbat meniul pe baza de rama, cu inima de pui, mai igienic si mai comod. Are nevoie de 200-300 de litri de apa, temperatura nu e o problema, dar nu incercati sa mai puneti nimic cu el, nici macar plante, e inutil. A mancat si melcii pomacea... .
Pret 30 lei, dar daca da cineva mai mult, nu ma supar.
Florin
0723233317
iliescufm@yahoo.com
|
 |
|
|
|
Salut,
As dori sa-mi procur o scula performanta de taiat sticla. Imi poate recomanda cineva ceva si sa-mi spuna de unde s-ar putea procura?
Multumesc.
|
 |
|
|
Salutare,
As dori o pereche de scalari daca are cineva de dat/vandut. Sau vrei 5-6 mai mici sa-i cresc pana s-or alege o pereche.
Ma puteti contacta pe iliescufm@yahoo.com sau 07 23 23 33 17. Florin
|
 |
|
|
|
Salut,
Toti pomacea pe care i-am avut au murit relativ repede, in cateva luni. As mai lua dar nu inteleg care de ce mor. Melcii de substrat traiesc bine merci, dar nu si pomacea. Cu ani in urma cand eram copil si aveam pomacea cresteau si se inmulteau in prostie, nu faceam nimic deosebit cum nu fac nici acum dar se pare ca ceva nu le mai convine, ce ar putea sa fie?
|
 |
|
|
|
Cat de sensibili sunt acesti pesti la KH si PH? Ma intereseaza acesti pesti, dar mai mult decat schimbari regulate apa nu pot sa le ofer, n-am de gand sa stau cu ochii pe testere, pentru ca nu am timp.
Toate bune,
Florin
|
 |
|
|
|
se pot trimite pesti prin curier? sunt si eu curios daca ati facut schimbul. Oscarii sunt intr-adevar mai dificil de intretinut, fac mizerie fiind pesti mari, dar parerea mea e ca merita. Am doi oscari luati tot de pe forum de un an si imi plac.
|
 |
|
|
Salut,
Am ceva plante de dat iar neonii tai pica de minune!  Spune-mi cu vrei sa procedam. Telefonul meu este 0723233317.
Toate cele bune,
Florin
|
 |
|
|